Podjetja, ki prodajajo rabljene avte?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimam se za podjetja (po možnosti v bližini Maribora ali v njem), ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih avtov (osebnih).

Gre se mi za to, da so avti vsaj malo pregledani in podobno.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pregledane avte boš dobil tam, kjer ti bodo pripravljeni dat garancijo (ne 1 dan ampak recimo 3 mesece), kar pa je mislim da samo pri prodajalcih novih. Sam bi zaupal Renaultu in Weltautu. Crkne lahko avto tak pri vsakem prodajalcu, ampak če imaš garancijo lahko vsaj kaj urediš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Weltauto ojoj, očitno si gledal te Weltavte samo preko avto.net. Daj se malo sprehodit na Porsche Ptujska ter poglej kako izgledajo ti njihovi Weltavti. Ko sem kupoval pred pol leta šestico in ko sem hodil to gledat sem se za glavo držal. Avti so za tiste kilometre res slabo ohranjeni... Sem pred letom tudi gledal gori na Šentiljski eno šestko z 40.000km, notri je bila kot iz prve svetovne vojne. Risov malo morje, skratka slabo.

Drugače pa stein, jaz bi na tvojem mestu šel pogledat sem, poštena igra ti povem iz prve roke, verjemi => http://www.o-k.si/

Lp

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Poglej si tudi G2 ponudbo, tam imaš tudi garancijo.
Mi delamo z G2 , samo žal nismo v MB.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj pa ne naredis recimo tak:

Kupujes recimo G5. Ker ti forumi ležijo, gres in se prijavis na vw forum, in povews da kupujes dobrega g5
od prvega lastnika s potrjeno servisno, bla bla bla... V roku enega meseca mores najt primeren avto od kao preverjenega lastnika.

Boš že našel enega očkota ko ti bo postavil petaka z garaže ko boš prišel na ogled.

Al pa enostavno poveš malo med frendi da kupujes tak in tak avto, in sigurno bo bratranec od frenda ko dela z štefom v fabriki
imel avto zate.

Sicer pa ko sma že pri prodaji in nakupu imam g5 dizel in legacy awd, oba kot z škatlice
smile-1.gif
Pa recimo da ti dam garancijo na motor.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Obstaja tudi alternativa: s prodajalcem se dogovoriš, da gre avto pred nakupom v pregled. Na pooblaščen servis ali h kakšnemu ekspertu za znamko.

Za boljši filing vztrajaš, da se na pogodbi zabeleži št. kilometrov in izjava prodajalca, da avto ni bil razbitina (to itak odkrije vsak pošten mojster).

Mutibariču ne bo všeč noben od teh predlogov. Pošten prodajalec pa s tem ne bo imel težav.

V tujini imaš sicer podjetja, ki delajo točno to - najdeš avto v oglasu, aktiviraš firmo, grejo pogledat stvar in izstavijo poročilo. Če je ok, greš avto iskat, če ni, iščeš dalje. Pri nas tega še nisem zasledil, čeprav mogoče tudi obstaja?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zanimam se za podjetja (po možnosti v bližini Maribora ali v njem), ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih avtov (osebnih).

Gre se mi za to, da so avti vsaj malo pregledani in podobno.

Dober rabljen avto pri (pre)prodajalcu v MB?
Dve besedi: Ni šans!
Edina dobra izkušnja je bila pri Šerbineku, ko je brat tam kupil rabljen avto, star 8 let in so mu malo po nakupu, pod garancijo brez kompliciranja menjali motor.

LP,

Milan

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
V zadnjem letu sem zase kupoval avto, pa tudi za punco sma gledala in sma šla verjetno k vsakemu prodajalcu rabljenih avtov v mb..... ona je raje šla kupit novega, kot da bi si živce s tem še dalje kravžlala, jaz pa sem na koncu imel čisto srečo da sem privat dober rabljen avto našel. Ker avti so bolj ali manj zjahani in zanič, verjetno večina s prevrtenimi kilometri, servisno knjigo pa ti za pir itak pri šerbineku štempljajo
bonk.gif
prodajalci pa mutiči da jih težko večje najdeš......

Če smo že pri podjetju OK avto, tam ni bilo tistega kar sem jaz iskal, ampak sem pa tudi sam imel občutek da ima kar solidne avte, vsaj kolikor sem jih videl.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Premija avtomobili imajo malo boljše avte, ne samih puntojev in fiest.

Drugače pa se lahko zmeniš s Filipičem, sem se z njim pogovarjal o uvozu in je pošteno povedal...avta iz Nemčije z malo kilometri ni, če je star nekaj let. Pripeljali bodo samo kakega dobrega, da ga v primeru, če si premislim, lahko prodajo tukaj.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
Daj no premija muti tako kot vsi ostali. Tako da ne met fint. Dobiš dobro zadevo če te poznajo, drugače pa te ravno tako nategnejo.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Finte mam? Jaz mam finte? Kaj te s tabo je, človek, si pri pravi?.....
Milsim, kak se razburjaš
hysterical-1.gif

Omenil sem, ker pač ima malo boljše avte, kak delajo, pa ne vem. Poznam pa posredno lastnika, ampak zelo posredno. (prek dveh)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Sicer ne na tem forumu ampak glede na stanje na trgu smo enkrat v eni debati soglasno ugotovili da če si v tem poslu pošten ne moreš dolgo delat oz. sploh ne moreš uspet. Torej predstavljajte si vse prodajalce rabljenih avtomobilov ki utajajo DDV in imajo tukaj ?konkurečno? prednost, vse prodajalce ki zbijajo vozila in imajo tukaj ?konkurenčno? prednost, torej kje si potem ti ki plačaš vse dajatve ter imaš avtomobil z realnimi kilometri? Ne moreš... Sliši se žalostno ampak takšna je resnica.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
kaj pa vem no, se mi zdi da se generalno gledano malo pretirava, folk govori kot da dilerji v tujini kupujejo same totalke za 3k € pa jih pol tu naprej prodajajo
stupid-1.gif

v mb je trenutno poplava avtov iz francije uvoženih, nevem sicer kaj iščeš ...

bil sem pri avto miklavž gledat od vwja, avti so z francije kjer so bili v poslovnih najemih od lizing hiš se pravi 1 lastnik. tud preverba po številki šasije je to potrdila. ti ponudijo tudi garancijo ...

pri petovia avto ista zgodba .. avti iz francije, so odkrito povedali avti so voženi, ampak servisirani tak ko morejo bit, na enem sem opazil par pikic na havbi in pa obrabljene tipke za pomik stekel, sedeži in ostalo v dobrem stanju.

Odvisno od človeka zgleda, mam sodelavca, ki ga hoče kap ko mu omenim, da gledam avte z 130-150k prevoženimi, on bi najraje nov avto za 5k, zaj eni pač razumemo, da to negre, eni pač ne
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
saj večina avtov je takih. lizing in menjava za novo vozili. avti morejo bit servisirani itd. majo kake manjše karambole za sabo in so poceni kupleni na dražbah.
recimo kaki grande punto ki se pri nas prodaja za 6000-6500 je bil v franciji kupljen za okoli 3500.
smile-1.gif

sem "pomotoma" videl ene papirje.

npr moja lybra
v italiji kuplena za 4900
jaz sem dal 7200.

na prvi pogled se sliši ogromna razlika.
sam konec koncev je treba sem pripeljat, plačat davek, homologacijo na hitro avto porpavit pa še nekaj zaslužit
smile-1.gif

glede petovia avto iz ptuja
sošolec kupil tam en avto. sem odpr predal pri sovozniku, ko sma ga šla gledat in so se mi vsipali računi od servisov, pa lizing obrokov pa vsega boga papirjev
smile-1.gif
avto derugače super, samo okoli in okoli pokluvan (starejša italjanka ga je furala za lažjo predstavo) pa svinjsko vsran.
glede na to izkušnjo se mi zdi da štimajo zadeve

Nazadnje urejeno: