Podražitve na Si.mobilu???

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Nikjer nisem nič zasledila, da bi se cene klicev dvignile. A sem spregledala?

Gledam svoj račun in mi 2 klica ful padeta v oči:
30/6 - klic v druga omrežja - 26 minut - 2,2236 EUR
11/7 - klic v druga omrežja - 23 minut - 4,8882 EUR

oba klica narejena med tednom, čez dan... nobenih bistvenih razlik. Cena pa too much višja.

Je to napaka ali se je Si.mobil res FUL podražil?
confused-1.gif

Sem pa od njih dobila pred kratkim eno hudo ponudbo - popust v vrednosti 50 eur (?). Catch za popust je pa (saj ni res pa je) vezava za 2 leti.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ha ha... ne bodi neumna. Raje kupi subvencioniran telefon ker ti morajo tam častiti več kot 50 EUR za tvojo zvestobo plačevanja položnic. Verjamem pa, da bi raje videli, če bi vsi vzeli 50 EUR namesto telefona. Bi prihranili.

Ponudba je po moje prava nategancija. Fair ponudba bi bila 150 EUR popusta za dvoletno vezavo.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Cena se mi zdi povsem normalna. Po ceniku je nekje med 0,1 in 0,2 €/min, odvisno
od paketa in časa klica. Pri Smart 20 se mi zdi, da so klici v druga omrežja najcenejša,
kljub temu, da so v lastno in stacionarno omrežje klici praktično zastonj (razen, če presežeš
16+16 ur na mesec...). Te cene se mi zdijo kar ugodne v primerjavi s konkurenco.

Kar se pa ugodnosti tiče... pač, v pogodbi jih ni in so domena dobre volje operaterja. Stvar
dobička in potrebe po promociji.

lp,
Mpix

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Evo sem že odkrila razliko - tele 'podražitve'. Opcija mobilni, ki jo imam vklopljeno ne velja za Tušmobil številke, in ker je bil drugi klic ravno v to omrežje
redface-1.gif
toliko višja cena.

Vezav ne maram in 24m je kar dolga doba, tudi če delno subvencionirajo telefon. Trenutna vezava mi je verjetno kar zadnja. Itak razmišljam o menjavi operaterja, ko mi poteče čas vezave, ker rabim Moneto.
frown-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Drugo omrežje je lahko mobitelovo, tuševo, t2jevo, ..., najbrž ima SiMobil za različna "druga" omrežja različne tarife.
Če gre za isto številko je morda uporabnik prenesel cifro k drugemu operaterju.

Drugače pa gre verjetno za napako pri obračunu in reklamiraj (baje se pri simobilu zelo radi motijo
10.gif
, ampak nikoli v našo korist)

Lp,
Peter

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Opa, tu te pa morm popravit... Moja punca je vzela naročnino kako leto in pol nazaj v akciji `6 mesecev brez naročnine`, pa so tile 6 mesecev prerasli v 18 mesecev. Na zadnjem računu ima prvič po letu in pol šele obračunano naročnino....
evil.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.471
110
63
40
Malo tu,malo tam :)
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:

Gledam svoj račun in mi 2 klica ful padeta v oči:

crazy1.gif

2,2236 X 20% DDV je 2,66832€
2,66832€ / 26 min je 0,10 € min pogovora To je vse tako kot mora bit pri Smart paketu z Opcijo Mobilni

4,8882 X 20% DDV je 5,86584€
5,86584€ / 23 min je 0,25 € min pogovora To je zaračunan klic na Tušmobil oz T2mobile v Višji tarifi v Smart 1 oz Oprtsmart paketu

Nekdo od tvojih kolegov je prenesel cifro na drugega operaterja
jezen.gif

Priporočam vklop obvestila o prenešenih številkah !

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Sedi 5. Imaš prav, to sem že sama ugotovila.

Res je, ena sorodnica je prenesla številko na Tušmobil, ker tam dobi boljši telefon v akciji, očitno ga mi subvencioniramo z dražjimi klici.
evil.gif

Kako pa vklopiš obvestila o prenosu številk?

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Evo sem že odkrila razliko - tele 'podražitve'. Opcija mobilni, ki jo imam vklopljeno ne velja za Tušmobil številke, in ker je bil drugi klic ravno v to omrežje
redface-1.gif
toliko višja cena.

