Počasen zagon računalnika

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Imam problem z zeloooo počasnim zagonom računalnika. Prav tako zelo počasen, ko odpira prvič internet explorer. Ko se prvo okno enkrat odpre, potem zadeva nekako zalaufa. Ampak se zna pozneje spet upočasniti tako, da ni za nikamor.

Se mi zdi, da je pred nekaj meseci delal precej hitreje. Sedaj rabim od vklopa računalnika, pa dokler zalaufa internet najmanj 5 minut.

Ali se mi v ozadju izvajajo kakšne zadeve? Kako to preprečiti? Oz. ali obstaja kakšen program, ki bi pospešil vse skupaj?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Lahko je zaradi obletnice smrti Josipa Broza
tongue-1.gif

Drugače pa je to zato ker je pametno vsaj 1x na leto al pa 1x na dve leti ( odvisno od frekvence uporabe ) sistem na novo naložit! Ker se s časom nalagajo smeti v sistemu....razni črvi......spremembe *.dll fajlov....

Lahko rešiš da ob naslednjem formatiranju ko si naložiš sistem in tiste osnovne programe ki jih rabiš narediš system restore točko....in potem vsakič ko postane počasen narediš "roll back" in s tem povoziš register v mapi C.\windows itd itd in sistem dela s5 uredu....s tem da izgubiš vse programe in podatke ki si jih naložil po system restore točki -------> shraniš prej na prenosni disk....dvd...blue ray...whatever

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Na travnikih je program tune up utilities. Maš pa v programu registry cleaner, defragmentacijo.....vglavnem vse za vzdrževanje računalnika. Jaz osebno sem z tem programom zelo zadovoljen. 1x na 14 dni s tem porgramom popucam računalnik in še vedno dela tako kot prvič.
Pomoje prvo probaj s tem programom, kot pa da greš na novo inštalirat winse. Če pa to ne pomaga bo pa morda res potrebna formatacija.

@Kameleon: ta program ravno prepreči vse te zadeve, ki si jih ti omenil.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Imam problem z zeloooo počasnim zagonom računalnika. Prav tako zelo počasen, ko odpira prvič internet explorer. Ko se prvo okno enkrat odpre, potem zadeva nekako zalaufa. Ampak se zna pozneje spet upočasniti tako, da ni za nikamor.

1: V IE nastavi pod zacetno stran prazno (Use Blank) in restartaj racunalo. Se se vedno pocasi zazene ?

2: Napisi tukaj kaj izpise

ipconfig /all

ko to vtipkas v ukaznem oknu (cmd.exe)

3: Ce imas moznost spremljati omrezni promet na drugem racunalniku takrat, ko se tvoj PC zaganja, to naredi in ugotovi kam (ce sploh kam) se poskusa povezati med startupom

Tvoj opis zveni kakor racunalnik, ki ima ali narobe nastavljen DNS in potrebuje nekaj casa, da ignorira primarnega in potem nadaljuje s sekundarnim, ali poskusa na silo (= s ponovitvami) dostopati do kaksne neobstojece strani ali kaj podobnega (npr. avtomatski update kaksnega programcka ob startupu klice domov, pa se je stran medtem spremenila ali izginila). V glavnem: zveni kot tezave mrezne narave, kolikor je pri tako skopem opisu sploh mogoce ugibati.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
CC cleaner redno uporabljam.

Evo, ravno sedaj mi na kakršen koli klik reagira šele po 20 sekundah, za znoret!!!! Do sedaj je delal cel večer OK. Lučka za disk pa non stop prižgana, kar neki melje. In zdaj, po 10 minutah non stop mletja, dela spet OK.

Kot da se nekaj zabaše, ali pa v ozadju kaj počne. Nisem toliko računalniški maher, da bi reinštaliral vse na novo, bom probal najprej z zgoraj omenjenim programom.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Moj nasvet.
1. ga prečekiraj s kakim antivirsunim programom
2. Uporabi program ki sem ti ga predlagal in poženi vse možne stvari za čiščenje diska
3. Če po temu ne bo funk. boš ga verjetno moral formatirat.