poceni nezahteven telefon

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kot so že zgoraj napisali, je android s samo 1GB rama slaba izbira. Že vidim jamranje čez nekaj tednov, kak šteka pa javlja, premalo prostega spomina.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Kakor za koga. Naš kitajec z 1gb rama ni še nikol nič jamral, pa še dela zelo gladko.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
odvisno koliko ga zafilas. Jazsem pri moji uporabi bil vedno okoli 90% in malo preko. Povprecen uporabnik ima 1gb puna kapa

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Jst nevem kaj vi rabite nevem kakšne....

Death trigger 2 mi dela na mojem po sedanjih standardih že predpotopnem. Navigacije pa tudi vse, razen če so kaki bug-i.

Drugo pa nevem kaj, bi se lahko še spomnu....

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
No, moram rečt, da sm po prvem dnevu uporabe A3 zadovoljen. Glede na to, da sem prej telefon uporabljal za klice, smse, maile in novice, mi ta telefon nudi 200% več. Trenutno sem v fazi odkrivanja uporabnih app, tako da če ima kdo kakšen predlog kaj je must have se priporočam
smile-1.gif
.

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kot so že zgoraj napisali, je android s samo 1GB rama slaba izbira. Že vidim jamranje čez nekaj tednov, kak šteka pa javlja, premalo prostega spomina.

Android z 1 GB RAMa dela brez najmanjših problemov. Velika večina uporabnikov niti pod razno ne bo opazila razlike med 1 in 2 GB. Tudi po enem letu uporabe ne.

"Premalo prostega spomina" pa nima veze z 1 GB RAMa, ampak s premajhno particijo za aplikacije in se lahko pojavi tudi na telefonu z 3 GB RAMa, če je ta particija premajhna.

Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Multitasking praktično ne dela z 1GB, več odprtih večjih strani v brskalniku pomeni konstantno nalaganje, dodaj še kaki Touchwiz in si adijo.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Touchwiz je spucan. Ta se lahko odšteje.
Edini minus je 1GB rama, tako da kaki multitasking res odpade. V celoti pa je zadeva spodobna. Za kakega nezahtevneža top. 64bit SD 410, 1900mAh, 3/4 HD Amoled ekran.
Čista top izbira za tako ceno pa bi lahko bila kaka Motorola,1+1,Lenovo. Ampak vse to se v Slo uradno ne prodaja. =]

Aja. Pa v testih pravijo 4/4.5 SOT ob 24h uporabi. To je zelo dobro za taki telefon.

Nazadnje urejeno:

ChinaTechTest

Pripravnik
19. jan 2015
63
0
6
Murska Sobota
www.chinatechtest.com
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Multitasking praktično ne dela z 1GB, več odprtih večjih strani v brskalniku pomeni konstantno nalaganje, dodaj še kaki Touchwiz in si adijo.

A res? Med testiranji telefonov poženem marsikaj, recimo:

Primer 1 (Elephone G6, 1GB RAM, 8GB ROM, vklopljena GPS in podatkovna povezava)
1. SportsTracker mi v ozadju zapisuje prehojeno pot
2. Google Fit šteje korake
3. v ozadju špila Music player
4. precej pogosto zaženem fotoaparat in naredim kakšen posnetek
5. GMail vmes pobira emaile, kakšnega tudi preberem in občasno kliknem kakšen link, ki odpre še Chrome
6. Facebook me obvešča o vseh mogočih bedarijah
7. Linkedin isto
8. Android vmes verjetno dela še nebroj stvari, za katere niti ne vem
9. SMS-i tudi medtem lepo prihajajo do telefona, in tudi klice brez problema sprejemam

Primer 2 (Motorola Moto G 2, 1GB RAM, 8GB ROM, vklopljen WiFi)
1. v GMailu prebiram emaile
2. vmes veselo skačem v Chrome, Facebook in Youtube
3. v Chromu imam nastavljeno, da se ob zagonu odprejo zavihki tako, kot sem ga nazadnje zapustil. In še od službe imam odprtih 8 zavihkov, ker sem linke samo odprl in jih pustil, da bom vsebino prebral pozneje. Preklaplanje med njimi dela brez zatikanja.
4. Facebook in Linkedin v ozadju spet pobirata bedarije s spleta
5. Google vmes posodablja nekaj aplikacij
6. Vmes se je nekje iz ozadja oglasil celo Asphalt 8 z nekim sporočilom, torej nek Asphaltov proces tudi ždi v ozadju

Aja, prej pozabil. V vseh primerih je zagnan še Avast antivirus.

A je res 1GB takšen strašen problem? Preklapljanje mogoče v kakšnem primeru dela počasneje, kot na 2 ali 3 GB, ampak še vseeno dela povsem normalno.

Včasih kakšen telefon dam v test tudi ženi ali hčerki (žena drugače uporablja iNew V3 plus z 2GB RAMa in 16GB spomina, hčerka Doogee DG 550 z 1GB RAMa in 16GB spomina, oba telefona na Antutuju dosegata okrog 30.000). In ne boš verjel, nobena se ni pritoževala nad hitrostjo kakšnega telefona, pripombe vedno letijo na druge stvari.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Moram priznat da je Elephone G6 zelo všečen tudi meni, sem bil pozitivno presenečen (imam 1+1). Če bi to vedel ko sem 1+1 kupoval bi verjetno Elephonea kupil pa razliko denarja za kaj drugega porabil. Pa nisem analfabet za uporabo.