Podkupovanje hrvaških policistov

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
men je pa lani uspelo ! Sem ga podkupil z 300 kunami...napihal pa mal čez 0,5 !
edinkrat, ko me je na hrvaškem policaj ujel pri prekršku smo se zmenili za popust brez računa.

Če policaj vidi, da si tujec, potem ve da nisi kak inšpektor, če boš razlagal okol boš to delal doma, daleč od Hrvaške in samo rekel "nekje na hrvaškem" ali pa "nekje pri poreču", Ob tako nejasnih podatkih pa goljufivega policaja ne bo moč izslediti. Pa tudi vsak tujec, ki policaju da denar niti ne ve, da ga bo policaj spravil v žep, čisto lahko si misli da ga bo sam nakazal v proračun, da je tak pravilen postopek, ...
Sej pred leti je en Italijan šel na postajo nekje na obali vprašat, kaj je z njegovo kaznijo, ki jo je plačal policaju... tam pa o tem niso nič vedeli. LOL

Če pa takole pokasira domačinu, je pa rizik mnogo večji, ljudje poznajo postopke, lahko naleti na inšpektorja, znanca inšpektorja ali znanca koga višjega,pa bo sklepetal, lahko ga "stranka" celo pozna, okol bo govoril v njegovem okolju..... skratka da ga odkrijejo je mnogo večji rizik.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Jaz sem slišal (od raznih šoferjev) za Bosno, Srbijo...na Kosovu pa menda ni variante, da bi policista podkupil.

hysterical-1.gif

.. v bosni kot vidijo da imaš slo tablice te ustavijo za maraginalnem prekršek in težijo dokler jih ne "podkupiš"! Prisel, videl, plačal!
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisem se slisal, da bi kater podkupil slovenskega plavca......
Jest sm o tem že bral v medijih, pač za tiste ki so jih dobili pri delu.

Ja, ker je folk ponujal 50€.
evil.gif

Kaj pa če ponudi jurja?
grims-1.gif
Jurja? Če so kje v bližini kamere (recimo črpalka) , zraven pa še kolegi, ki jim ne zaupaš, potem je boljš da ne vzameš. Tudi če nisi pošten.
Bo Apollo povedal, kaj bi on naredil, če bi videl kolega ki je nezakonito vzel denar?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Če so kamere v bližini pa preprosto reče daj toliko in toliko € v pasoš in mi prinesi. Izkušnje.

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
pa še to :

potem me je spremljal z lučkami na motorju do kampa !
Sem mu rekel če pride na kako pijačo...ni ! Se mu je mudilo naprej.
Se pa ta isti pripelje drugi dan k nam v kamp in sva sedla dol in stolkla tisto 2l flašo pira(ožujsko) in debatirala kako život i to !

hahaha ..... hvala bogu za take.... lahko bi me vleku v čuzo pa pred sodnika ...in ulalala še kej

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
Citat:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jest sm o tem že bral v medijih, pač za tiste ki so jih dobili pri delu.

Ja, ker je folk ponujal 50€.
evil.gif

Kaj pa če ponudi jurja?
grims-1.gif
Jurja? Če so kje v bližini kamere (recimo črpalka) , zraven pa še kolegi, ki jim ne zaupaš, potem je boljš da ne vzameš. Tudi če nisi pošten.
Bo Apollo povedal, kaj bi on naredil, če bi videl kolega ki je nezakonito vzel denar?

Poskrbel bi da se sleče.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Jest sm o tem že bral v medijih, pač za tiste ki so jih dobili pri delu. Kljub temu, da je taka dejanja zelo težko odkrit, včasih le kakega najdejo.
Saj, a ni tud Apollo tukaj nekoč napisal, da mu je en tovornjakar ponujal denar? Najbrž je bil že tako navajen ali obveščen da to laufa.

Meni je že pred enimi 15-20timi leti en policaj predlagal, da če mu plačam zakoj, da je polovička. No ko sem ga vprašal a ni v 8 dneh polovička se je pa nazaj potegnil in mi pritrdil. Je pa bil goljuf itak, mi je nameril za plačilni razred več kot sem peljal. To je blo takoj po tistem, ko so policaji nehali kasirat direktno voznikom, pa še marsikdo ni vedel, da policaju ne sme dat denarja.

Pravzaprav, ali kdo ve, zakaj pa so pri nas ukinili, da policaj ne more več pobirat keša za prekrške? Najbrž iz kakšnega vzroka.

Zakaj pa v Avstriji in Nemčiji komot pobere?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Sej tudi prinas od tujcev pobirajo gotovino kako pa naj drugače.

Drugače pa vam povem, kaj je Hrvat Nemcu reku o Slo Policiji:
There is no joke with Slovenian Police.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
nemci pa avstrijci jemljejo tudi plačeilne in kreditne kartice. pri nas pa nimajo tehnologije. pri nas si še zmeraj zapisujejo stvari v beležko itd. severnjaki imajo pa rač.povezavo do svoje baze itd
pa pri nas niso policaji usposobljeni za blagajnike itd

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
A zdej si se odlocil par neumnosti natrest? Niso usposobljeni za blagajnike? Ahahahaa =) Kaj ima to veze? Tujci v sloveniji se vedno plačajo na kraju z gotovino. Če nima se mu vzamejo vsi dokumenti pa naj gre dvignit. Ce so v igri vecji zneski, se poklice DURS oni poslejo izvrsitelja pa se zapleni avto al pa kamion dokler ne placa.

Je pa to dobra poteza da ni mozno na kraju placat tudi nasim drzavljanom. Enostavno onemogocis razne malverzacije. Tudi policisti so samo ljudje in slej ali prej bi koga zasrbelo.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Itaq kako za božjo voljo bi pa dobil kazen od Srba al pa Turka...čez pol ure je že čez mejo...

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Jest ne bom pozabu besed hrvaškega policaja, ki me je dobil na radar: Tamo gdje je 50 može 100, a nemoj 150...
smile-1.gif
) itak smo se poj zmenili da smo bili vsi zadovoljni :D

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
...
Je pa to dobra poteza da ni mozno na kraju placat tudi nasim drzavljanom. Enostavno onemogocis razne malverzacije. Tudi policisti so samo ljudje in slej ali prej bi koga zasrbelo.
c c c
naši pa ja niso taki
grin1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
predk kratkim je imel uskok (hrvaški protikorupcijski urad) akcijo v Dalmaciji.

Tam so policaji za mito jemali tudi ribe...pravi Dalmoši
cool-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tujci v sloveniji se vedno plačajo na kraju z gotovino.
Me prav zanima, kolikokrat kdo pozabi račun napisat.
Khmm, kako je bilo že s tistimi plačilnimi bloki pred leti v Kopru?

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Je pa slaba poteza, da še vedno na roke kasirajo tujcem. No slaba kakor za koga.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.325
7.351
113
Tujec lahko plača tudi položnico. To ni problem, samo pač se mu za ta čas vzame dokumente in ko prinese potrdilo jih dobi nazaj.

Če pa ti veš za kak primer pa z besedo na dan. Pa dajva konrektno, ne kolegica ki je enkrat nekoč itd...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Tujec lahko plača tudi položnico. To ni problem, samo pač se mu za ta čas vzame dokumente in ko prinese potrdilo jih dobi nazaj.

Če pa ti veš za kak primer pa z besedo na dan. Pa dajva konrektno, ne kolegica ki je enkrat nekoč itd...

Se strinjam!!! synthman z besedo na dan!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Se strinjam!!! synthman z besedo na dan!
Velja tudi zate. Kar z besedo na dan.