Pogodba o zaposlitvi

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Zgleda nisi razumel.

Drzava mu da pet hrusk takisto pet mu jih proti opravljenem delu 170 ur da delodajalec.

Brezveze moralizirat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
O moj bog! (da si sposodim od Nine)

Človek v tem času dobi službo in mu je izpod časti delati? Kar naj takoj napiše odpoved in tako sprosti mesto, ki mu služba kaj pomeni.

Človek je delal in imel plačano zavarovanje za primer brezposelnosti.

Če dobiva večje nadomestilo, ker je prej imel fajn službo, najbrž nima smisla delati za "drobiž" in počrpati vplačano pravico.

Razen takšen poštenjak kot si ti...
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Praviloma se pogodba da domov za 3 dni preden se podpiše.

Hja, v neki drugi deželi...
tongue-1.gif

Nekoč sem se zmenil, da grem delat v eno firmo, in pridem nekaj dni pred začetkom meseca podpisat pogodbo. No, ker sem vmes fasal gripo, nisem mogel osebno priti in sem človeka poklical, če mi jo lahko pošlje po mailu. Sem dobil odgovor, da tega ne upajo početi.
smile-1.gif

Skratka: večina firm pogodb o zaposlitvi ne daje nič kaj rada iz rok. Če odmislimo vseh milijon možnih razlogov, ki si jih lahko vsak predstavlja sam,
wink-1.gif
je nekaj vzroka tudi v pravniškem neznanju, ki jih navaja k misli, da s tem iz rok dajejo boga in pol, čeprav gre za povsem enostaven inštitut pogodbe.

Edini človek, ki je bil izjema in je sam predlagal, naj dam zaposlitveno pogodbo pred podpisom prebrati odvetniku, je bil dobesedno kolega (v vlogi delodajalca), s katerim sva se prej poznala že več let...
smile-1.gif

Citat:

2. OBLIKA POGODBE

17. člen
(pisnost pogodbe o zaposlitvi)

(1) Pogodba o zaposlitvi se sklene v pisni obliki.

(2) Delodajalec mora delavcu izročiti pisni predlog pogodbe o zaposlitvi praviloma
tri dni pred predvideno sklenitvijo, pisno pogodbo o zaposlitvi pa ob njeni sklenitvi.

(3) Če delavcu ni izročena pisna pogodba o zaposlitvi, lahko kadarkoli v času
trajanja delovnega razmerja zahteva njeno izročitev od delodajalca in sodno varstvo.

(4) Če stranki nista sklenili pogodbe o zaposlitvi v pisni obliki ali če niso v pisni obliki
izražene vse sestavine pogodbe o zaposlitvi iz prvega odstavka 31. člena tega zakona, to ne
vpliva na obstoj in veljavnost pogodbe o zaposlitvi.

priden.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Razen takšen poštenjak kot si ti...
priden.gif

Čez par mesecev, ko bo poteklo nadomestilo pa jokat kakšen revež je, ker se ne dobi služb?
Ni fora v moraliziranju temveč v zdravi pameti. Dlje si na zavodu - težje si zaposljiv. To je dejstvo.

Da bo pa nek bodoči potencilani delodajalec upošteval izgovor "pač, sem izkoristil, kar mi pripada" in ga potem z veseljem zaposlil je pa LOL.

Tako, da lahko mirne vesti ponovim: v teh časih, če dobiš službo ... jo pač vzameš. Razen če so top iskani kader - a potem verjetno sploh ne bi bil na zavodu.

Seveda lahko naprej moralizirate o moraliziranju a očitno ste nekateri kot bubrezi u loju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kje piše pa, da bi ta šiht imel lahko dlje kot bo prijemal nadomestilo (glede kako sedaj pogodbe podaljšujejo).

Kaj, če je firma dobila delo za 3 mesece... tebi pač rečejo, da boš 3 mesece na preizkušnji (da si še extra meden in se trudiš) potem pa prst v rit.

Nazadnje urejeno:

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Verjetno je dobil pogodbo za 1 mesec...po poteku 1 meseca pač ne podpišeš podaljšanja zaposlitve in nadaljuješ s prejemanjem nadomestila iz zavoda (gre v mirovanje za čas zaposlitve). Mesec dni pač delaš za minimalca...boljše to kot pa da trajno izgubiš nadomestilo.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
K odbijes vse stroske v pogodbi, pride ven minimalec, tko da je bolje ostat na zavodu pa iskat sluzbo naprej.
Quoted for truth