Podražitve na Si.mobilu???

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ko se bo iztekla pogodba sta možnosti 2:

1. Tušmobil je ne podaljša
2. Tušmobil jo podaljša

Mobitel ne more zavrniti takšne pogodbe.
Če se odločijo za nepodaljšanje bodo to storili z razlogom - ustrezno lastno omrežje. Torej uporabniki ne bodo na slabšem.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:

2. Tušmobil jo podaljša

Če se odločijo za nepodaljšanje bodo to storili z razlogom - ustrezno lastno omrežje. Torej uporabniki ne bodo na slabšem.

te logike ne razumem,... Tuš ima toliko in toliko časa da zgradi svoje omrežje,...zakaj bi se mu omogočilo gostovanje dokler,...ne zapre štacune,...

Morda bi tudi nam prišel najem UMTS baznih postaj
confused-1.gif

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
jezen.gif
jaz bi na tem mestu zastavil vprašanje zakaj opcija mobilni ne velja tudi za tušmobil!!!

Lp,
Peter

P.S
Sam sem pri simobilu, za klice drugam pa uporabljam izzi (ko bo kakšen dober dual sim telefon bom pa samo še en telefon okol prenašu).
smart1 in opcija mobilni -> klici v stacionarca je svinjsko drag - kličem tudi stacionarce in jim ne dam...

uporabi opcijo stacionarni
cool-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Pupa, kako se to vklopi, ne vem.
Gre tudi takole:
*789*040xxxxxx (stevilka, ki te zanima)# in tipka klici.

Lp

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
se strinjam s stabo,...

sem bil ta teden na APEK-u pa sem se vprašal ali sem prišel v hišo duhov,... nikjer nobenega , vsi na dopustu,... sem in tja kdo pride na kavo ker se mu ne da,...

b

sumkorupcije.press

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mogoče so si privoščili letos še posebej dolg dopust v Braziliji, he he. Baje imajo tam velike tušššš kabine.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
jaz bi na tem mestu zastavil vprašanje zakaj opcija mobilni ne velja tudi za tušmobil!!!
Jaz pa bi dodal vprašanje, a za T-2 pa velja ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ah teh 70.000 uporabnikov je malo tako tako... Mogoče je resnično sklenjenih 70.000 naročniških razmerij ampak če odštejemo vse đankije, klošare ter ostale huligane, ki so šli sklenit razmerje Tuš 50 zaradi aparatov po 1€ in ki ne plačujejo mesečnih položnic pa je to že čisto druga slika... Bomo vidli drugo leto kakšni bodo poslovni rezultati... Bo pa še veselje ko se bo Tušu iztekla pogodba z Mobitelom in sicer glede gostovanja na njihovih oddajnikih! Kaj če ne dosežejo ugodnega dogovora? Bomo vidli potem kako bo kaj z Tušmobil signalom... Mislim da bo bolj bogo bogo... Potem ne bo več opcije ročno iskanje omrežja ter ne boste več označevali MOBITEL... Ne me narobe razumet da komu slabo želim, nasprotno ampak hočem rečt da ni vse tako lepo kot zgleda pri tem Tušu...

Lp
Bodo pač sklenili pogodbo pri konkurenci, prenesli številko in nadaljevali življenje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja pod pogojem da niso vezani??? Ga pa ne poznam junaka ki ne bi jemal GSM aparatov pri njih... Skratka brezveze debatirat o tem kater uporabnik je bolj ugoden... Vsak ima to kar mu najbolj ustreza...

Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj "junak"? Subvencionirani mobilniki niso darilo operaterja! Gre preprosto za dogovor kjer operater iz fiksnega dela prihodka od naročnika v določenem obdobju (12 ali 24 mesecev) del tega prihodka nameni kritju dela cene mobilnega telefona. Naročnik pa plača razliko ob nakupu. Dejansko gre za nekakšno posojilo. Jaz danes tebi toliko in toliko EUR cenejši mobilnik, razliko krije vnaprej operater. Ti kot naročnik pa mi boš vsak mesec vrnil 1/12 ali 1/24 tega zneska skozi to, da mi boš plačeval naročnino in opravljene storitve.

Seveda bi lahko operaterji računico obrnili in za znesek subvencije pocenili naročnino, a bi v tem primeru telefon kupil po redni prodajni ceni. Operater bi na prvo žogo finančno bil na istem, enako uporabnik na daljši rok 12 ali 24 mesecev.

Seveda pa to ni povsem res. Operater si z 12 ali 24 mesečno pogodbeno "zvestobo" zagotovi tudi uporabo mobilnih storitev tega naročnika. Torej si za določeno obdobje zagotovi prihodke s strani tega naročnika. Mora pa zato vnaprej plačati subvencijo, ki jo bo v celoti pokril šele v 12 ali 24 mesecih.

Ta drugi model je za operaterje ugodnejši, saj jim jamči določeno stabilnost uporabniške baze, ki bi sicer vsakih par tednov prehajala med operaterji, odvisno od "dnevne akcijske ponudbe". Percepcijsko je "ugodnejši" tudi za naročnike, saj vidijo le nizko ceno subvencioniranega mobilnika, kar pa je v 90% najpomembnejše pri nakupni odločitvi.

Še vedno pa se operater sooča s tveganjem. Kakšnim?
Špekulativni naročnik bo sklenil naročnino in se vezal za 12 ali 24 mesecev. Posledično mu pripada poceni mobilnik po subvencionirani ceni. Takšna vezava in nakup poceni mobilnika pa naročnika ne obvezuje k temu, da mora dejansko uporabljati mobilne storitve. Če jih ne, plača zgolj naročnino, z njo pa operaterju pokrije razliko med subvencionirano in nabavno ceno aparata.

Pri Tušmobilu je zgodba bolj zavita, previdnost pa je zelo na mestu! Čemu?

Tušmobil trži t.i. bundled pakete, ki v okviru naročnine vsebujejo tudi določeno količino storitev (minut, SMSjev, MMSjev....). Tušmobil dejansko v ceno mesečne naročnine skrije te storitve, naročnina pa je posledično višja. Sklenitev vezave pri Tušmobilu pomeni, da uporabnik avtmatsko pristane na to, da poleg naročnine dejansko vsak mesec plača določeno količino storitev. Če jih uporabi ali ne.

Tušmobil je s tem storil korak naprej v LASTNO korist! Z bundled paketi si fiksira višino mesečnega prihodka na uporabnika z običajnih 5 -10 EUR naročnine na 20 - 70 EUR. Če je uporabnik zelo previden bo zakupljeno izkoristil v celoti. Če tega ne stori se zaslužek Tušmobila poveča za vrednost neporabljenih, a PLAČANIH storitev. Zaslužek se mu poveča v OBEH primerih - če uporabnik ne izkoristi vseh storitev ali če izkoristi več, kot vsebuje naročniški paket. V tem primeru presežek dodatno plača, torej dodatno poleg fiksnega zneska naročnine, ki je lahko tudi zelo visok - 70 EUR mesečno.

Zelo zanimivo vprašanje za Tušmobil bi bilo, kakšen % uporabnikov NE IZKORISTI zakupljenih storitev, ki jih vsebuje naročnina in kakšen % preseže količino. Verjamem, da velika večina skuša izkoristiti celoten zakup, potem pa še nekaj doplačajo. To je seveda fino za operaterja, saj spodbuja uporabo, prihodek iz tega naslova, hkrati pa učinkovito vpliva na zadovoljstvo uporabnikov, ki hitro upade, če se ti počutijo ogoljufane - npr tako, da plačajo za minute, ki jih nato v celoti ne izkoristijo.

Pod črto: pri sklepanju razmerja s Tušmobilom se je treba zelo resno zamisliti nad resnostjo odločitve ter obsegom pričakovane porabe storitev. Kupite čim cenejši paket in ga kasneje po potrebi povečajte. Drugače se vam lahko zgodi, da boste nezadovoljni, razočarani ali pa se boste pogovarjali brez veze, zgolj zato, da skurite zakupljene in (ne pozabite) plačane minute.

S stališča preglednosti in možnosti samostojnega odločanja uporabnika sta Simobil in Mobitel bistveno boljša nakupna odločitev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se popolnoma strinjam, profesionalno napisano! Če bi jaz izbiral Tušmobil pakete bi verjetno padel not v Tušmobil 30, saj imam mesečne račune pri Simobilu od 25-35€, kako kdaj..

Lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To še ne pomeni, da je Simobil zate najugodnejša izbira. Če tvoj račun sestavljajo primerno govorna telefonija in sporočila SMS se ti splača izračunati njihovo število in poiskati primeren paket pri Tušmobilu. Če nisi ravno obseden sklici zgolj Simobilovih uporabnikov boš morda ugotovil, da se ti Tušmobil bolj splača. Akceptiraj pa še nekaj: Simobil z razlogom ohranja 24 mesečno vezavo.

1. manjši strošek subvencij mobilnikov (namesto vsako leto jih financira na 2 leti, razen v izjemnih primerih, ki jih njihova ponudba ob določenem plačilu dopušča)
2. 2-letna vezava pomeni jamstvo, da bo nekdo 2 leti plačeval Simobilove račune. Dosti bolje, kot vsako leto trepetati, da te bo naročnik zapustil, kajne?
3. 24 mesečna vezava dopušča akcije v smislu "prvih 6 mesecev brez naročnine". Simobil dejansko iz preostalih 18 mesecev lahko izpelje strošek subvencije. če bi imel 12 mesečno vezavo takšnih akcij ne bi mogel izvajati saj bi obdobje dejanskega plačevanja naročnine bilo premalo za resno subvencijo, cene mobilcev bi bile posledično višje, Simobil pa percepiran med uporabniki kot predrag.
4. V praksi se pol leta zastonj sliši zelo fino. Spodbuja odločitev za prehod k Simobilu. Dejansko pa bi lahko Simobil takoj uvedel 12 in 18 mesečne vezave ob enaki ceni aparatov v akcijah. A zaradi skrajšane vezave ne bi dosegel takšnega učinka - prepričanja uporabnikov, kako je ugoden in kakšne zastonj naročnine jim deli.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj pravim, trenutno je zame to najboljša opcija! Plačam toliko kot porabim in je to to! Je pa res da imam 70% klicev v simobil omrežje, stacionarno zanemarljivo, ostalo pa mobitel ter ostali... Sem nekdaj že imel to opcijo in sicer Vega 500 in mi je bilo bedno ko sem nonstop spremljal sprotno porabo da te potem ne bi naknadno opalili... Skratka moji mesečni računi za telefonijo so mizerni, pogovarjam se relativno ogromno in ne samo dosti in če bo v prihodnje še vedno tako je to to
smile-1.gif
Bomo pa seveda vidli kam bo vse skupaj šlo, v katero smer...

Lp

PS:. Je pa res da trenutno sploh ne razmišljam o kakši drugi opciji, saj sem se že drugič zavezal za 24 mesecev
wink-1.gif
Do konca še 21!

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Peter

P.S
Sam sem pri simobilu, za klice drugam pa uporabljam izzi (ko bo kakšen dober dual sim telefon bom pa samo še en telefon okol prenašu).
smart1 in opcija mobilni -> klici v stacionarca je svinjsko drag - kličem tudi stacionarce in jim ne dam...

Vklop si opcijo stacionarni in stvar rešena
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Off topic:

Sem si ogledal tvojo stran, ki jo imas v podpisu.. Ti nam placas, da nam naredis spletno stran? Glede na tvoje znanje slovnice predvidevam (verjamem), da si nihce ne bi zelel take strani...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Ne vem za druge, zase vem, da me ne resi noben paket, ce ne zmanjsam stevila ur pogovorov
smile-1.gif

Prejsnji mesec jih je bilo odhodnih cca 30, dohodnih pa tudi nekaj takega
frown-1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:

2. Tušmobil jo podaljša

te logike ne razumem,... Tuš ima toliko in toliko časa da zgradi svoje omrežje,...zakaj bi se mu omogočilo gostovanje dokler,...ne zapre štacune,...

Morda bi tudi nam prišel najem UMTS baznih postaj
confused-1.gif

b

Pa ste kdaj sploh zares vprašali M@ za najem? Verjemi, da če boste vzeli po Tušmobilovih pogojih, bo bolje, da se ne greste UMTS. No, saj se tudi Tušmobil ne gre - glej Tušmobil GPRS cenik. T-2 pa GPRSa sploh ne ponuja pri gostovanju v Mobitelovem omrežju. Le zakaj?
wink-1.gif

Drugače je pa nacionalno gostovanje za M@ zelo donosen posel. Saj ne da ta isti posel ni bil ponujen tudi Simobilu. Samo slednji so pač bili kreteni in ostajajo kreteni. Najbolj žalostno pa je, da se kreteni še vedno ne zavedajo, da so še vedno kreteni in jih vsi že imajo za slednje.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ah teh 70.000 uporabnikov je malo tako tako... Mogoče je resnično sklenjenih 70.000 naročniških razmerij ampak če odštejemo vse đankije, klošare ter ostale huligane, ki so šli sklenit razmerje Tuš 50 zaradi aparatov po 1€ in ki ne plačujejo mesečnih položnic pa je to že čisto druga slika... Bomo vidli drugo leto kakšni bodo poslovni rezultati... Bo pa še veselje ko se bo Tušu iztekla pogodba z Mobitelom in sicer glede gostovanja na njihovih oddajnikih! Kaj če ne dosežejo ugodnega dogovora? Bomo vidli potem kako bo kaj z Tušmobil signalom... Mislim da bo bolj bogo bogo... Potem ne bo več opcije ročno iskanje omrežja ter ne boste več označevali MOBITEL... Ne me narobe razumet da komu slabo želim, nasprotno ampak hočem rečt da ni vse tako lepo kot zgleda pri tem Tušu...

Lp

podpis