Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Zavarovalnica Sava je žal v zadnjih 3 letih postala popolnoma nekonkurenčna pri avtomobilskem zavarovanju. Očitno jim to ni več fokus.
Morda je pri tebi tako a pri marsikomu je pa med ugodnejšimi, če ne najugodnejša. Bom ponovil še tisočič - posploševanje o (ne)ugodnosti X zavarovalnice na podlagi enega primera (oz. malo njih) ni realna. Kar se lahko posploši je kvečjemu to, da je običajno Triglav med najdražjimi pa tudi ta lahko kdaj preseneti z zelo ugodno ponudbo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

jezek

Guru
24. jul 2008
4.325
1.838
113
V mojem primeru je Sava za 700e cenejsa od naslednja najugodnejse ponudbe (je pa res da Groupame nisem vprasal)

• Všeč mi je
Reactions: sad

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.199
496
83
Pri meni so pri Savi 2025 osnove enake kot 2024, delal zavarovanje v maju. So pa dali nekaj manj % pri takojšnjem plačilu (iz 4% na 2%) in še ena razlika v popustu. Lani 986€, letos 1015€. Agent je rekel, da je Grawe dražje, Triglav je itak predrag, ostalo nisem preverjal.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.647
5.304
113
Zavarovalnica Sava je žal v zadnjih 3 letih postala popolnoma nekonkurenčna pri avtomobilskem zavarovanju. Očitno jim to ni več fokus.
Na Savi imajo "dovolj" avtomobilskih polic, zato jim ni v velikem interesi pridobivanje novih strank, po portfelju avtomobilskih zavarovanj so prehiteli Triglav.
Je pa letos podražitev večinoma manjša, nekaj na račun toče ki so jo malo podražili pred mesecem dni in pa cca 2% spremembe pri popustih za plačilo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

kajn

Guru
5. okt 2007
2.978
1.843
113
Iskajoč brata
Zdravo,

dobil predračun in je presenečneje... 8€ ceneje kot lani....
Me je pa zmotil stavek v emailu, da sem imel škodni primer, uporaba assistence... pa piz.... a je to škodni primer?
Če plačam asistenco, nisem pričakoval, da bo to vplivalo na ceno. Potem bom raje vzel AMZS...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.809
3.402
113
Generalli? Tam je vse škodni primer, tudi koriščenje delnega kaska,... zato da ne rabijo vračat dela premije, s čimer se pogosto hvalijo.

• Haha
Reactions: trance0
22. jul 2007
13.999
1.994
113
124
Zdravo,

dobil predračun in je presenečneje... 8€ ceneje kot lani....
Me je pa zmotil stavek v emailu, da sem imel škodni primer, uporaba assistence... pa piz.... a je to škodni primer?
Če plačam asistenco, nisem pričakoval, da bo to vplivalo na ceno. Potem bom raje vzel AMZS...
Seveda je škoda, minus za zavarovalnico ;)

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Seveda je škoda, minus za zavarovalnico ;)
Točno tako. Vsak dogodek kjer je posledica tega neko (iz)plačilo s strani zavarovalnice ter posledično poslabšan škodni rezultat (t.j. razmerje med vplačanimi premijami ter izplačanimi zavarovalninami) se dojema kot škodni primer, ki pa ima zaradi svojega obstoja lahko različne posledice, odvisno pač od zavarovalnice do zavarovalnice saj ene škodno dogajanje "kaznujejo" drugače (bolj/manj intenzvno) kot druge.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Generalli? Tam je vse škodni primer, tudi koriščenje delnega kaska,... zato da ne rabijo vračat dela premije, s čimer se pogosto hvalijo.
Kako to misliš "tudi koriščenje delnega kaska" je škodni primer? Pa to so ena izmed najbolj osnovnih kritij z najbolj pogostimi škodnimi primeri, delni kasko je pa seveda tudi kasko (kasko ni zgolj polni kasko) in Generali pa garantira vračilo 10% KASKO premije v primeru brezškodnega dogajanja po KASKO postavkah ter posledično seveda ne vrne 10% kasko premije v kolikor imaš iz tega naslova škodo. Bi rekel, da je to povsem logično in razumljivo a očitno temu ni ravno tako. Poleg tega pa je za vračilo teh 10% potrebno izpolnjevati malce več pogojev kot zgolj nekoriščenje kasko premije in sicer so pogoji sledeči:

- Premija po zavarovalni polici mora biti plačana v celoti
- Zavarovalna polica mora biti sklenjena za eno leto
- Zavarovalec mora biti fizična oseba (ta pogoj v primeru leasinga ne velja)
- Zavarovano mora biti osebno vozilo (in ne tovorno, rent-a-car, taxi, starodobnik, ipd.)
In pa še zadnja, aktualna iz debate - v času trajanja police ni bila prijavljena nobena škoda iz kasko zavarovanja po tej polici, če se pa škodo prijavi naknadno pa sledi poziv k vračilu že vrnjenih 10% kasko premije

Teh 10% kasko premije pa dobiš nazaj v obliki dobropisa, ki se upošteva pri novi polici ali pa se ga nakaže na TRR v kolikor se strankja odloči svoje vozilo zavaropvati pri kakšni drugi zavarovalnici.

