Podaljševanje pogodbe že 7 let

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Kolegici podjetje (javni sektor) že 7 let podaljšuje 6-mesečne pogodbe. Gre za isto delovno mesto, zaposlitev je brez vmesnih prekinitev. Ali ima takšna oseba že kakšne podobne pravice kot oseba s pogodbo za nedoločen čas? Vprašanje se nanaša na porodniško in odpravnino v primeru nepodaljšanja pogodbe.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Po novem imajo odpravnino tudi s pogodbami za določen čas.
Sicer pa lahko tvoja kolegica iztoži pogodbo za nedoločen čas.

Pbutec

20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Torej, da zanosi in ji potem ne podaljšajo pogodbe, lahko iztoži pravice pogodbe za nedoločen čas?

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Država, ki prav to vzpodbuja in po pravilih tudi "določa", da se pogodba za določen čas lahko podaljšuje le določeno obdobje (nisem prepričan, če 2 leti) prav ta pravila tudi najpogosteje krši. Pogodba mora biti čez cel čas ista, torej, če je pogodba identična si lahko zakonsko z odvetnikom izbori pogodbo za nedoločen čas. Naj se posvetuje s kakšnim odvetnikom, sicer pa odvisno tudi kje dela (npr. v vrtcu kolikor vem so zaposlitve za nedoločen čas zamrznili).

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
ZDR-1 je pri tem zelo jasen...

56. člen

(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)

Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
pri nas je kar nekaj podobnih primerov(bolnišica).je sodelavka omenila novi zakon in dobila odgovor da je minister vsem zavodom poslal dopis da bodo pač obšli zakon in novih zaposlitev za nedoločen čas pač ne bo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Bodo pa na sodiscu izgubili....k.... pa taka drzava ki se lastnih zakonov ne drzi. Ce bi bli dejansko razviti bi bil tak dopis naslednji dan na tv in bi minister lepo odstopil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Srečna naj bo, da ima šiht.

A zdaj, bi pa še kar zanosila ?
stupid-1.gif

:p

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Srečna naj bo, da ima šiht.

A zdaj, bi pa še kar zanosila ?
stupid-1.gif

:p

In kje je problem, ovira, da nebi zanosila? Mislim
13.gif

Moja dela v vrtcu in ji tudi podaljšujejo iz leta v leto, je zanosila, trenutno na porodniški in jo delo čaka ko se vrne... Če te rabijo, te rabijo, neglede na to kakšno pogodbo imaš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Bodo pa na sodiscu izgubili....k.... pa taka drzava ki se lastnih zakonov ne drzi. Ce bi bli dejansko razviti bi bil tak dopis naslednji dan na tv in bi minister lepo odstopil.
ne vem ali takih odgovorov od tebe nisem navajen, ali pa sem jih spregledal. Včasih si bil bolj zagovornik ”države”, ko smo drugi pljuvali po njej. In ja, od kar se malo bolj ”zavedam” sebe (20 let recimo) ugotavljam, da državi krši zakone in predpise ki jih je sama predpisala na različnih področjih. In potem pričakuje poštene državljane?
Trenutno imam dve pritožbi na ministrstvu. Na odgovor čakam že pol leta. Če dobim jaz kakšno” uradno” zadevo imam čas za odgovor/pritožbo 8 dni ali mogoče 15.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik alfie pravi:
Če te rabijo, te rabijo, neglede na to kakšno pogodbo imaš.

Sedaj bo tole bolj zanimivo ratalo, tudi če te bodo rabil te pa plačat ne bodo mogili.

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik alfie pravi:
Če te rabijo, te rabijo, neglede na to kakšno pogodbo imaš.

Sedaj bo tole bolj zanimivo ratalo, tudi če te bodo rabil te pa plačat ne bodo mogili.

Eh, če pa je Alenkica izjavla, da okrevamo
cheer.gif

Ampak, da jeseni vseeno prihaja nov paket varčevalnih ukrepov.
zmaga.gif

To je to, narod shirat do konca.... Se bomo vrnili v čase, ko je vsaka vas imela 2 do 3 avte, pa so se vozili s konji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.313
7.320
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne vem ali takih odgovorov od tebe nisem navajen, ali pa sem jih spregledal. Včasih si bil bolj zagovornik ”države”, ko smo drugi pljuvali po njej. In ja, od kar se malo bolj ”zavedam” sebe (20 let recimo) ugotavljam, da državi krši zakone in predpise ki jih je sama predpisala na različnih področjih. In potem pričakuje poštene državljane?
Trenutno imam dve pritožbi na ministrstvu. Na odgovor čakam že pol leta. Če dobim jaz kakšno” uradno” zadevo imam čas za odgovor/pritožbo 8 dni ali mogoče 15.
Nic nimam proti jamranju ki je argumentirano... ne more moron napisat da bodo zaobsli zakon...naj ga spremenijo ce je treba...

Sem in bom pa zagovarjal drzavo ko se kr nekaj tja v en dan jamra...in tega je vec kot cesarkoli drugega....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
očitno lahko napiše moron da bodo zaobšli zakon. No večina tega niti ne napiše, itak so si pustili luknje v zakonu.
Ti kar zagovarjaj državo, štos je v tem da država že nekaj let jamBra. Mogoče ona še najbolj tja en dani... v 20 letih smo zagonili kar smo ustvarili v 50, pa še pufe za naslednjih 50 si nakopali. Zdaj pa nehaj jamBrat Hanzi, pa pejt delat nazaj
wink-1.gif
pa išči luknje v zakonu

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Še vedno so takšni dopisi prišli v javnost. Zakaj ta ne bi? Mogoče, ker ne obstaja? Ne vem, samo sprašujem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Torej, da zanosi in ji potem ne podaljšajo pogodbe, lahko iztoži pravice pogodbe za nedoločen čas?

Moji kolegici so tudi podaljševali pogodbo za določen čas v nekem domu upokojencev. Ko pa je zanosila, so jo enostavno odpikali in zaposlili drugega.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Pozovi jih, naj rešijo, saj jih veže rok po ZUP-a. Sicer je instrukcijski rok, ampak vseeno. Drugače pa vloži tožbo zaradi molka organa.

Pbutec

20. jul 2007
15.181
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Moji kolegici so tudi podaljševali pogodbo za določen čas v nekem domu upokojencev. Ko pa je zanosila, so jo enostavno odpikali in zaposlili drugega.
Tudi v tem primeru gre za dom upokojencev.
smile-1.gif

Smo pregledali vse pogodbe in pri tem opazili, da je pogodba ves čas enaka, edina beseda, ki se spreminja je:
..... se zaposli na delovnem mestu ______________
in potem je na vsaki pogobi drugače: strežnica 1, strežnica 2, negovalka, skrbnica, ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Tole o instrukcijskem roku mi ni pa še nič jasno.
Tudi ne vem kaj bi s tožbo lahko dosegel. Še nekaj tanjšo denarnico zaradi odvetnikov, sodnih taka in podobno (poleg ZUJFa)