POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Rad bi opozoril še na nekaj. Tukaj se podajajo radar točke kjer so večkrat policaji z radarjem. Upam da se ne podajajo točke, kjer se opazi policaje enkrat na deset let. Saj veste, taka baza podatkov bi bila kmalu prevelika in izven okvirov tukajšnega namena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, važno je da imamo stacionarce ter res tiste točke, kjer redno lovijo in so tudi table hinavsko postavljene za kasiranje.

Glede ostalega imate cestno signalizacijo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.276
2.535
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Pred kratkim opažen radar na naslednji koordinati
N46 05.385 E14 37.824
60km/h
Zabrošt pri Dolu

kje hudiča so pa stali. na postajališču?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Kaj pa recimo prometni znaki, omejitve. V Kranju je nekaj novih. Pa tam na Peračici manjka pri zoožanju 100-80 itd...to se ne vpisuje v POI? Samo kakor pravite stacionarce in hinavske radarje? OKIE
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Omejitve imaš že v sami karti.

Najbolj "nevarni" so albumi in hinavski loparčki, ko je mogoče kje lepa ravnina, navidez neposeljeno, omejitev pa 50, 60, ti pa zmerno pelješ recimo 80.

Pajkani so pač hinavski. Npr. pred Selnico ob Dravi, Spodnji Slemen je bil tisti odsek 70 km/h. Ker se je tam postavila avtomatska črpalka pa še nekaj izvozov je, so pred časom postavili tablo 50 km/h. Takoj po spremembi omejitve so tam začeli izvajati divje akcije s pištolo, kangoojem, loparčkom (postajališče) in pretežno so polovili lokalce, ki so vozili na pamet ajde 65 km/h.

Take anomalije poskušamo preprečiti, tako da te POi niso namenjene "snetim sekiram".

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.276
2.535
113
ma ne not use metat!. saj so znaki.
mislim, da bi noter moral bit samo registracija za v album ali loparček. kar hiter te zanese in glih tolko in glih tam da plačaš.
tko k je en reku - lokalce so polovil. ostal so v novem kraju previdni

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Vidm de se je kr vnel tuki. Dej predator napiš a so tle velikokrat al si jih lih enkrat ujel. Pa nau več dileme.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Definiraj kaj je zate velikokrat. Mesečno jih vidim1x 2x, merijo v smeri Beričevega. Znak za omejitev 60 je postavljen, ampak na tej ravnini imaš nevede 80 notri. Stojijo na avtobusni postaji in se jih težko opazi.

stegy

Zelenc'
22. mar 2011
2
0
1
Na garmina 1390t sem naložil .gpx datoteke (iz POI plaza) s POI loaderjem. Zanima me, kako naj prepričam Garmin, da so to datoteke za speed kamere - sedaj me samo opozori za približevanje - ne pa tako kot za originalne speed kamere rdeče, če si perhiter?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
OK predator, ni panike. Bo šlo not. Jst sm pač to napisu zato, ker iz tega kar si napisu, je blo to tko vidt. >Pred kratkim opažen radar<
Stegy to boš mogu naštelat ročno v POILoader-ju. Vsako datoteko posebej.

stegy

Zelenc'
22. mar 2011
2
0
1
Sem snel Radarje iz strani 30 tega posta. Stare iz POIplaza sem pobrisal. Trenutno kaže, da delujejo ti radarji odlično - z opozarjanjem. Uporabil sem Poiloader v avto načinu in je vse OK.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Naj nekdo napiše če je bil ta radar RadarKamera26@90 pred kratkim umaknjen, ker ga včeraj nisem videl. Le opozorilne table. Točka SkritiRadar231@50 se spremeni v omejitev 40 km/h. Ta SkritiRadar78@60 se spremeni v 50 km/h. Na tej točki N46 08.689 E13 46.084 sem pa opazil radarkamero, ki je pa tudi ni v naši bazi. Omejitev 50 km/h. Jaz sem se mimo peljal, pa sem stisnil točko. Če je kdo od tam, naj posreduje bolj natančne podatke.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Teddy pravi:
Na tej točki N46 08.689 E13 46.084 sem pa opazil radarkamero, ki je pa tudi ni v naši bazi. Omejitev 50 km/h. Jaz sem se mimo peljal, pa sem stisnil točko. Če je kdo od tam, naj posreduje bolj natančne podatke.
V tej temi je bilo govora o tem radarju.
Glede na to da ne obratuje mislim, da ni potrebe po vnosu točke.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
A zato so bili potem 100m nižje pred mostom policaji. A pol damo točko mobilni radar. Oziroma a so tam večkrat policaji?
Sem prebral še tisti link. Sej če so tam večkrat policaji, mogoč ni tolk neumen, da ostane v bazi. Mogoč pa bo kdaj začel delovati, do takrat pa opominja na policaje.

Nazadnje urejeno: