poceni kitajska tc 16 kw za ogrevanje hise ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Mene pa zanima, koliko Kw TČ bi potreboval za ogrevanje hiše in sanitarne vode za mojo hišo?
Sedaj imam kombinirano (drva-olje) 32Kw, torej iščem ekvivalent tej peči?

hvala

ne gre to tako enostavno... oziroma gre, vzameš 32kW in imaš ekvivalent, dobro, ko je zunaj res mrzlo bo premalo
wink-1.gif

pec na drva, olje ti bo dala 32kw ce jo bos rabil kadarkoli, toplotni crpalki pa moc oz izkoristek pri nizjih temperaturah pada. ko je zunaj recimo pod -10, ko bi rabil najvisjo temperaturo v radiatorjih, je pri tc COP najnizji.

sicer pa tudi svoje 32kw peci ne teras prek 60-70% ... v 70-ih letih so vsi tlacili vecje peci kot so jo rabili ... fasada 0cm izolacije, okna navadna, brez termopana, odprte podstrehe brez izolacije, ...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
temparature pod -10C niso pogoste, manj kot -15, kjer pa TČ že počasi odpoveduje pa zgodovinske. Kdor ima denar, naj kupi TČ, saj bo dolgoročno imeli najbopljše razmerje med udobjem in ceno(skor kot že ŠPAR reklama). Elektrika kot energent bo poceni dolgoročno, poleg tega, pa lahko zahotoviš ceno elektrike s podogodbo npr. na dolgi rok.

Seveda pa je kombinacija z drvmi nujna, saj ob izpadu elektrike nekako moraš gret hišo.

lp

lp

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
temparature pod -10C niso pogoste, manj kot -15, kjer pa TČ že počasi odpoveduje pa zgodovinske. Kdor ima denar, naj kupi TČ, saj bo dolgoročno imeli najbopljše razmerje med udobjem in ceno(skor kot že ŠPAR reklama). Elektrika kot energent bo poceni dolgoročno, poleg tega, pa lahko zahotoviš ceno elektrike s podogodbo npr. na dolgi rok.

Seveda pa je kombinacija z drvmi nujna, saj ob izpadu elektrike nekako moraš gret hišo.

lp

lp

ob izpadu elektrike bi odpovedale tudi supertruper peci na drva s pirolizo, vsi peletni sistemi, ...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
ne vem od kdaj peč na drva dela na elektriko, drugo je pa gorilec na olje, pelete,...

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Navadna klasicna pec na drva ne, tista na drva s pirolizo pa potrebuje elektriko. Enako peletna pec.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
ne vem od kdaj peč na drva dela na elektriko, drugo je pa gorilec na olje, pelete,...
Me zanima kje še najdeš tudi klasično peč na drva, kjer vse špila izključni termosifonsko, brez črpalk. Jih pomoje že težko najdeš.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Mene pa zanima, koliko Kw TČ bi potreboval za ogrevanje hiše in sanitarne vode za mojo hišo?

hvala

ja kaj še nisi kupo peči na pelete
sprasujem se.gif

za tvojo bajto pozabi TČ
13.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Me zanima kje še najdeš tudi klasično peč na drva, kjer vse špila izključni termosifonsko, brez črpalk. Jih pomoje že težko najdeš.

to sploh nima veze z pečjo ampak z instalacijo
ne-ne-1.gif

pa kaj se boš vrnil 35 let nazaj da boš imel po bajti 2" cevi
hysterical-1.gif

mi pa to tako na veliko režemo ven in dajemo tanjše cevi
13.gif

pozdrav.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne vem kaj tebe trga, ampak verjetno si iz bloka ušel. Tam si videl 2 cevi in en dimnik in to je sedaj cela znanost o ogrevanju.

Če ti vsaj malce prišepnem - nobena zadeva, za katero je bilokdo v zadnjih nekaj letih dobil subvencijo, ne dela brez elektrike. Brez elektrike so na toplem samo tisti, ki imajo kmečki šporget ali kmečko peč, navaden kamin na drva (ne pelete) ali pa cca 35 let star sistem s kombinirano pečjo ala stadler in podobne "krave" od 30 kilovatov navzgor, pa nima veze koliko cevi imajo razpeljanih. Pred 25 ali 30 let je vska peč grela brez štroma.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
mislim da je on mal iz foha.
kje po tvojem njega "trga".
sicer pa v moji bajti centralna pritlicje in mansardo greje brez stroma ( razen enga radiatorja). ce hocem se klet ogrevat je treba pa strom za pumpo.
Zato cakam na lidlov usmernik al kako se ze zadevi rece 12V>230V. Avtov je vedno dovolj na dvoriscu.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Č je iz foha ali ne ne vem, ampak zapisi so "čudni":

"to sploh nima veze z pečjo ampak z instalacijo" - nobena sodobna peč ne dela brez štroma, instalacija lahko, če je gretje radiatorsko

"pa kaj se boš vrnil 35 let nazaj da boš imel po bajti 2" cevi" - iz vsake peči gledata 2 cevi, tako da ne vem kaj bi naj to pomenilo. Termosifonsko delovanje ni odvisno samo od števila cevi.

"mi pa to tako na veliko režemo ven in dajemo tanjše cevi" - prav, manjši je termosifonski efekt, predvsem pa večji zaslužek za nič oziroma predelavo sistema, ki deluje bp v sistem ki deluje ob določenih pogojih (npr delovanju črpalke). Če investitor plača brez vprašanj je meni prav, jaz pač ne bi.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:

hvala

ja kaj še nisi kupo peči na pelete
sprasujem se.gif

za tvojo bajto pozabi TČ
13.gif

pozdrav.gif

Prevelika investicija verjetno, ne? [cenzura] ga, premala bajta
grin1.gif

Poglej ZS.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ne vem kaj tebe trga, ampak verjetno si iz bloka ušel. Tam si videl 2 cevi in en dimnik in to je sedaj cela znanost o ogrevanju.

Če ti vsaj malce prišepnem - nobena zadeva, za katero je bilokdo v zadnjih nekaj letih dobil subvencijo, ne dela brez elektrike. Brez elektrike so na toplem samo tisti, ki imajo kmečki šporget ali kmečko peč, navaden kamin na drva (ne pelete) ali pa cca 35 let star sistem s kombinirano pečjo ala stadler in podobne "krave" od 30 kilovatov navzgor, pa nima veze koliko cevi imajo razpeljanih. Pred 25 ali 30 let je vska peč grela brez štroma.

e, moj prijatelj !
premalo poznaš sisteme ogrevanja ki smo jih delali pred leti -gravitacijsko
bonk.gif

vse je delalo brez črpalk
hysterical-1.gif

sistem je bil drugače narejen kot danes debelejše cevi padci ,cevi proti peči ....
pa kaj ti bi našteval ker tako in tako se ne razumeš na kurjavo
uf-1.gif
nič samo kaj čuješ in prebereš na forumih.
vzami si čas in brskaj po internetu o ogrevanju brez štroma ali pa se oglasi pri meni da ti dam nekaj literature in to ta stare
ki jo še imam nekje na podstrešju ko smo se učili in delali pred leti, .

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Č je iz foha ali ne ne vem, ampak zapisi so "čudni":

"to sploh nima veze z pečjo ampak z instalacijo" - nobena sodobna peč ne dela brez štroma, instalacija lahko, če je gretje radiatorsko

"pa kaj se boš vrnil 35 let nazaj da boš imel po bajti 2" cevi" - iz vsake peči gledata 2 cevi, tako da ne vem kaj bi naj to pomenilo. Termosifonsko delovanje ni odvisno samo od števila cevi.

"mi pa to tako na veliko režemo ven in dajemo tanjše cevi" - prav, manjši je termosifonski efekt, predvsem pa večji zaslužek za nič oziroma predelavo sistema, ki deluje bp v sistem ki deluje ob določenih pogojih (npr delovanju črpalke). Če investitor plača brez vprašanj je meni prav, jaz pač ne bi.

poglobi se v ta sistem pa pol piši da so zapisi čudni
hysterical-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

ne-ne-1.gif

hysterical-1.gif

13.gif

pozdrav.gif
Kaj te mede? Si preveč gob nabral?
Maš prov, instalacija je tista, ki rabi štrom. In ko ga ni bo večino zeblo.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

ne-ne-1.gif

hysterical-1.gif

13.gif

pozdrav.gif
Kaj te mede? Si preveč gob nabral?
Maš prov, instalacija je tista, ki rabi štrom. In ko ga ni bo večino zeblo.

gravitacijski sistem deluje brez črpalk
hysterical-1.gif

gobe sem pa nabiral jih je kar dosti
hysterical-1.gif

pozdrav.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

lp

lp

ob izpadu elektrike bi odpovedale tudi supertruper peci na drva s pirolizo, vsi peletni sistemi, ...

Ob izpadu elektrike, ti odpove vsak tip ogrevanja, ki za transport medija (običajno voda) potrebuje črpalko. V tam primeru ti pomaga samo kamin v vsaki sobi
wink-1.gif

Lahko pa za 200 EUR kupiš najcenejši agregat in ti spet deluje vsako ogrevanje, razen tisto na elektriko...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:

Odvisno o kaki peči je govora. Noveje brez elektrike nobena. Če drugega ne rabiš pumpo da ti poganja vodo po hiši (cevni sistemi ki so omogočali termo dvigovanje vode pa mislim da tudi počasi postajajo preteklost - ker so vsi ali na talnem oz. vsaj v pritličju..vemo pa da se na tak način lahko greješ samo od prvega štuka navzgor.

Tako da...če misliš tudi na to, predvidiš še priklop agregata da ti ob izpado napaja vsaj črpale oz. kar porabi peč (Če ne uporablja el. za pridobivanje toplote)..