poceni vremenska postaja

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Imel neko sindikalno vremensko postajo, ki jo po nekaj letih ne zbudim vec. Crknila je na vsem lepem, baterija je zamenjana z vecimi, pa ne dela.
Torej kje kupiti postajo s podatkom o T in vlagi pa da ne stane 30 + evrov. Ker ta cena se mi zdi enostavno oderuska.
Sem ze nekaj gledal po dx pa nisem nasel nic pametnega.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Jaz imam tole in sem več kot zadovoljen.

Če rabiš ti dam še kodo za 10% popusta za conrad
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
sem malo googlal nasel tole http://www.sparkpromotions.si/9818,vremenska-postaja-z-vremensko-napovedjo-v-posebnem-delu-in-radiem-z-avtomaticnim-iskanjem-radijskih-postaj.html ki je enaka po sliki sodec) moji crknjeni, s tem da ima ta se radio.
Cena pa je pod 10 evri. Ko bo vikend mimo se bom pozanimal ce je kaksna omejitev glede kolicine itd....
Ker sem imel v glavi da sem nekoc gledal nek podoben papirnati katalog in je bila cena res smesna napram tistim v trgovini. Garancijo pa najbrz isto imajo al kako?

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Boljse imajo pomoje natancnejse senzorje. Kar imam izkusenj s temi tapoceni, lahko precej "lazejo" - temperatura recimo za +- 2 stopinji Celzija, relativna vlaznost pa za +- 10%.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
tistega zgoraj z radijem (moj je bil brez radia) sem cca 3 leta primerjal z.alkoholnim termometrom na steni v blizini te vremenske postaje. Odstopanja za dve stopinji nisem opazil. Za vlago pa nisem imel primerjave. Sicer pa me ne moti ce bo lagal za stopinjo in za 5% vlage. Bolje da vem vsaj okvirni podatek vlage v kleti ( bojim se plesni na stenah) in temperaturo kot pa da T merim z oslinjenim prstom. Aja tako se meri smer vetra.
Nekih znanstvenih poskusov ne mislim delat. Najbrz pa bo vedno delal enak pogresek. Se pravi pri dejanski T 22 ne bo enkrat kazal 20 drugic pa 24.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
ja za zunaj imam widget na gsm, ki recimo da ne odstopa bistveno od moje lokacije, ceprav ima recimo povprecno 20% visjo vlago in do 5 C nizjo T.

Tista pokvarjena vremenska postaja je v ljv bloku redkokdaj pokazala preko 60% vlage, v hisi je prvi teden enkrat poskocila preko 80%. Je pa res da je klima in zracenje v hisi drugacno kot v bloku. Ampak kot napisano tudi widget za moj kraj pokaze do 30% visjo vlago. Tudi ti merilci lazejo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Ven na balkonsko ograjo lahko postavim dodatno vremensko postajo in jo spremljam skozi okno. Ne rabim 5x drazje postaje z zunanjim senzorjem. Sicer pa me zunanja T zaenkrat ne skrbi najbolj.

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Tale je na videz malenkost drugačna od ostalih. Ni pa preveč kompleksna (kar bo za 30 eur težko dobiti).

I

Izbrisan uporabnik 474

Da še jaz pristavim svoj piskrček - iščem vremensko postajo (dovolj mi je temperatura in vlaga, vse ostalo je bonus), ampak mora imet nek pameten izhod - napetostni (0 - 10V), tokovni (0/4 - 20mA), Modbus, RS, LAN... Sicer sem sam razvil elektroniko, amapk problemi so z ohišjem za senzorje, ki jih ne morem delat ravno iz krožnikov :)