Poceni naročnina

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ne,ne nakladam.
Ne vrjameš? Pridi, pa potestiraj.
Pa boš na lastni sluh videl, kako je...
Še skrbnik, ki je prinesel papirje, mu je med pogovorom prekinilo v pisarni. Pa mu glih ni blo jasno (oz. je blo, samo ni smel naglas rečt
smile-1.gif
).

A veš kaj pa je največja fora? Da se Tuševci tega zavedajo. Sem debatiral tudi o tem s skrbnikom TM, pa je tud sam rekel, da jih po povozil čas, preprosto zaradi omrežja. Kako naj TM gradi omrežje, če je pa dolžan M€ Nokia-Simensu za bazne postaje.

Glede na to, da tolk zagovarjaš TM, upam samo, da imaš dovolj velik dostop, da veš, o čem govorim.
Tvoja teorija je eno, moja praksa pa drugo
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Jaooooo... Kaj vse tukaj prebiram. Da je Tušmobil pokritost na nivoju Simobila. Ta ki to trdi, naj se enkrat zapelje čez Bloke in primerja. Nato naj se dalje vozi po Zahodu Slovenije in komentira. Za začetek je že dovolj, če obkroži Ljubljano po obvoznici, kjer pa Mobitel roaming ne deluje.

Res je, da ima Mobitel več baznih postaj kot Simobil, ampak te niso za pokritost, pač pa prezasedenost (več folka). Glede pokrivanja s 3G signalom je pa Simobil pred vsemi, ker ima UMTS 900, Mobitel pač ne.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ta, ki to komentira se fura LJ-Maribor in po LJ obvoznicah in lepo visi na internetu, ki zahteva malce več kot en švohn signal za klic. V EDGE pokritosti je izenačen z Simobilom, v 3G, ter z "navadnim" 2G je pa zadaj sem pa tja kje. Dogodki, ko Tuš slabše lovi niso sploh tako bolj pogosti, kot dogotki, ko Mobitel lovi slabše od Tušmobila, mogoče jih je še enkrat več. Še najslabo izkušnjo imam z vlaki, ki grejo čez neposeljene vasi. Mobitel signal crkne recimo 5krat tuš pa 10krat na Celje-LJ, tko za primer.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
A veš kaj pa je največja fora? Da se Tuševci tega zavedajo. Sem debatiral tudi o tem s skrbnikom TM, pa je tud sam rekel, da jih po povozil čas, preprosto zaradi omrežja. Kako naj TM gradi omrežje, če je pa dolžan M€ Nokia-Simensu za bazne postaje.

Ne gre za zagovarjanje in nikjer nisem napisal da je Tušmobil najboljši in brez problemov, gre samo zato da imajo vsi operaterji svoje težave in probleme, me pa moti to da Tušmobilove folk podvoji. Pa saj ima pa tudi cenovne pakete vsaj na pol cenejše kot konkurenca. Tudi sem že napisal, da problemi so, jih je gotovo manj kot 2 leti nazaj in mene ti manjši problemi ne motijo za ta denar ki ga plačujem. Kar se pa baznih postaj tiče pa je tko, da je bilo lažje postavljati bazne postaje 10 let nazaj, kot pa danes. Potrebno je kar nekaj dovoljenj in birokracije da jo postaviš. Tega prej ni bilo toliko in niso imel vsi enkaih možnosti itd...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sej tuš jih za zagon nevem kolk spet ni rabil, ker jih je dobil od vege (se še spomniš, kako je blo pod mizo vse na hitr dogovorjen,da TM dobi frekvence
evil.gif
)?

Se pa strinjam, da je bilo prej lažje..
smile-1.gif

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Sej tuš jih za zagon nevem kolk spet ni rabil, ker jih je dobil od vege (se še spomniš, kako je blo pod mizo vse na hitr dogovorjen,da TM dobi frekvence
evil.gif
)?

smile-1.gif

O precej lažje je bilo nekaj let nazaj. Tudi sam se strinjam, da je takrat Mobitel s pomočjo države naredil sebi velik plus in monopol, ki ga ni bilo mogoče ogroziti. In ta monopol je ostalim kar otežil življenje. Tko da se ostali še kar dober borijo in od države niti enega bonusa. O frekvencah pa mislim, da ni bilo nič dokazanega in dokler dokazov ni, so to lohk sam gostilniške priče
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63

Sam sem naročnik Tušmobila sedaj že več kot leto in pol od leta 2008 imam vzporedno še naročnino pri T2. Pred Tušmobilom sem imel poleg T2 še Simobil, do konca leta 2005 pa Mobitel.

