Podatki o firmi v nemščini

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Dam sem ker se mudi. Lastnik firme rabi podatke o svoji firmi v nemščini z nakup v at brez ddv. Kje se to dobi?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Aha, to sem ravno našel, hvala. Pa obstaja še kakšen EU register da se tam sprinta? Ker baje komplicirajo in rabijo nemške dokumente o slovenski firmi, drugače ne gre skozi.

EBR na ajpresu? Samo nekaj ne dela trenutno...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
BS - izpisek iz AJPESa, kjer se vidi davčna + kar je prilepil jest5 je dovolj.

A bo sam dvignil "robo" ali si jo bo dal poslati? Ker pri prvem pa res znajo težiti,ker "kao ni dokaza", da je blago dejansko šlo v namembno državo (in da se ni porabilo v državi prodajalca).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Viel Spaß.

Resno - preverite ali mu bodo dali "na roke". Meni so zadnjič eni asi "pod prisilo" dali kar na DHL - da bodo ja imeli "Lieferschein". Nič ni pomagalo, da bi prevoznik izpolnil CMR itd. Junci pač. Da smo mi nosili stroške poštnine verjetno ni treba posebej poudarjati.
10.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Saj baje je tukaj že kupoval in bilo problemov zdaj pa kar naenkrat rabijo v nemškem jeziku.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Baje ni dovolj, naj bi rabili potrdilo, da je firma davčni zavezanec v nemščini oz. angleščini ?!?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Viel Spaß.

Resno - preverite ali mu bodo dali "na roke". Meni so zadnjič eni asi "pod prisilo" dali kar na DHL - da bodo ja imeli "Lieferschein". Nič ni pomagalo, da bi prevoznik izpolnil CMR itd. Junci pač. Da smo mi nosili stroške poštnine verjetno ni treba posebej poudarjati.
10.gif

Tudi naša davčna je padla kot paleta opeke po enem mojem kolegu, ki je tako dajal robo, češ da je utajeval DDV. Ni se s tem za igrat.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Mi nismo imeli še nikdar težav z nakupi v tujini, edino švaba je enkrat nekaj kompliciral češ da ne vidi DŠ,drugače pa ni problema...
Po drugi strani smo pa lažje Taivancu podtaknili DŠ v naziv podjetja kot pa prepričali Poljaka da DŠ pa mora bit na računu, bom ob priliki poiskal njegov račun, tisto je cvetka nad cvetkami, aja pa en Anglež nam je enkrat poslal na roko napisan račun, v lični pisavi, če gor ne bi pisalo da je račun bi ga mirno lahko dal v okvir kot star dokument...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Drži - samo jaz onim nisem mogel dotajčit, da "poštna dostavnica" ni nič več ali manj kot CMR.

Drugače pa ja - če kdo prodaja v EU naj le poskrbi, da bo imel ustrezno dokazilo o dobavi blaga v "tujino".