Polepšajte nekomu dan - parkomati

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Ne, samo mi ni jasno kdaj si dobil to titulo. Takrat ko se je nek mulc ponujal za free fotografa, pa si nekaj z dacarji potegnil? Nek razlog je moral biti da si postal dacar. Saj drugače pol alterja ve da si fotkar.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ne.. enkrat nisem racunal davka od osnove, ampak od cifre z davkom
smile-1.gif
)

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
ta sistem se je uporabljalo ze v casu parkirnih listkov, kjer jebilo treba spraskati dol datum in uro. Zmeraj si kaj dobil in dal.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.183
1.171
113
Jaz sem pa že mislil, da bo kakšna takšna slika:
1926690-DSC_1221.jpg

Priponke

• 1926690-DSC_1221.jpg
    1926690-DSC_1221.jpg
    214,2 KB · Ogledi: 86

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
V NM, na Novem trgu je to stalnica že ohoho let. Pred leti sem to naredil v LJ in me je dec čukast gledal, kot da ga mislim kako nategnit. Še hvala nisem dobil. Nč zato, kaj pa naj s neporabljeno uro, naj Jo pa nekdo drug.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
invalidska nalepka ne velja na parkingih kjer se plačuje s parkomati!
Torej je več vredna.
DJ beat: dacar pa press?

Podvprašanje. Kakor vem se z invalidsko nalepko lahko brezplačno parkira na parkomatih. Ne najdem sicer predpisa ampak tudi zakonodaja EU omogoča invalidom, da so pri parkiranju v območjih kje ni prostega parkirnega mesta za invalide do 2 uri v prekršku. V Avstriji mi je redar to potrdil, naši redarji o tem ne vejo nič tako, da sem se že 2x moral kregati. Na srečo sta na koncu popustila in obljubila da bosta preverila. Naj me kdo prosim popravi če ni tako.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
To jaz delam že od pamtiveka, navadno z listkom opremim kak avto, ki ga nima gor. :D

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Torej je več vredna.

Podvprašanje. Kakor vem se z invalidsko nalepko lahko brezplačno parkira na parkomatih. Ne najdem sicer predpisa ampak tudi zakonodaja EU omogoča invalidom, da so pri parkiranju v območjih kje ni prostega parkirnega mesta za invalide do 2 uri v prekršku. V Avstriji mi je redar to potrdil, naši redarji o tem ne vejo nič tako, da sem se že 2x moral kregati. Na srečo sta na koncu popustila in obljubila da bosta preverila. Naj me kdo prosim popravi če ni tako.
menda moraš dati parkirno urco. imaš zastonj določen čas. če nimaš urce ne morejo preverit kdaj si dal tja in te bodo oglobili. vsaj na nekaterih parkiriščih je tako. ne vem pa kje bi to pisalo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.955
2.684
113
Sem iz kraja, kjer se parkiranje ne računa. Nekoč sem pa res - enkrat - dal listek in parkirno mesto. Ljudje so srečni.
Si predstavljate, da ste to naredili nekomu, ki se vrne v službo k 4 sodelavcem - dobre volje. Le ti se 'nalezejo' te dobre volje in jo prenesejo naprej. En usran listek za 0.3€.
Še ena glede ure v avtu. Na severu Nemčije sem kupil tako na baterije, ki skoz kaže od 'zdele' če pride redar! Tisti parkirni čas se premika naprej in imaš cel dan še 2h parkiranja! 100% resnica!

Nazadnje urejeno:

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
V najlepšem mestu pri nas , kaj hitro polepšajo dan z obvestilom redarstva, so fantje pridni , kot se za mesto z najboljšimi plemenitimi voditelji spodobi

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Neporabljene listke vedno podarim dalje, prejemnik je po navadi kar srečen, ker mu olajšam zbiranje drobiža in ukvarjanje z avtomatom. Nič me ne stane, nekomu pa polepšam dan in mogoče bo on naslednjič naredil enako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Torej je več vredna.

Mislim da nimam pisnega odgovora od JP parkirišča sem se pa z nekom od tam nekoč kar nekaj časa pogovarjal na to temo po telefonu in na koncu me je prepričal da se zadeva plačuje tudi pri invalidih. Me ima da bi poslal mail

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.531
113
ODLOK o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana

16. člen

(1) Pristojni organ določi parkirne prostore na javnih parkirnih površinah, namenjene parkiranju vozil invalidov. Parkiranje na teh prostorih je dovoljeno le z veljavno parkirno karto, ki mora biti nameščena v parkiranem vozilu na sprednji strani vetrobranskega stekla tako, da je dobro vidna in v celoti čitljiva z zunanje strani vozila skozi vetrobransko steklo.

(2) Invalidi lahko brezplačno parkirajo svoja vozila na urejenih in označenih parkirnih prostorih za invalide na vozišču občinske ceste. Na ostalih parkirnih prostorih in v parkirnih hišah so invalidi dolžni plačati parkirnino v skladu s tem odlokom.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Hvala za info. Vidim, da imajo v Avstriji bolj prijazno urejeno. Tudi tam kjer je plačljivo invalidi ne rabijo plačevat (preizkusil v Celovcu in Gradcu).

Kakor vidim iz mednarodne brošure, ki bi morala veljati nad mestnim odlokom, je parkiranje dovoljeno v prekršku, kjer ne oviraš prometa do 2 uri (str. 29). Kjer je plačljivo je potrebno plačat. URL brošure: http://ec.europa.eu/justice/discrimination/files/parking_card_leaflet_en.pdf

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Hvala erikson za potrditev mojih besed.
Bi bilo pa pametno MOL seznaniti z brošuro ki si jo prilepil. Dvomim pa v kak uspeh v najlepšem in najbolj prijaznem mestu na svetu. Pustimo se presenetiti.

Nazadnje urejeno:

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
tudi moja je stopila do možakarja v đipu in mu ponudila listek....na listku je bilo pol ure....jo je napizdil kot psa, da naj se že speljemo enkrat....
shocked-1.gif

mi je pa žal, da nisem izkoristil plačanega časa...oziroma nekomu drugemu ponudil listek - polapšal dan....

želiš nekomu polepšat dan in reskiraš da ga on tebi
bonk.gif