• Všeč mi je
Reactions: igi in luciano

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.809
3.402
113
Delni kasko - dodatno stekla, luči, ogledala, pa parking,.... Ni vključeno v splošno kasko premijo. Drži?

In vračilo 10% je po splošnem kasku in ne delnih. Drži?

Škoda iz delnega kaska vpliva na nevračilo 10% iz splošnega kaska. Drži?

Razen tega vsaka škoda, tudi če je iz delnega kaska vpliva na odstotke t.i. komercialnih popustov. Drži?

PS: ne rabiš meni pogojev pisat za veljavnost police.
PS2: do "sedaj" je veljalo, da škode po delnih kasko zavarovanjih ne vplivajo na boniteto ali pa malus/bonus, ampak kreativno zavarovalništvo je našlo obvode.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Delni kasko - dodatno stekla, luči, ogledala, pa parking,.... Ni vključeno v splošno kasko premijo. Drži?
Drži, ni vključeno v splošno kasko premijo a gre še vedno za kasko -- DELNI kasko, ki ima svojo premijo, o upoštevanju le-te pa v naslednjem odgovoru spodaj.

In vračilo 10% je po splošnem kasku in ne delnih. Drži?
Ne drži. Vračilo je aktualno za 3 variante: tako za polni kasko + delni kasko, samo polni kasko ter samo delni kasko.

Škoda iz delnega kaska vpliva na nevračilo 10% iz splošnega kaska. Drži?
Drži.

Razen tega vsaka škoda, tudi če je iz delnega kaska vpliva na odstotke t.i. komercialnih popustov. Drži?
Drži.

PS: ne rabiš meni pogojev pisat za veljavnost police.
Nisem ti pisal pogojev za veljavnost police ampak pogoje za vračilo 10% kasko premije. Spisal sem jih pa zavoljo boljšega razumevanja saj - kot navedeno - za vračilo 10% kasko premije ni dovolj zgolj in samo brezškodno dogajanje pri kasko postavkah. Poleg tega pa vse navedeno lahko koristi tudi komu drugemu zaradi česar v bistvu forume tudi imamo.

PS2: do "sedaj" je veljalo, da škode po delnih kasko zavarovanjih ne vplivajo na boniteto ali pa malus/bonus, ampak kreativno zavarovalništvo je našlo obvode.
Škode po delnih kaskih že od nekdaj vplivajo na komercialne popuste saj na komercialne popuste že od nekdaj najbolj vpliva škodni razultat stranke, res pa škode po delnih kaskih nikjer ne vplivajo na boniteto/bonifikacijo/bonus/malus oz. premijske razrede (vse našteto je v bistvu ista reč) saj tega pri delnih kaskih enostavno ni. Spremembe torej ni nobene, s tem vračilom 10% kasko premije pod določenimi pogoji se pa igra samo Generali in tudi ta ima to svojo foro že zelo dolgo časa.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.809
3.402
113
Vse se strinjam, čeprav mi je totalno mimo da ti ne pripada povračilo 10% premije splošnega kaska, če imaš škodo iz delnega kaska. Še več, zamenjava šipe v vrednosti cca 1.000€ (z delom na pooblaščencu) je prinesla izgubo komercialnih popustov v naslednjih par letih v višini praktično enaki škodi.
In potem se čudimo, da ljudje vse manj zavarujejo in iščejo neke čuri muri zavarovalnice.

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Vse se strinjam, čeprav mi je totalno mimo da ti ne pripada povračilo 10% premije splošnega kaska, če imaš škodo iz delnega kaska. Še več, zamenjava šipe v vrednosti cca 1.000€ (z delom na pooblaščencu) je prinesla izgubo komercialnih popustov v naslednjih par letih v višini praktično enaki škodi.
In potem se čudimo, da ljudje vse manj zavarujejo in iščejo neke čuri muri zavarovalnice.
Tebi je totalno mimo to, meni kaj drugega, spet tretjemu kaj tretjega a j3bat ga, taka so "pravila igre" pri tej zavarovalnici in vsi imamo na voljo, da jih sprejmemo ali pa zavrnemo ter se obrnemu k kateremu drugemu ponudniku zavarovalnih storitev v kolikor smo mnenja, da so nam tam pravila oz. pogoji bolj povšeči oz. bolj primerni, ustrezni. Ali pa se v končni fazi odločimo, da česa sploh ne zavarujemo ter se opiramo na kakšno svojo računico kot to recimo počne delavec44 (pa ne me narobe razumet, to ni negativna kritika uporabnika in v določenih okoliščinah je to za posameznika lahko v bistvu najboljša scena) ali pa enostavno upamo na srečo, da se nič ne zgodi.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.559
487
83
Ker je bilo govora o Savi, tudi zame se je izkazala kot najugodnejsa.

Avto letnik 2020, novomabavna vrednost 72k, polni kasko + kombinacije + kraja + premium asistenca + vse ostalo 1350€

Motor letnik 2023, nnv 14k, polni kasko, ao+, kraja, premium asistenca, brez kombinacij: 650€.

V obeh primerih premijski razred ppd pr4 (tocno ne vem).

Motor sen letos zal razbil (2 tedna po obnovi zav.) postopki urejeni super hitro, ocenjena vrednost 11k se mi zdi realna (motor ima 18k km).Del dobil ze izplacano, za preostale resene dele (razbitino) so mi nasli kupca, prodam ga ta teden. Skupaj torej 11k manj 1% odbitne fransize.

Korektno, hitro, brez komplikacij. Kaksna bo premija naslednjo rundo pa rajsi ne pomislim.

AO+ bo pa druga zgodba, tam verjetno ne bo slo tako zlahka in hitro.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.978
1.843
113
Iskajoč brata
Jaz zastopim, da je asistenca zaračunala Savi in da je na moji polici nastal strošek...
Kregata se mi v glavi 2 logike.... prva je zgornja, druga je AMZS logika... Kjer tudi koristiš asistenco, pa zato drugo leto ni nič dražja članarina.

Bi moral pritisnit na Renault, da bi poslal asistenco (avto v garanciji), vendar je pa to kot da bi pulil zobe... kot se za nadomestni avto menit... kar sem bral tukaj in po spletu, moraš že takoj z odvetnikom it tja...

Dober biznis se gredo zavarovalnice... so nujno zlo, ki pa dobro služi...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.255
3.615
113
Marlbor
druga je AMZS logika... Kjer tudi koristiš asistenco, pa zato drugo leto ni nič dražja članarina.
AMZS je konkretno dvignil članarino, tudi tistim ki nismo nikoli nič koristili. Zdaj ali imaš zavarovalniško logiko, da tistim ki koristijo malo bolj dvigneš kot tistim, ki ne. Ali pa imaš AMZS logiko, da vsem čisto enako računaš, ne glede na to koliko rabiš.
Mnogi se za AMZS ravno zaradi tega ne odločijo, ker za asistenco nek penzionist z omejitvijo vožnje na 10 km okoli doma ravno toliko plača kot nekdo, ki je cele dneve v avtu, po celi Evropi.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.630
1.616
113
Saj če se za zavarovalnico odločiš, te tak isto za asistenco oropajo, če jo rabiš samo za okrog vasi ali za poti do Bangladeša in nazaj.
Razlika je le v tem, da za Bangladeš gledaš asistenco še malo drugače, kot zgolj za šlep službo.
Recimo Grawe ima lahko v asistenci tudi stroške nujne zdravniške obravnave, medicinskih prevozov s helikopterji ipd, skratka prvin znanih iz turističnih zavarovanj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.624
16.974
113
Saj če se za zavarovalnico odločiš, te tak isto za asistenco oropajo, če jo rabiš samo za okrog vasi ali za poti do Bangladeša in nazaj.
Razlika je le v tem, da za Bangladeš gledaš asistenco še malo drugače, kot zgolj za šlep službo.
Tole pa ne bo držalo - zavarovalnice pri svojih asistencah tržijo več različnih paketov, ki se med seboj razlikujejo tako po načinu (širini) pomoči kot seveda tudi po ceni. Posledično lahko v primeru potrebe "samo za okrog vasi" vzameš asistenco, ki bo za razliko od dražjih asistenc imela veliko manj postavk ter veliko manjše kritje za šlep in za tako asistenco te definitivno ne bodo "isto oropali" kot v primeru izbire asistence s širšim kritjem.

Na spodnjih linkih so na voljo na vpogled paketi ter njihova kritja teh asistenc in razlike med njimi so ogromne: