Počena prednja vzmet fiesta l. 2006 (1,4 bencinc)

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.344
113
za šankom
kakšni optiki?
na polu in fiesti sem menjal vzmeti in na nobenem avtu niso delali optike(oba v garanciji na pooblaščencu)
tudi gume pobira enakomerno

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Jah, verjetno je odvisno od avta. Ampak kolikor vem pri večini avtomobilov ob menjavi amortizerjev zadaj optike ni treba delat, spredaj je pa ravno obratno.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pišuka, potem bo pa res počasi potrebno tudi drugo menjat.
Čeprav, s počeno sem naredil tehničnega
sprasujem se.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nebi več šel tja, kjer si naredo tehničnega.
wink-1.gif

btw Če je res "znan" problem pokanja sprednjih vzmeti na fiesti, ne vem, (poguglaj, pa ford forum), je pa to znano pri npr. citroenu c3 in še kateremu. Tak, da je morda res boljše zamenjat še tadrugo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Jah, verjetno je odvisno od avta. Ampak kolikor vem pri večini avtomobilov ob menjavi amortizerjev zadaj optike ni treba delat, spredaj je pa ravno obratno.

Tako je, različni avti imajo različno narejeno podvozje in pri nekaterih je po menjavi treba delati optiko pri drugih pa ne. Prav tako imaš cel kup avtov, kjer se optike zadaj sploh ne da nastavljati...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ja kaj ti bo na tehničnem povedal dokler je vzmet še cela? Pa večja verjetnost je, da mu sedaj spet ista vzmet poči, med tem ko bo druga vzmet zdržala za evik.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ja kaj ti bo na tehničnem povedal dokler je vzmet še cela? Pa večja verjetnost je, da mu sedaj spet ista vzmet poči, med tem ko bo druga vzmet zdržala za evik .

Ja valda. Po kaki teoriji.Če že, bo tut ta druga šla po gobe, ker je imale malo več za nosit v času, ko je bila prva počena. Če že.

Citat:
Pišuka, potem bo pa res počasi potrebno tudi drugo menjat.
Čeprav, s počeno sem naredil tehničnega

confused-1.gif

Drugič boljše preberi
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ja kaj ti bo na tehničnem povedal dokler je vzmet še cela? Pa večja verjetnost je, da mu sedaj spet ista vzmet poči, med tem ko bo druga vzmet zdržala za evik .

Ja valda. Po kaki teoriji.Če že, bo tut ta druga šla po gobe, ker je imale malo več za nosit v času, ko je bila prva počena. Če že.
Saj zato glih, če ni takrat počla ko je imela več za nosit, pol ne bo nikol.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Saj zato glih, če ni takrat počla ko je imela več za nosit, pol ne bo nikol.

Kaj pa če se je v času večje obremenitve dodatno nadelala, zdaj pa je material zato "obdelan" in slabši.

Nena kr tak pokajo druge vzmeti, ko so prve že oddelale svoje.
wink-1.gif

Sicer pa samo ugibam in logično razmišljam.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
SKZ
Ja, na tehničnem je samo levo-desno na valjih šibal avto, pa amortizerje meril. In je šlo čez.
Sej takrat tudi nisem vedel, da je šla vzmet. Sem pa to zvedel nekaj dni kasneje, ko sem šel na servis vprašat, kaj bi to blo, da če grem čez kratko grbino bolj hitro, tak čudno zarožlja. Je to blo že pred tehničnim.
Upam, da bo zdj mir.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kot pravim od punce avto je šel tudi skozi tehničnega ampak ko sem zamenjal zimske za letne gume sem opazil da je majnkal zgornji del vzmeti in je držalo slaba dva centimetra. Potem so mi pa na servisu rekli da je tisto modelno leto fieste imelo problem s pokanjem vzmeti.
Sem dal zamenjat obe vzmeti brez delat kako optiko in je bilo vse ok.

B81

22. jul 2007
37.670
10.952
113
No imel sem enak problem, ko so mi pri menjavi zadnjih amortizerjev nerodno dali vzmeti nazaj in eno ni bilo prav v ležišču in ker vzmet ni ravna, je s svojo stranjo tolkla po pločevini, ko sem peljal čez neravnino.
Pa sklepam, da pri počeni vzmeti avto malce visi, saj ravno vzmet "nosi" avtomobil na določeni višini...?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To se komaj opazi, če nisi res pozoren...ponavadi ti odpade prvi ovoj in potem rožlja v šalčki pa tako ugotoviš
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
če najdem sliko počene vzmeti jo prilepim tukaj gor...avto ne visi in nič ne vidiš...pri nas je bil odlomljen samo prvi zgornji obroč in je držal le še kak centimeter.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Po mojem ne piše...mi je povedal serviser in pa marsikateri mehanik ki to dela...tisti ki so vedeli da ima fiesta tistega letnika problem z vzmetmi so rekli da je bolje zamenjat obe ker je možno da se zgodi isto z drugo in pa tudi zaradi tega ker se lahko vzmet utrudi in je lahko nova potem višja od stare na drugi strani in potem avto malo visi.

Tako kot je bila nam počena je bilo ok...smo vsaj avto normalno peljali h mehaniku....ma od enega kolega je šla vzmet na hyundaju in se je avto usedel do tal in je moral klicat vlečno službo.

Feniks13

Zelenc'
12. maj 2011
23
0
1
Hm, pa bom še jaz nekaj dodal. Meni je na Fiat grande punto, 3 tedne od tega počila prednja vzmet. Odšel k mehaniku, pogledal in rezultat: Menjati obe vzmeti. amortizer je bil poškodovan, tako da še oba amortizerja, nato pa še optika. Cena:420EUR.
Skoraj po pravilu se menja obe strani, zaradi dotrajanosti in ker je tudi druga stran že malo zmatrana. Avto je star 6let.