Podometni geberit - dodatni ventil za vodo?

raners

Guru
4. mar 2008
2.998
550
113
Hej vsem..

Doma bi na Geberitov podometni splakovalnik priključil dodatni ventil za vodo, kot prikazuje ta video:

Klical sem Mavi (v Mb) in mi je rekel, da tak komplet: Geberit 249.801.00.1 stane okoli 180 eur in še čaka se kakih 2 tedna.. In nekaj mi pravi, da bi se to dalo verjetno priklopit tudi z manj denarja in pač z drugim materialom..

Tukaj so navodila za priključitev teh originalnih Geberit cevi.

V osnovi bi rabil dovolj dolgo gibljivo cev (ki ima na eni strani ozek (moški) priključek) in nek Y razdelilec za v kotljiček (kot je na naslednji sliki označeno z rdečo), na katerega bi potem priključil to dodatno cev in že obstoječo:
1765202663224.png

Se dobi kak podoben razdelilec in gibljiva cev?

19. jul 2007
3.068
1.810
113
To sestaviš sam skupaj iz osnovnega vodovodarskega materiala. Cevke so verjetno 3/8", itak se jih dobi na poljubno vdolžino povsod, za Y razcep pa kar vzameš T kos in daš direktno gibljivo cevko prečno, če imaš dovolj prostora. Če ni prečno dovolj prostora, pa vzameš 90° koleno in ga naviješ na T kos, da imaš potem dva paralelna priključka.
v dobro založeni trgovini boš imel vse kombinacije, tudi različni podaljši za komnbinirat ustreznost navojev.

Če greš v kakšen Tapro, sam na licu mesta sam v miru sestaviš kar skupaj, kot kakšen Lego.

• Všeč mi je
Reactions: raners

raners

Guru
4. mar 2008
2.998
550
113
Ja, moram odpret in videt točno, kolko mam prostora v geberitu.. In sprobat moram, če gre navadna gibljiva cev z maticama na obeh straneh skozi plastično cev v splakovalniku..