POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Update 02.02.2009!
487 POI točk

Upoštevano vse, kar je bilo na forumih in kar je prišlo na email.

Link kot vedno v prvem postu.

fifi

Zelenc'
2. dec 2008
23
0
1
Če sem prav razumel v pregledanih postih se morajo vse poi točke (update 02.02) naložiti kot da bi prvič nalagal????
Kaj pa če sam narediš katero ali jo dobiš ali ne vem kako jo je potrebno dodati pri tem updajtu ali kako drugače?
Oprostite če sem morda postavil takšno vprašanje a kaj čem če sem kar precej zelen glede tega .
Lep pozdrav

I

Izbrisan uporabnik #488

Če jo sam narediš, si jo sam dodaš v Mapsourcu, lahko pa pošlješ da jo vpišem v bazo.
Točke pa se nalagajo s progamom POIloader in vedno prepišejo prejšnje.
Ne vem kaj točno si hotel vprašati, je vse opisano v prvem postu drugače.

fifi

Zelenc'
2. dec 2008
23
0
1
ja najlepša hvala za odgovor sem malo nerodno postavil vprašanje hotel sem samo vedeti ali moraš prej kaj brisati ali samo naložiš in prepiše prejšne...... ja pa še to nikakor mi ne odpre linka za prenos datoteke

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče je server od ISPja malo down, probaj kasneje.

I

Izbrisan uporabnik #488

furby: daj no.
V prvem postu je, trenutno je server od triere off, tako da malo kasneje probaj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.010
5.637
113
Še eno vprašanje! Glede POI točk...naprimer ta POI slovenija k ga mamo na prvi strani....z poiloaderjem si jih lepo naložim......nastavm pač naprimer radarje v poiloaderju da se mi javljajo na 600metrov...in pustim razdaljo kot opcijo....ko so naložene točke (radarji konkretno) privzamejo svoje nastavitve in se postavjo na 1300metrov! Kako bi se dal to rešit da bi ostal na 600metrov kakor jst določin ko jih izbiram manualno????

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne moreš manualno. Vse točke imajo @ ki avtomatsko pove napravi kolko m prej naj opozarja, ne glede na to kaj klikneš v POI loaderju.

V kolikor bi želel drugače je treba iz vseh preko 400 točk odstraniti @
smile-1.gif

http://www.gpsinformation.org/penrod/poiloader/poiloader.html

Res je, da @ ni več potrebna, vendar tudi v tem primeru brez @ zaradi poimenovanja datoteke bo avtomatska zaznava.

Other Names
There are other names that will allow for proximity alerts, where you can set the distance yourself. The file name must be one of the following: "GATSO," "mobile," "SPECS," "safety," or "camera." Garmin says that if you create a file with this name, the POIs will have a default speed of 0, which means you will always be alerted. What you can do, is set the speed later in the "manual" mode. And if you have a group of speed alerts that are all the same speed, for example 60 mph, then you would name the file "Speed_60." You do not need to input the "@ 60" for each POI, for these speed specific files. (This is explained in detail, below)

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
Hm se prav da so POI Slovenija iz te strani v nekem drugem formatu kot ostale POI toče na www.poiplaza.com?

Ker vse druge točke naprimer za Nemčijo....Avstrijo.....Hrvaško itd lahko lepo nastavlam kakor si jih želim!

I

Izbrisan uporabnik #488

POI niso v "drugem" formatu, ampak že sistematsko pripravljeni po garmin "standardu" izpred petih let.

Sistem, ki ga ima POI plaza vsaj za Garmin in Mapsource ni ok, zato mu več ne pošiljam podatkov, on vse podatke obdeluje kot asc in jih potem konvertira. Tako imaš potem npr. 50 POI točko z isto oznako (M-50 npr.), razlika je samo v opisu kraja, če sploh.

Mapsource ne prebavi istih imen, razen tega pa uporabnik, ki "reklamira" slabo točko, je potem težko v taki solati najti napačano točko.

Sicer pa tudi POI točke delam v Mapsource, ker drugega pametnega programa ni.

Zaenkrat in do nadaljnjega je tak sistem, torej preferiran za garmin.

In še enkrat. Točke so v formatu gpx (standard), le poimenovanje je prirejeno za Garmina kot sem napisal in kot si lahko prebereš v linku.

I

Izbrisan uporabnik #488

Oziroma vidim, da je sedaj popravil malo poimenovanje in dodaja še državo ter kraj.
Tako da je lažje najti, vseeno pa je neažurno in bi mi delalo dvojno delo, da mu poimenujem po njegovih željah.

Kamele0N

23. jul 2008
42.010
5.637
113
Se pravi da če hočeš da to slovenski radarji piskajo na 600metrov namest na čudnih 1300 morš uzet v roke mapsource in jih useh 422 spremenit???

Men je mal mim da pač ker za radarje ko jih nalagaš z poiloaderjem niti ne veš na kaki cesti stojijo....posledično jih ne moreš omejit po hitrosti.....se pravi jih omejiš z razdaljo......to pa pomen da te na radar opozori samo 1 pisk....ki ga preslišiš zarad dogajanja v kabini....muzike.....in praktično ti POI Slovenija ne pomaga kaj dost glede radarjev
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: