Nemščina, kje?
Na kratko:
Hec je v tem, da imaš ti v vtičnici 230V ki niha po cca sinusni krivulji 50x na sekundo gor-dol. Ti hočeš to spravit na bogih 5V, ki ne smejo nihat nič...oz. čim manj. Za to so standardi, ker prvič to nihanje moti napravo, kot drugo "pošilja" šum nazaj v omrežje. Ti polnilci se recimo ne bi smeli legalno prodajat v EU (oziroma, verjentno nikjer), ker so standardi zelo strogi.
Gre se za to, kako kvalitetno se za zadevo izpeljat in koliko potem ta izhodna napetost (torej konstantnih 5V) niha in koliko s sabo nosi visokofrekvenčnih motenj. Tipson je naredil lepe primerjave in prilepil tudi slikice z osciloskopa. Tudi laik lahko vidi, da je razlika v lepi črti originalnih polnilcev in razče*uku od rumene packe, ki ponazarja delovanje ponaredka.
Jaz uporabljam polno teh fake polnilcev, ker za na potovanje mi je nesmiselno se plazit in iskat, kako bom potegnil originala iz vtičnice. Še nikoli ni bilo nič narobe, vsi mi delajo (en dan jih bom pomoje šel merit na isti način kot avtor članka), je pa očitno dober razlog, zakaj je original cca 10-15x dražji.
Lp
Peter