Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Multitasking praktično ne dela z 1GB, več odprtih večjih strani v brskalniku pomeni konstantno nalaganje, dodaj še kaki Touchwiz in si adijo.
A res? Med testiranji telefonov poženem marsikaj, recimo:
Primer 1 (Elephone G6, 1GB RAM, 8GB ROM, vklopljena GPS in podatkovna povezava)
1. SportsTracker mi v ozadju zapisuje prehojeno pot
2. Google Fit šteje korake
3. v ozadju špila Music player
4. precej pogosto zaženem fotoaparat in naredim kakšen posnetek
5. GMail vmes pobira emaile, kakšnega tudi preberem in občasno kliknem kakšen link, ki odpre še Chrome
6. Facebook me obvešča o vseh mogočih bedarijah
7. Linkedin isto
8. Android vmes verjetno dela še nebroj stvari, za katere niti ne vem
9. SMS-i tudi medtem lepo prihajajo do telefona, in tudi klice brez problema sprejemam
Primer 2 (Motorola Moto G 2, 1GB RAM, 8GB ROM, vklopljen WiFi)
1. v GMailu prebiram emaile
2. vmes veselo skačem v Chrome, Facebook in Youtube
3. v Chromu imam nastavljeno, da se ob zagonu odprejo zavihki tako, kot sem ga nazadnje zapustil. In še od službe imam odprtih 8 zavihkov, ker sem linke samo odprl in jih pustil, da bom vsebino prebral pozneje. Preklaplanje med njimi dela brez zatikanja.
4. Facebook in Linkedin v ozadju spet pobirata bedarije s spleta
5. Google vmes posodablja nekaj aplikacij
6. Vmes se je nekje iz ozadja oglasil celo Asphalt 8 z nekim sporočilom, torej nek Asphaltov proces tudi ždi v ozadju
Aja, prej pozabil. V vseh primerih je zagnan še Avast antivirus.
A je res 1GB takšen strašen problem? Preklapljanje mogoče v kakšnem primeru dela počasneje, kot na 2 ali 3 GB, ampak še vseeno dela povsem normalno.
Včasih kakšen telefon dam v test tudi ženi ali hčerki (žena drugače uporablja iNew V3 plus z 2GB RAMa in 16GB spomina, hčerka Doogee DG 550 z 1GB RAMa in 16GB spomina, oba telefona na Antutuju dosegata okrog 30.000). In ne boš verjel, nobena se ni pritoževala nad hitrostjo kakšnega telefona, pripombe vedno letijo na druge stvari.