poceni kitajska tc 16 kw za ogrevanje hise ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
in sicer s prevozom pod 2000 eur. nekaj podobnega sem gledal 2 meseca nazaj v avstriji za ceno 2900 eur + ddv.

je to za kupit? ker cena je ultra poceni ... pa ce mi pokrije 50% vseh potreb po ogrevanju sem svoje naredil ze v 2-eh sezonah + prakticno gratis topla voda cez celo leto (itak da bi moral dokupit se en 200-300 litrski bojler z izmenjevalcem).

koliko je ze najcenejsa toplotna crpalka za ogrevanje sanitarne vode? 1300eur?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
amapak tu dobiš samo zunanjo enoto... a je pri nas zadeva kaj dosti dražja?

Hišo boš pa ogreval preko talnega gretja ali radiatorjev?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:

vse je zunaj. kompresor, izmenjevalec, ... na zunanjo enoto priklopis direkt colsko cev, not glikol in speljes v hiso....

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

vse je zunaj. kompresor, izmenjevalec, ... na zunanjo enoto priklopis direkt colsko cev, not glikol in speljes v hiso....

in v hiši priklopiš na radiatorje predvidevam? Hiša pa slabo izolirana in precej velika? Ker 16 kw niti ni malo...

Kako ima tale "klima" rešeno odtaljeveanje ko so temperature zunanj pod nulo? Kakšnega zalogovnika ne boš potreboval?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

in v hiši priklopiš na radiatorje predvidevam? Hiša pa slabo izolirana in precej velika? Ker 16 kw niti ni malo...

Kako ima tale "klima" rešeno odtaljeveanje ko so temperature zunanj pod nulo? Kakšnega zalogovnika ne boš potreboval?

zdaj ne vem, ce je to tocno ta isti tip tc, ki sem jo gledav v avstriji, ta ima zadevo reseno tako, da obrne zadevo in iz hise (oz zalogovnika, ce ga imas montiranega - je priporocljiv) potegne energijo na zunanjo enoto. ko se zunanja odtali, spet obrne in gasa dalje. drugi tip tc pa samo zapre kompresor in izmenjevalec v zakljucen krog. tlaki in povisana temperatura potem naredijo svoje ...

hisa ima zaenkrat radiatorsko gretje. talno bo, ko bo denar. zakaj 16kw? toliko so naracunali avstrijci po danih podatkih.

vem, da mi taka tc ne bo popolnoma resila problema ogrevanja, ampak ce mi pokrije 70% vseh izgub + topla voda cez celo leto sem zmagal ... koliko je ze tc za ogrevanje sanitarne vode?

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Pazi, da ti ne bo potem grelec laufal celo zimo, boš v eni zimi preplačal, kot če bi kupil kvalitetnejšo. Jaz se s tem ne bi igral.
Sosed je na novo hišo montiral tč za ogrevanje ( ne vem znamke vendar zagotov ne kitajske). Po prvi zimi je moral doplačati 800€ elektrike, pa že tako ima položnico 150 €.
Sam pri njem je bil problem, ker je bila v sami tč napaka in mu je grelec laufal skoraj stalno.

Aja pa na linku sem opazil, da moraš imeti 3 fazni tok za to tč. Ali se motim?

Drugače mi imamo tc za ogrevanje sanitarne vode, v letu in pol se nam je investicija obrestovala. Sedaj je samo še plus
smile-1.gif

V glavnem

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Pazi, da ti ne bo potem grelec laufal celo zimo, boš v eni zimi preplačal, kot če bi kupil kvalitetnejšo. Jaz se s tem ne bi igral.
Sosed je na novo hišo montiral tč za ogrevanje ( ne vem znamke vendar zagotov ne kitajske). Po prvi zimi je moral doplačati 800€ elektrike, pa že tako ima položnico 150 €.
Sam pri njem je bil problem, ker je bila v sami tč napaka in mu je grelec laufal skoraj stalno.

Aja pa na linku sem opazil, da moraš imeti 3 fazni tok za to tč. Ali se motim?

Drugače mi imamo tc za ogrevanje sanitarne vode, v letu in pol se nam je investicija obrestovala. Sedaj je samo še plus
smile-1.gif

V glavnem

grelce po defoltu izklopis. ce je res nuja, jih sam fizicno priklopis nazaj.

poraba tc naj bi bila od 800 do 1500 eur letno... to je ekvivalent hisi, ki je prej porabila 3000 - 4000 litrov olja na sezono. je pa treba vedet, da v najvecjem mrazu (to je cca 3 tedne v sezoni) zadeva ne bo zmogla ali pa bo pozrla prevec el energije (vklopljeni grelci). zato vsi ki vgrajujejo tc v stare hise nacrtno puscajo stare stadlerce v kurilnici, da si takrat pac pomagas z drvmi ali kurilnim oljem ...

ja zadeva ima 3fazni priklop.

kako se vam je lahko toplotna obrestovala v letu in pol? koliko pa ste prej placevali za ogrevanje tople vode z el. bojlerjem?

izracun in meritve pokazejo, da gre za 4clansko druzino cca 1 do 1,4 eur na dan za ogrevanje tople vode (el bojler, novejsi), to je na mesec 30 do 42 eur. s toplotno spravimo zadevo na mesecno porabo 8 do 14 eur. razlike je torej 260 do 340 eur na mesec. ste dali za toplotno za sanitarno vodo samo 500 eur?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
problem je način ogrevanja... če bi bilo talno gretje bi zadeva pila vodo, na radiatorje pa to ne bo to. Ker bo temperatura vode prenizka. Dobro, razen če imaš res predimenzionirana radiatorje v hiši ali pa kakšne konvektorje z ventilatorjem. V prehodnih obdobjih bo delovalo, pozimi pa ne bo takšnega prihranka, kot si zgoraj izračunal.

En malce poznam stvari, pa sem za hišo staršev računal zadevo in ob predpostavki, da bi vzel "znano" toplotno črpalko zrak/voda, in da dobim za "promocijo" pametne rabate, pa da vse delo naredimo sami, nekako izračun ni pokazal, da bi zadeva pila vodo.

Smo prbil na steno 2x mitsubishi FD in je vsaj nekaj razlike!

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Prej nismo imeli na bojler smo imeli na olje in se je porabilo priblizno 1000 litrov olja dodatno izven kurilne sezone. Pač ja lahko bi teoretično dali bojler vendar s toplotno poleti dodatno hladimo kletne prostore, tako da je tudi tu plus.
Je pa bila tc 1100€ priklop smo naredili sami. Priklopili smo jo maja 2011 ko imamo poračun in letos maja smo doplačali 150€ elektrike.
Smo pa 5 članska druzina. Torej smo povprečno porabili za 12,5€ na mesec za toplo vodo.

Ja če skopliš grelce se mi zdi, da se potem nekako zavarujes, to je definitivno neka varianta.

MojsterDavid

Zelenc'
15. okt 2012
19
0
1
Ljubljana
toplotnacrpalka.org
Jaz osebno bi ti svetoval toplotno črpalko Fujitsu WATERSTAGE, bral sem da so ljudje neverjetno z njo zadovoljni, ni težav, je tiha, v sloveniji je zanjo neverjetno veliko podpore in monterjev zanjo, hkrati pa naj bi že prvo leto prihranil tudi po 50% nasproti ogrevanju s oljno pečjo.. Prav danes sem tudi naletel na en članek, ki jo lepo opiše če si boš prebral: REKLAMA
smile-1.gif

Od 3 postov sta v dveh reklamiranje tvoje dejavnosti. Še enkrat te najdem pa boš imel dovolj časa za montaže.

Nazadnje uredil moderator:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik MojsterDavid pravi:
Jaz osebno bi ti svetoval toplotno črpalko Fujitsu WATERSTAGE, bral sem da so ljudje neverjetno z njo zadovoljni, ni težav, je tiha, v sloveniji je zanjo neverjetno veliko podpore in monterjev zanjo, hkrati pa naj bi že prvo leto prihranil tudi po 50% nasproti ogrevanju s oljno pečjo.. Prav danes sem tudi naletel na en članek, ki jo lepo opiše če si boš prebral: Fujitsu Waterstage
A lahko še bolj očitno delaš reklamo za svoj biznis?
bonk.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Mene pa zanima, koliko Kw TČ bi potreboval za ogrevanje hiše in sanitarne vode za mojo hišo?
Sedaj imam kombinirano (drva-olje) 32Kw, torej iščem ekvivalent tej peči?

hvala

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Mene pa zanima, koliko Kw TČ bi potreboval za ogrevanje hiše in sanitarne vode za mojo hišo?
Sedaj imam kombinirano (drva-olje) 32Kw, torej iščem ekvivalent tej peči?

hvala

ne gre to tako enostavno... oziroma gre, vzameš 32kW in imaš ekvivalent, dobro, ko je zunaj res mrzlo bo premalo
wink-1.gif