poceni GPS sledenje svojemu avtu

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Protikradljivski ukrep - skriješ en poceni star androidni telefon brez baterije, s podatkovnim paketom in SIM kartico nekam v avto, in ga priklopis na non-stop štrom, gor instalrias eno od android aplikacij ki vsakih 15 minut beležijo na net pozicijo.... in vsaj del poti (dokler avto ne raztavijo) boš lahko imel sled do kam so kradljivci avto odpeljali...

Ima kdo še kakšno bolj enostavno, cenejšo in bolj zanesljivo rešitev ?

(administratorji, prosim pustite to obvestilo v obeh forumih - avtomobilskem in telefonskem:)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Mora biti GPS?

Če ti je dosti GSM imam novega, v original embalaži za prodati:

http://www.dx.com/p/mini-multi...95#.VGCUG8kTXkc

Pa tu je najnižja cena, da ne iščeš preveč naokoli.

Dam po nabavni ceni.

Me je firbcal, pa sem ga naročil, zdaj pa ne vem, kaj bi z njim. Ti javlja lokacije ob premiku, lahko pokličeš/pošlješ sms in ti javi lokacijo, ima tipko sos in te pokliče na gsm, omogoča pogovor,...
Imam ga slab mesec. Rabljen tri ure. Natančnost odvisna od lokacije. od 20 do 150 metrov po moji izkušnji.

Nimam avta zanimivega za tatove (francoz).
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Citat:
Uporabnik SeriousSam pravi:
ksz

Profiči uporabljajo motilnike signala GPS

Točno... a saj ne rabis GPS, bo GSM signal iz oddajnikov čisto dovolj natančen, kajne ?
Ali ti GPS motilci itak zmotijo tudi GSM ?

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Mora biti GPS?

Dam po nabavni ceni.

Me je firbcal, pa sem ga naročil, zdaj pa ne vem, kaj bi z njim. Ti javlja lokacije ob premiku, lahko pokličeš/pošlješ sms in ti javi lokacijo, ima tipko sos in te pokliče na gsm, omogoča pogovor,...
Imam ga slab mesec. Rabljen tri ure. Natančnost odvisna od lokacije. od 20 do 150 metrov po moji izkušnji.

evil.gif

Tud zanimivo.... ampak, ali je tale bolj za indoor-use (20C), ali deluje tudi na mrzlem ?
Od kje pa pobere svojo lokacijo - GSM omrezja ? Kuri kaj podatkov (kb) ali dovolj če imas v paketu SIM kartice neskocno SMSjev ?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
jst se nebi preveč zanašal na lociranje s pomočjo GSM signala, saj zajame kar veliko območje

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Alesss pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Mora biti GPS?

Dam po nabavni ceni.

evil.gif

Tud zanimivo.... ampak, ali je tale bolj za indoor-use (20C), ali deluje tudi na mrzlem ?
Od kje pa pobere svojo lokacijo - GSM omrezja ? Kuri kaj podatkov (kb) ali dovolj če imas v paketu SIM kartice neskocno SMSjev ?

Kaj pa vem. Po mojem temperatura v opisu ni ravno relevantna (od 20 dalje). Saj vsaka zadeva deluje do vsaj - ...

Nisem mogel sprobati, ker take temperature zadnji mesec še ni bilo.

Kot sem rekel, je GSM omrežje. Mogoče je GPRS. Frekvenc ne poznam.

Hočem poudariti, da ni GPS.

Kuri pa samo sms-e, ker drugega ne zna.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
jst se nebi preveč zanašal na lociranje s pomočjo GSM signala, saj zajame kar veliko območje

Saj sem povedal, da sem zadevo sprobal in je odstopanje odvisno od lokacije oziroma GSM signala.

Ni natančna. Po mojih meritvah je, kot sem že povedal, lokacija odstopala od 20 do 150 metrov.

Ti pa javi (če nastaviš, pa nisem sprobal) premik česarkoli že (avta, motorja, kolesa, čolna,...)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Poleg tega motijo tudi signal mobilnega telefona. Ne vsi, nekateri pa.

Verjetno, samo kdo od Alterašev pa ima tak avto, ki bi se ga profiči lotili
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
Koliko jih ima znamke renault, vw in bmw?

Ves vsi so na nek nacin profici. In od kar elektronika ni vec draga....majo marsikaj od opreme

sej razumes - na zicke ga noben vec ne krade

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Največ časa bo nekomu vzela fizična blokada, čeprav niti to ne more preprečiti kraje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Predvidevam da se še vedno večino avtov enostavno odpelje z lastnim pogonom ( jih ne nalagajo na avtovleke in podobno). Tako da se strinjam. Fizična blokada da avto sploh ne more vžgati. Kako pa sedaj to izvesti pa mehanike, štromarje in podobe vprašati. Nekoč v času Zastave si dal stikalo za benz pumpo na skrivno mesto. Kaj bi bilo sedaj aktualno?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Mora biti GPS?

Dam po nabavni ceni.

evil.gif

A menjaš za nov OBD2 konektor, izvor isti, cena približno ista,...ga pa nisem mogel uporabljat ker imam prestar avto za ta protokol ki velja šele za dizle od leta 2001 česar pa na spletni strani ni pisalo
10.gif

Nazadnje urejeno:

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Alesss pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Mora biti GPS?

Dam po nabavni ceni.

evil.gif

Kaj pa vem. Po mojem temperatura v opisu ni ravno relevantna (od 20 dalje). Saj vsaka zadeva deluje do vsaj - ...

Nisem mogel sprobati, ker take temperature zadnji mesec še ni bilo.

Kot sem rekel, je GSM omrežje. Mogoče je GPRS. Frekvenc ne poznam.

Hočem poudariti, da ni GPS.

Kuri pa samo sms-e, ker drugega ne zna.

Tvoj sledilnik cisto lepo koristi GPS. Ce pogledas na tvojem linku v manual ze na zacetku pise: GPS tracker
wink-1.gif
(GSM je cisto preslab za lociranje na nivo 100 metrov in manj)

Motilnik obstaja za vse frekvence, najveckrat se uporablja za GSM. Se pa "barabe" velikokrat ustejejo ko motijo samo 900/1800 signal. GPS motilca v zivo se nisem videl.

Se je vrnil tudi ze kak avto ki je bil ukraden z motilnikom (Osebno vem za enega v Beogradu)

lp