Podloga za olfa nož

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Zdaj ne vem, a nimaš nobene mize na katero bi to zadevo postavil? jaz imam namreč delovni pult narejen iz iverke, ki stoji na kovinskih kozah, na delu pulta pa imam fleho te plastike, nekje slab dolžinski meter oziroma velikosti skoraj kvadratni meter. Na tem potem ob kovinskih ravnilih ali brez njih režem vse živo; od papirja, kartona, usnja, blaga....
No, ravnokar našel
smile-1.gif
http://italtehna.si/prodajni-program/tehnicna-plastika/PVC-mehke-plosce.html

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Hvala! Jutri pokličem za ceno.

Mam veliko deloveno mizo ampak hočem da je prazna. Če bi pa rabil kaj odrezat dam pa to na mizo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
v infokartu v lj majo prov namenske podloge za rezat. jest mam eno ze dolgo im se super odnese. ce imas obcutek in ne pritiskas na ful potem ne prides skozi. steklo odsvetujem ker je mrzlo... in z rokami po mrzlem delat tud ni glih fajn.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Blargherhah, ni šans panaque. 6mm meterski kvadrat stane 85 brez davka, 8mm pa 130 brez davka. Sej sem vedel da je to drago ampak žal 3much.

Bom kupil zgoraj linkano namensko 3mm podlogo in jo nalimal na šajbo.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
Nisem vedel, da so taki zlatarji !!!

Potem ti je res rešitev ta 3 mm podloga, a vseeno bi šel jaz pogledat še v kakšno štacuno s talnimi oblogami. Nekaj kosov sem jaz dobil v Eko v BTC-ju.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
SEveda je rezanje na steku za te stvari dobro, bi pa priporočal kos avtomobilskega ravnega stekla napr, od stranskih stekel, vrata itd,so lepo na robekh pobrušena in varnost pred zlomom navadnega stekla je 10 x večja.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Ja ne vem no... sem svoj čas precej folije razrezal na steklu. In zadeva se je edina obnesla. Je pa res da sem imel mizo veliko dobra 2x1m. Zdaj tisti test in slika pod mikroskopom je zanimiva, vendar najbolj natančen rez sem naredil prav na steklu. Pa tudi če olfo malce več lomiš. Bom pa ob priliki poskusil še tole "folijo" me res zanima.

Na navadnem se hitro pozna ris, kaljeno je pa manj občutljivo!

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tisti 'test' sem naredil iz radovednosti. Pri vsakem konkretnem in dolgotrajnem stiku dveh različno trdih materialov pride do poškodbe enega od njih. Fizika je tu neusmiljena. Glede na prakso nekaterih pa je bilo slutiti, da ima rezilo olfe enako trdoto od stekla, kar bi bilo možno. Očitno pa je bilo rezilo olfe v mojem primeru mehkejše.
Vendar je velika verjetnost, da obstajajo različno trda rezila, morda je to povezano tudi s ceno.
Morda bo kakšen od pogostejših uporabnikov vedel povedati tudi kaj o tem.
Mizarji pa imamo nek svoj, 'trotl' način preskusa trdote, ko ni jasno, če je rezilo widia ali ne - kratek poteg po navadnem steklu pove vse, widia pusti razo, HSS pa ne.

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
228
2
18
Ljubljana
V vsakem primeru se ti bo klina na steklu "krhala".
Sam pri svojem delu že mnogo let uporabljam kline in nože Olfa - original, le te so mi na dolgi rok pokazali svojo kvaliteto. Nož firme Stanley se skrije pred Olfo, zadeva je praktično neuničljiva, edino če ga zgubiš.
Sem pa pred časom pogruntal še eno foro in sicer malo že neostro klino na Olfi enostavno potegnem parkrat s štrajherjem in zadeva je kot nova. Govorim tu za klino, ko še ima konico. Merodajen preizkus mi je recimo 2 ali 3 cm debel stiropor, ki ga ponovno nabrušena klina reže kot nova, to pomeni je rez čist, brez kakršnihkoli scefranih stiroporovih kroglic.