Vezav ne maram in 24m je kar dolga doba, tudi če delno subvencionirajo telefon. Trenutna vezava mi je verjetno kar zadnja. Itak razmišljam o menjavi operaterja, ko mi poteče čas vezave, ker rabim Moneto.
frown-1.gif
A samo zaradi monete se boš odpovedala cenejšim klicem
hysterical-1.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Opa, tu te pa morm popravit... Moja punca je vzela naročnino kako leto in pol nazaj v akciji `6 mesecev brez naročnine`, pa so tile 6 mesecev prerasli v 18 mesecev. Na zadnjem računu ima prvič po letu in pol šele obračunano naročnino....
evil.gif

enako. Sem bil kar mal razočaran, ko sem danes pogledal položnico....
cool-1.gif

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Meni se Moneta ne zdi življensko pomembna in je ne potrebujem. Za plalčilo pa uporabljam plačilno kartico, ki jo imam itak vedno v denarnici.
Glede vezave (pri kateremkoli operateju) pa ne vem kaj je to tako strašnega. Nekateri raje plačajo (plačate) precej višjo ceno za telefon samo, da se ne vežejo, čeprav operaterja ne menjajo.

EuroDJ

500. registrirani uporabnik
18. avg 2007
349
0
16
44
me veseli ker imate dražji račun zarad tušmobila
smile-1.gif

uživajte v "poceni" pogovorih
smile-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
me veseli ker imate dražji račun zarad tušmobila
smile-1.gif

uživajte v "poceni" pogovorih
smile-1.gif

vedno se tapravi oglasi...fanatik od dj...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
jezen.gif
jaz bi na tem mestu zastavil vprašanje zakaj opcija mobilni ne velja tudi za tušmobil!!!

Lp,
Peter

P.S
Sam sem pri simobilu, za klice drugam pa uporabljam izzi (ko bo kakšen dober dual sim telefon bom pa samo še en telefon okol prenašu).
smart1 in opcija mobilni -> klici v stacionarca je svinjsko drag - kličem tudi stacionarce in jim ne dam...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dobra logika, ni kaj. Manj bomo klicali.... A ti kličeš zato, da kličeš ali zato, da se s človekom nekaj zmeniš. Bolano.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
jezen.gif
jaz bi na tem mestu zastavil vprašanje zakaj opcija mobilni ne velja tudi za tušmobil!!!

Lp,
Peter

P.S
Sam sem pri simobilu, za klice drugam pa uporabljam izzi (ko bo kakšen dober dual sim telefon bom pa samo še en telefon okol prenašu).
smart1 in opcija mobilni -> klici v stacionarca je svinjsko drag - kličem tudi stacionarce in jim ne dam...

Zato ker je Tušmobil največji trn v peti Simobilu.
Zakaj le?
Simobil je svojo tržno pozicijo utrdil s sporočilom o nižjih cenah, s tem je napadal Mobitelove uporabnike in jih spodbujal k prehodu. Potem pa se pojavi Tušmobil in zagotovi še nižje cene kot Simobil. Kar naenkrat Simobil ni več najugodnejši. Tušmobil pridobi 70 tisoč uporabnikov, veliko od teh bi jih sicer končalo pri Simobilu, a niso. To kar resno vpliva na povečevanje števila ljudi pri Simobilu.
Tudi zato se Simobil vse bolj marketinško usmerja v poudarjanje nabora storitev, zanesljivosti, "držimo obljube" itd. Povzema tržno logiko Mobitela, ki jo goji že ves čas. S tem se skuša diferenciirati od Tušmobila in T2, hkrati pa prevzemati poslovne uporabnike Mobitela.

Poanta vsega tega je, da, če uporabim besede zelenega operatera, da naj uporabniki pregledajo ponudbe, premislijo in izberejo najugodnejšo. Mimogrede-to še zdaleč ni Simobil. V nekaterih elementih je cenejši Mobitel, v skoraj vseh pa Tušmobil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ah teh 70.000 uporabnikov je malo tako tako... Mogoče je resnično sklenjenih 70.000 naročniških razmerij ampak če odštejemo vse đankije, klošare ter ostale huligane, ki so šli sklenit razmerje Tuš 50 zaradi aparatov po 1€ in ki ne plačujejo mesečnih položnic pa je to že čisto druga slika... Bomo vidli drugo leto kakšni bodo poslovni rezultati... Bo pa še veselje ko se bo Tušu iztekla pogodba z Mobitelom in sicer glede gostovanja na njihovih oddajnikih! Kaj če ne dosežejo ugodnega dogovora? Bomo vidli potem kako bo kaj z Tušmobil signalom... Mislim da bo bolj bogo bogo... Potem ne bo več opcije ročno iskanje omrežja ter ne boste več označevali MOBITEL... Ne me narobe razumet da komu slabo želim, nasprotno ampak hočem rečt da ni vse tako lepo kot zgleda pri tem Tušu...

Lp