Podometne tuš pipe na dolgi rok

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Kako je s temi podometnimi pipami na dolgi rok? Predvsem mislim iz vidika da zadeva ckrne (vodni kamen ipd.) in jo je treba menjati. Se jo da popraviti/menjati brez da celo steno gor odpreš in na novo ploščice položiš?

V bistvu je edini razlog za podometno pipo, da bi se s tem pridobilo malo več prostora v tuš kabini (90x90). Druga opcija pa je neka nizkoprofilna pipa, ki je s komolcem ne moreš rukniti (tu potem enoročne načeloma odpadejo).

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.944
2.645
113
Vložek mešalne armature lahko zamenjaš brez problema, skozi snemljivo rozeto.. Sam svetujem da kupiš od kakšnega večjega proizvajalca, da bo zadeva čez n let še dobavljiva.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Kaj pa je trenutno OK izbira? V sosednji temi sem videl da se je omenjal Grohe pa Hansgrohe kot OK firma.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.944
2.645
113
Ja Grohe ali Hansgrohe bosta ok. Jaz sem doma vzel Grohe.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Jaz bi bolj priporočal Hansgrohe, je boljša kvaliteta. Grohe se je pred leti vlival v livarni v MB, noter se je samo dala kartuša od Grohe in se prodajalo pod Grohe.
Cena je pa bila 40% višja kot Armal. Tisti čas je imel Grohe veliko več reklamacija kot Hansgrohe, kateri jih še danes nima praktično 0.

• Všeč mi je
Reactions: philips

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Grohe, Hansgrohe, hansa, Ideal standard, Dornbracht, Steinberg, Kludi, Keuco, Paini, in mnogo jih je še kvalitetnih. Samo mi jih ne poznamo.
Jaz imam doma Grohe, Hansgrohe in Paini, pa je vse ok.
To da je v livarni pri nas delano ni nič narobe, sej kartuše so najbolj pomembne da ne pušča. vlitek je kakršen je. Pa če je vlitek iz medenine (po navadi na koncu kromirano) ali česa drugega.

• Všeč mi je
Reactions: philips