Upam, da se strinjamo, da tudi ta trenutek uporabljam vsa 4 omrežja (na T2 Simobilovo gostovanje, na Tušmobilu Mobitelovo gostovanje). In dobro poznam signal vseh 4ih. Da je Tušmobil na nivoju Simobila, svašta!

Tisti ki pravi da je Tušmobil pol cenejši od ostalih, naj si pogleda bob ponudbo. Če kličeš več pa Big bob. Bi prej rekel da je bob pol cenejši v večini primerov. Signal je dober, ker je Simobilov, in tudi ni nevarnosti za dodatne stroške, ki se pojavljajo pri Tušmobilu, ko se telefon znajde v Mobitel gostovanju (pri nekaterih paketih).

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
evil.gif
)?

smile-1.gif

Me veseli, da sva se uskladila...lp.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:

Sam sem naročnik Tušmobila sedaj že več kot leto in pol od leta 2008 imam vzporedno še naročnino pri T2. Pred Tušmobilom sem imel poleg T2 še Simobil, do konca leta 2005 pa Mobitel.

Upam, da se strinjamo, da tudi ta trenutek uporabljam vsa 4 omrežja (na T2 Simobilovo gostovanje, na Tušmobilu Mobitelovo gostovanje). In dobro poznam signal vseh 4ih. Da je Tušmobil na nivoju Simobila, svašta!

Tisti ki pravi da je Tušmobil pol cenejši od ostalih, naj si pogleda bob ponudbo. Če kličeš več pa Big bob. Bi prej rekel da je bob pol cenejši v večini primerov. Signal je dober, ker je Simobilov, in tudi ni nevarnosti za dodatne stroške, ki se pojavljajo pri Tušmobilu, ko se telefon znajde v Mobitel gostovanju (pri nekaterih paketih).
Tušmobil je na nivoju Si.mobila na Štajerskem, Korošekm in Prekmurju:

http://www.mobilna-telefonija.com/bazne-postaje/
primerjave:
- vsi > GSM (Pomurska regija)
- vsi > GSM (Podravska regija)
- vsi > GSM (Koroška regija)

Ostale regije pa jih Tušmobil še ni dokončal. V teh 3 območjih bi Tušmobil lahko ukinil m@ roaming, drugje še ne. Odvisno je območja.

Ta mesec je recimo relacija Žiri - Škofja Loka pri Tušmobilu enaka kot pri Si.mobilu ali Mobitelu.

Če bi pogledali malo bolj moje primerjave bi videli, da je Tušmobil zadnji 2 leti gradil nove bazne samo v Prekmurju, Štajerskem in Prekmurju.

na SV Slovenije mi je veliko ljudi potrdilo, da ima Tušmobil boljše omrežje od SI.mobila. V ostalih delih pa se omrežje še gradi. V Ljubljani je ravno ta teden bila zaznana nova bazna postaja, ki pokriva Letališko cesto in avtocestni obroč malo bolje kot do sedaj.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi direktor apeka je takrat odletel,..
b
Si.mobil (lastniki so bili Intereuropa. Instrabenz, KD, ...) pa je dobil GSM 900 frekvence z najslabšo ponudbo na javnem razpisu, Mobitel pa je prvič dobil GSM 900, ki mu jih je podelil Telekom Slovenije (lastnik Mobitela), v drugo pa se ni niti javil na razpis in dobil koncesijo za GSM.

Pri vseh operaterjih smrdi če smo pošteni. Gregor Golobič bi moral iti doživljensko v zapor.

če Tušmobil ne bi obstajal bi imeli duopol in naročnine še vedno brez zakupljenih enot. Brez Tušmobila bi imel Si.mobil čez 100 mio € dobička letno, namesto 30 mio € kot jih ima sedaj.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi direktor apeka je takrat odletel,..
b

Kdo je odletel ali ne, mene kot uporabnika zanima samo eno in sicer konkurenca na vseh možnih področjih, povsod so vmešani mešetarji ter priskledniki čim je je kakšen biznis višji od pol miljona evra, glede na situacijo se je standar celo spustil kar je več kot 100.000 €
wink-1.gif
.

Lp.