Pogorišče Mure - izdelovalci oblek v Prekmurju

sad

Guru
24. avg 2007
21.308
9.927
113
Urbana legenda kroži, da je kar nekaj bivših zaposlenih v Muri odprlo svoja podjetja, kjer šivajo enako vrhunske obleke po meri za pošten denar.
Ima kdo kakšno informacijo o tem kje, kako in kakšne so kaj cene? Koliko časa je potrebno čakati. Pa prosim izključno kvalitetne zadeve recimo na ravni bivše Mure.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.830
6.595
113
Za obleke:
Šiviljstvo Titan

Za hlače pa (sicer niso delavke iz Mure):
Musher Jeans

Pri obeh lahko izbereš blago, prineseš pokazat sliko, ... Mere si shranijo, tako da lahko naročiš ponovno.

Znajo tudi skopirati obstoječa oblačila.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Čisto kitajsko kot delo
evil.gif

To je sicer za šalo, ker sam nosim murine obleke, ki so izjemne kvalitete
cheer.gif
in sem še danes prepričan, če bi bil možen konsenz, da bi mura preživela ampak ne kot tak mastodont kot je bila

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
problem je ker so sindikati populistični nihče pa se ne zaveda, da so spremembe potrebne in tu vidijo možnost za rušiti vse le kako bodo na koncu povedali, da so zjebali državo?
Mura je res kvalitetna znamka, ki pa je slovenci nismo oz. še vedno ne znamo cenit tu manjka patriotizma in ponosa! Samo malo čistko so potrebovali in so se morali znebiti pijavk pa bi firma še danes živela!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.830
6.595
113
Sindikalisti potrebujejo krizne razmere - ker jih sicer nihče ne potrebuje.
crazy1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
problem je ker so sindikati populistični nihče pa se ne zaveda, da so spremembe potrebne in tu vidijo možnost za rušiti vse le kako bodo na koncu povedali, da so zjebali državo?
Mura je res kvalitetna znamka, ki pa je slovenci nismo oz. še vedno ne znamo cenit tu manjka patriotizma in ponosa! Samo malo čistko so potrebovali in so se morali znebiti pijavk pa bi firma še danes živela!

Firma Mura&partnerji je delala z majhnim dobičkom in brez državne pomoči, so se pa nazaj privlekli kešosesi, ki bojo spet za zablodele nerealne ideje pokurili tisto malo denarja in seveda sebe nagradili za to. Poleg tega pa je bila M&P stalno v negotovosti zaradi tega komu se bo prodalo dejansko premoženje Mure - oprema in proizvodne hale... Res je težko med našimi overambicioznimi bumbarji od managerjev (ampak z vezami povsod v politiki) najti nekoga ki ve kaj dela in dobro dela...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AIter pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Mura je res kvalitetna znamka, ki pa je slovenci nismo oz. še vedno ne znamo cenit tu manjka patriotizma in ponosa!
bonk.gif

Ko boš v kaki ugledni firmi v tujini hodil in jo boš od znotraj spoznal se boš res lahko samo tolkel po glavi, ker boš spoznal v kakšnem sranju živiš!

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Lep pozdrav iz tujine

ti pa, kot vidim, si naucen, da je nacionalni interes in ponos potreben/nujen, da je firma konkurencna

kje so te to naucili, kak menedzment na obali predvidevam,
priden.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
si predstavljaš da bi hotelo kako podjetje iz Turčije odkupiti delež družine Quandt v enem največjem avtomobilskem podjetju iz Munchena?
grims-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.830
6.595
113
Priporočam ogled dokumentarca o podjetju Zara. Pred časom so ga vrteli na TV Slovenija.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik AIter pravi:
ne razumes,
kot sn ti reku, obalna sola menedzmenta

najlažje je reči ne razumeš in tega ne podkrepiš. Kor sem ti rekel jaz znam argumentirat, ker sem hodil na obalno šolo ti pač žal ne. Kot sem ti napisal, misliš, da bi nemci mirno gledali, če bi družina Quandt prodala svoj delež v bavarski tovarna avtomobilov npr. Turkom?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Titan je nam zamujal, ni znal ukrojit, prinesel drugačno številko kot zmenjeno, v glavnem, kup problemov...

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Hja Vaginko

Tisto o nacionalnem ponosu in patriotizmu sicer drži ampak samo de neke mere, pač so Murine obleke o nekoliko dragetako, da si jih ne more privočit ravno vsak, ki potrebuje bolj ali manj obleko. Še večji probelm pa je, da je bil nacionali interes zelo grobo izkoriščen, kar gledamo sedaj je kar precej posledica tega. POtem pa pričakujete, da bodo ljudje vrjeli v to???

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Sindikalisti potrebujejo krizne razmere - ker jih sicer nihče ne potrebuje.
crazy1.gif

Vuhu, torej smo v kriznih razmerah že ves časa?
Sindikate so naredili tako ne vrjetno močne mediji in to te isti mediji, ki jih sedaj na veliko napadajo.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Čisto kitajsko kot delo
evil.gif

To je sicer za šalo, ker sam nosim murine obleke, ki so izjemne kvalitete
cheer.gif
in sem še danes prepričan, če bi bil možen konsenz, da bi mura preživela ampak ne kot tak mastodont kot je bila

O ja tak mastodont pa res ne more obstati. Drži kot pribito! No, sedaj ko se strinjava mi še povej koliko časa to že veš?

Nazadnje urejeno: