Pohodništvo z Garminom

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Imam že ruzak, palice, fotoaparat in pohodne čevlje. Sedaj je treba ša paziti, da se med pohodi na Komno ne znajdem v Himalayi...
d055.gif

Vidim, da je Oregon pravi za pohodništvo. Kakšne so izkušnje? In najbolj pomembno, kar nisem uspel najti na forumu ali na Garmin webu - ali se dobi karta slovenskega pohodniškega pogorja?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Točno tako kot svetuje Zgaga in v kombinaciji z Adria Route lahko tudi načrtuješ poti!

Lp

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
@ZGAGA, @FRKO: Kam pa naj naložim Adria TOPO? Na PC - a ni to mau težko za vlačiti s sabo?
confused-1.gif

@NARODNJAK: ne, ne vem. Glede na to, kolk je pa fajn tam v višavah, bi vsem predlagal. Tudi unim od konkurence!
cheer.gif

dejan_mik

Pripravnik
16. apr 2008
110
0
16
Zajebancija? AdriaTopo se naloži v navigacijo...
Je pa zame en podn od podna; naj razložim na konkretni situaciji:
Hribovska koča, znana, na Gorenjskem: do max povečave je ni videti, potem pa... Če pa hočeš videti poti malo dalj od in do te koče pa moraš itak pomanjšati zoom. Kr neki...
Sam rajši uporabljam specialke 1:25000 kjer vsaj vem na čem sem.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Tule sem spraševal katero navigacijsko napravo se priporoča za pohodništvo.

Za uporabo špecialke + busole moraš biti pa že kar fejst zverziran. Enkrat sem fejst zalutal (še pri tabornikih).

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
OK, thanx za pomoč. Sem pač začetnik.
d055.gif

Predpostavljam torej, da je Oregon primeren (recimo model 300, ki ima tudi višinomer), ki ima ene 16 ur delovanja na baterijah. Itak je lahko večino cajta ugasnjen in se ga pogleda le ob razcepih cest, ali pa ko opaziš, da se že 3 dni vrtiš v krogu...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Oregon 300 (vsak hip bo zamenjan s 550), GPSmap 60CSx, Vista HCx

Uporabi iskanje je že vse razloženo.
smirk-1.gif

CvetoVouk

Zelenc'
24. jun 2009
2
0
1
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:.........Za uporabo špecialke + busole moraš biti pa že kar fejst zverziran......
Če so že tu problemi ne vem kako bo potem z navigacijsko napravo!
Pa nič slabega ne mislim, samo malo pred odhodom (pohodom) doma "povadi", ker naprave imajo tudi svoje "fore", da te res kam "onstran" ne zapelje. Meni sta se enkrat navigacijski in zemeljski sever skregala in sem imel hude probleme.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
@CVETOVOUK: Hvala za opozorilo. Torej bo le treba imeti sekundaren magnetni kompas s sabo.

@MATKO: nisem najdel, kar sem iskal, zato sem odprl temo. Zgleda pa, da Oregon ni prava rešitev za heavy-duty pohodništvo, saj se touchscreen zgleda takoj uniči v ekstremnih razmerah. Torej bo pravi Colorado 300, ki ima tudi kompas + višinomer. Yeba je v tem, da prej sploh nisem vedel kaj iščem. Hvala za pomoč.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
GPSmap 60CSx ... star model a ZAKON!

Deluje dobro, dovolj hitro, dež in blato in udarce dobro prenaša... vse kar se rabi in morda še malo več.

diofant

Zelenc'
9. jun 2009
4
0
1
Vse karte na mini sd kartico (4GB), podrobnosti (izohipse, višinske točke) kažejo vsi profili razen recreational (vsaj pri meni)- zato iz geochache izvedi nov profil. Pa pazi, kje ga kupiš, da ga ne boš skoraj dvakrat plačal.
Lp,

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ksz

Ok sej mogoče bo čudno zvenelo, ampak ne razumem zakaj bi potreboval v slovenskih gorah gps. Saj je vse markirano in označeno. Ne vem, kako se lahko zgubiš.
Razen, če misliš za brezpotja.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Za metanje po tleh ni primerna nobena naprava... Niti kompas...
rolleyes-1.gif

Drugače sem pa dokaj heavy duty user naprave - jadranje (sol+voda), bicikl (blato+voda+vibracije), pohodništvo (vse kar sodi zraven).
Po slabih 2 letih uporabe, mi ga še ni uspelo uničiti...
zmaga.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Jao! Unega, ki jih je gor peljal bi bilo treba pošteno pretepsti.
10.gif
Po drugi strani gre pa za Beljgijce in tam verjetno sploh nimajo planin, torej očitno niso niti vedeli kam so se odpravili...

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Najboljša fora pri tem dogodku pa je bil datum, saj ni nihče verjel in so bili vsi prepričani, da je bil nateg.