podrobnosti navigacije

RIDLEY

Zelenc'
17. avg 2009
2
0
1
imam Garmina nuvi205W, prosim če mi lahko gdo pove kako se nastavi podrobnosti karte, v meniju imam nastavljeno na največ. Znanec ima Garmina nevem točno modela in mu recimo kaže cerkve in ostale znamenitosti, meni tega ne kaže, zakaj? imam tazadnjo karto Adriarute 2.30, naloženo direktno na Garminov spomin in ne na kartici. Hvala za vaše odgovore
bonk.gif

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Znamenitosti in podobne reči se nahajajo v topografski karti (Adria Topo) in ne v Adria route.
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Kje imaš naložene karte ni pomembno.
Je čisto vseeno glede prikaza ali je na SD ali pa na sami napravi.

V nastavitvah lahko nastaviš prikaz več detailov. Če ti to kaj pomaga?!

RIDLEY

Zelenc'
17. avg 2009
2
0
1
če vklopim adria topo, ali potem cestna navigacije dela normalno (imam nastavljen avtomobil), pri topo karti me moti da izriše plastnice, ali se to lahko isklopi. Pri znancu je kot pri meni samo, da njemu kaže cerkve in znamenitosti brez plastnic. Še eno vprašanje kaj kaj pomeni nstavitev "Bližinske točke", prikaz imam nastavljen na 3D, hvala.
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če vklopiš topo potem lahko z njim hodiš samo peš. Topo karta ni rutabilna in ni namenjena vožnji, ampak služi zgolj za pohodnike. Nastavitev "bližinske točke" pomeni, da nastavljaš ali ti z signalom javlja tvoje POI točke, radarje itd. Prikaz 3D, ki ga imaš ti nastavljenega služi samo kakšen je pogled na karto, imaš namreč tri opcije 3D, smer zgoraj in sever zgoraj. Jaz pa sem mislil sledeče: nekateri Garmini podpirajo 3D pogled stavb.

sc-01-lg.jpg

bingo

Pripravnik
17. jun 2008
39
0
6
Citat:
Uporabnik RIDLEY pravi:
če vklopim adria topo, ali potem cestna navigacije dela normalno (imam nastavljen avtomobil), pri topo karti me moti da izriše plastnice, ali se to lahko isklopi. Pri znancu je kot pri meni samo, da njemu kaže cerkve in znamenitosti brez plastnic. Še eno vprašanje kaj kaj pomeni nstavitev "Bližinske točke", prikaz imam nastavljen na 3D, hvala.
smile-1.gif

Na 205W lahko imaš čisto kamot hkrati vklopljeni Adria route in Adria topo. Tako imam jaz že ves čas in dela perfektno. Treba je le obe karti modificirati z Kamac-ovima TYP datotekama, ki se nahajata na tem forumu.

Drugače pa mislim da 205W ne podpira prikaza 3D objektov kot je prikazano v postu zgoraj. Za kaj takšnega je treba poseči po višjem modelu, pa tudi karta mora to podpirati. Na 205W boš z vklopljeno Adria route + Adria topo videl le ikonice za znamenitosti.

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Več izjav je o uspešnem "upgrejdu".
smile-1.gif

Ta FW rabiš US firmware v2.80 - potem dela.

Enako je bilo pri modelu 200, ki je s starim fw shranjeval sled, potem pa so ukinili...

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
A je kdo to že zdownloadu pa je prpravljen delit te datoteke z drugimi. OK sm že. Neki sm kliknu pa je šlo potem vse dol. Če kdo rabi lahko pošljem.

Nazadnje urejeno:

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
A lahko kdo napiše, če je možno pri iskanju po naslovu, vključiti dodatek k hišni številki (npr. Kocbekova ulica 3"a"). Namreč velikokrat se mi zgodi, da je potrebno poiskati kakšen naslov, pri čemer ima hišna številka dodatek črke, tega pa mi Garmin Mobile XT na N95 ne omogoča. Enkrat mi je uspelo, da sem na sami karti s puščico našel željeni naslov z dodatkom pri številki ter tako uspel prispeti na pravi naslov. Velikokrat pa se mi zgodi, da tega ni in potem je možno iskanje samo po naslovu s številko, pri čemer pa je lahko naslov s številko in dodano črko zelo zelo daleč stran (včasih tudi na drugem koncu kakega hriba, več km oddaljen)!

Prav tako pa me zanima, kako so vklopi možnost prikazovanja posameznih hiš, da bi jih potem lahko s puščico na zemljevidu poiskal? Konkreten primer je naslov Velika Polana (ulica: Velika Polana) 3a. Enkrat sem rabil ta naslov, pri čemer sem vtipkal naslov velika polana (velika polana) 3, nakar sta se mi na karti pojavila tako velia polana 3, kot tudi velika polana 3a, tako da sm potem prišel do tega cilja z določitvijo naslov s puščico (glej opis zgoraj). Potem pa sem karto nadgradil na CN2010 pa te možnosti nimam več!? Lahko kdo pomaga!?