Poceni videokamera ali digitalc

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Ogledujem si nekaj poceni videokamer (do 300 eur), pa me zanima če bi se mi bolj splačalo kupit kar digitalca s HD snemanjem. Fotoaparat sicer imam, ampak, če ni kake razlike v kakovosti videa bi lahko vzel kar digitalca.

Kaj bi mi priporočali tam nekje do 400 eur? Ali se pozna razlika v kvaliteti?

Hvala

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.189
113
Jonas Ž je enkrat v Technodromu rekel, da je najboljši aparat tisti, ki ga imaš s sabo. Močno dvomim, da boš ti tele velike jajca vedno nosil s sabo, zato sem ti tudi predlagal Panasonic DMC -TZ7. Majhen, odličen zoom in super kamero. Sem pred podobno dilemo, zato to kar malo poznam. V Avstriji v METRO-ju, sem ga gledal cca. 14 dni nazaj za 230€ !

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.921
7.189
113
To je isto, samo da ima ta dodan še GPS, drugače pa mislim, da je vse isto. DMC TZ7 je malo starejši model in mislim, da so ga pri nas dali ven iz prodaje. Seveda zato, da lahko prodajajo novejšo, dražjo robo. Vsekakor še malo razišči teren in poizkusi dobiti čim
cenejše, tako v SLO ali v Avstriji. Je pa to super aparat, saj sem o njem precej prebral in tudi ene negativne stvari nisem zasledil...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Kakšen pa je video posnet s temi digitalci...

Primerljiv z kamerami? Občutno slabši???

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Občutno slabši :D

Lahko se "primerja" s kamerami, ki stanejo 100, 200eur
Prave kamere pa naredijo razliko kot noč in dan

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
Občutno slabši :D

Lahko se "primerja" s kamerami, ki stanejo 100, 200eur
Prave kamere pa naredijo razliko kot noč in dan

To seveda ni čisto res, Panasonic TZ7, ki stane okrog 230 EUR s kvaliteto videa poseka praktično vse "prave" videokamere, ki snemajo v MPEG2 zapisu in nekatere od njih stanejo tudi 2x toliko kot mali TZ7.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
prave kamere sem mislil ravno te, ki se zacnejo pri 500eur...
to, da tz7 poseka vse prave kamere do 500eur pa tudi težko verjamem (je pa tudi res, da nisem nikoli uporabljal kamere 250-450eur)

ps. pa imam panasonica (eno serijo starejšega) in vem, da dela dobre filme, ampak vsaj po mojem mnenju se ne more primerjat s "pravo" Canon kamero - preizkuseno

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Zame je že povsem dobra kamera na telefonu samsung galaxy s. Snema v hd (1280x720) in je za moje potrebe slika super. Pa še vedno ga imam seboj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iz izkušenj ti svetujem, da se izogibaj trdega diska v kamerah.
Vse prevečkrat se zgodi, da zaradi tresljajve ali kar tako naredi rdeč frejm. Če snemaš otroke na dvorišču pa pol to pogledaš 1x 2let se da požret. Če pa boš še kaj montiral pa se okol hvalil, kaj si naredil pa res odsvetujem.
Če ti na konc dopusta pade po tleh, je tut dost možnosti, da si boš ta dopust zapomnil samo po poškodovani kameri.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Hvala za nasvet.
Se pravi je boljše vzet kakšno ki snema na spominsko kartico. Kakšen nasvet, katera bi bila boljša (tja okrog 600€ ali manj), predvsem pogoj je čimboljše snemanje v dvorani (hokej, košarka).

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
946
136
43
Taka s čim močnejšim objektivom (svetlobno).

Jaz imam camileo x100. Naj bi imel F2.0-2.8, kar je dobro.
AMPAK - ima težave s fokusiranjem pri spreminjanju zuma. Sprobal sem še par teh malih SD kamer - v slabih svetlobnih pogojih je fokus (pričakovano) počasen.
Glede na to, da sprašuješ za dvoranske športe, bi ti svetoval, da si na omenjeno zelo pozoren - najbolje, da sprobaš, sicer pa vsaj na youtube filmčke glej; za vsako kamero kakšen entuziast objavi svoj test.