Počasen konec za AlfaRomeo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091201/ANE/912019997/1303
Citat:
Money-losing Alfa could face product freeze
Fiat could freeze new investment in Alfa Romeo under a strategic review of the money-losing brand ordered by CEO Sergio Marchionne. A product freeze is one of two alternatives that Fiat is considering to end years of losses and declining sales at the sporty premium brand. The other option is to refresh Alfa's lineup using Chrysler platforms to replace the aging Alfa 159 sedan and wagon and the discontinued 166 flagship sedan.

AlfaRomeo pridela FIAT največ izgube.
shocked-1.gif

Tu sploh ni problema o tem , da dela Alfa izgubo... tukaj je kuhna. Enako je bilo z Lancio predkratkim in če ne bi bi bilo z Oplom, tako kot se je potem kasneje naredilo, bi bila tudi Lancia že preteklost. Se pravi GM še močno brca....
crazy1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja, samo so pogledali številke. Lancia brez, roko na srce, zelo dobrih modelov, proda več avtomobilov in prinaša denar, kot pa AlfaRomeo. Specifično, prodaja Alf je z 200+ tisoč leta 2000 padla na nekaj čez 110 tisoč.
shocked-1.gif

Nekaj so zašuštrali.
sprasujem se.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
seveda pri drugih znamkah mehaniki štrikajo med delovnim časom, ker se druge znamke ne kvarijo
grin1.gif

bosch je seveda italijanski in se ne kvari pri nobeni znamki
zmaga.gif

Nihče ne govori da se ne kvarijo ostale znamke, ni pa prijetno ko vidiš 7 mesecev staro 159tko narazen vtrgano.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ma u k.... nej grejo pr alfi, cuore sportivo si spoh ne zaslužjo več. Kr nej zaprejo firmo, če so nesposobni!

Glede podrtih alf na servisu, kakršne prpelejo švercerji sploh ni čudno če se šravfajo, pomojem je večina potrganih jermenov, ker so kako narejeni veliki servisi ali pa ma kao samo 80.000km.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Ja, samo so pogledali številke. Lancia brez, roko na srce, zelo dobrih modelov, proda več avtomobilov in prinaša denar

Imaš mogoče kakšne konkretne številke?

Sicer me veseli, da Lancia kot znamka ostaja še naprej, vsaj nekaj časa. Glede modelov pa takole: škoda, da so prenehali s proizvodnjo Thesisa, ki mi je nor avto. Delta mi ni slaba, ampak me vseeno pusti nekako hladnega, Musa prav tako. Čeprav je takole: če prenehajo s proizvodnjo modela še preden začne tolči izgubo in jim to pomaga, da se obdržijo na površju, potem naj. Človek bi si želel le nekega naslednika, vsaj kakšen rumor ali nekaj... Ker se mi zdi, da resnično manjka nek flagship model (glede na to, da Alfi kaže slabo, lahko na 169 pozabimo, kaj kuha Lancia pa lahko samo ugibamo), ena ogromna limuzina z brezčasnim dizajnom in shock and awe faktorjem (kar sta tako Kappa kot Thesis vsaj zame bili).

No ja, drugega kot čakanje nam trenutno ne preostane. Žal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Na 169 pozabimo? Poglej v naslednji AM ...
Lancia pa bo morala še veliiiiko delat na kvaliteti in detaljih. Sem se 14 dni z Delto vozil (novi 1,8 turbobencinar + avtomatik). V osnovi super avto, odličen motor, ampak detalji + kvaliteta izdelave pa en cel smeh. Dobersedno pokvarili so odlično osnovo.
Ravno test pišem, pa mi bo placa za felerje zmanjkalo ...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če jim je uspelo, potem super. Čeprav Alfe niso ravno moj "tip" avtomobila, so mi velike limuzine všečne.

Sicer pa nakup tako Alfe kot Lancie dobro povzame tale Clarksonov citat: "An Alfa 166 like this is a sign that you have exquisite taste. It shows the world that you put aesthetics above practicality. That you won't simply run with the pack."
Je pa žalostna resnica upad vrednosti avtomobila. Če bi sam kupil novo Lancio ali Alfo, bi jo imel praktično do konca, pri prodaji pač preveč izgubiš. Konec koncev težav s plehom ni bilo nikoli, motorji in menjalniki tudi ne delajo težav. Sicer takšnih avtomobilov ne kupiš z racionalnim razmislekom temveč z nekim zagonom, ki ti ne da miru, dokler ga nimaš v garaži.
Moj nakup Lancie je izgledal takole: v nedeljo popoldne brskam po avto.netu, z ženo sva se takrat pogovarjala o nakupu terenskega (suv) vozila. Slučajno sem naletel na kappo. V ponedeljek sva jo šla pogledat, v petek je bila doma. In ja, še vedno mi je žal da sem jo prodal. Ku je pršla, tku je šla.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ja. Saj to. Zadeva pogrne na izvedbi. Že sedeži recimo. Pa je zasnova izredna. Po drugi strani je pa takole. Delto so naredili, da se investicija povrne po 40.000 narejenih avtomobilih, potem pa začne avto prinašat dobiček. Drugače bodo zaprli štacuno.

Bom pa po dolgem času kupil vašo revijo. Škoda le, da je zraven tega motorja vedno avtomatski menjalnik.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Saj ni vedno. Zdajle imamo v garaži 159 s tem motorjem + ročni menjalnik.
Sicer ja pa avtomatika zraven čisto fajn, se z motorjem dobro ujameta. Samo poraba ni glih zmaga ... No ja, ne moreš vsega imet - konje, udobje pa še porabo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091201/ANE/912019997/1303
Citat:
Money-losing Alfa could face product freeze
Fiat could freeze new investment in Alfa Romeo under a strategic review of the money-losing brand ordered by CEO Sergio Marchionne. A product freeze is one of two alternatives that Fiat is considering to end years of losses and declining sales at the sporty premium brand. The other option is to refresh Alfa's lineup using Chrysler platforms to replace the aging Alfa 159 sedan and wagon and the discontinued 166 flagship sedan.

AlfaRomeo pridela FIAT največ izgube.
shocked-1.gif

Tu sploh ni problema o tem , da dela Alfa izgubo... tukaj je kuhna. Enako je bilo z Lancio predkratkim in če ne bi bi bilo z Oplom, tako kot se je potem kasneje naredilo, bi bila tudi Lancia že preteklost. Se pravi GM še močno brca....
crazy1.gif

A ti voziš kakšnega Roverja trenutno? Na žalost je tudi Rover že ugasnil...
Kje pa kaj servisiraš zadeve? So še kakšni dobri mehaniki za Roverja kje?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Na 169 pozabimo? Poglej v naslednji AM ...
Lancia pa bo morala še veliiiiko delat na kvaliteti in detaljih. Sem se 14 dni z Delto vozil (novi 1,8 turbobencinar + avtomatik). V osnovi super avto, odličen motor, ampak detalji + kvaliteta izdelave pa en cel smeh. Dobersedno pokvarili so odlično osnovo.
Ravno test pišem, pa mi bo placa za felerje zmanjkalo ...

In koliko ima skupne osnove z Bravotom?

80%
confused-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Tale froggy bo pa kresal mnenja. Drgač pa glede na celo temo mislim, da je Alfo tako kot je vse ostale fabrke tudi njih udarla recesija in da so vsi avtomobili, ki so prišli ven okoli ali malo pred 2008 obsojeni na prodajni propad.

Primer Exeo - ali ta avto sploh kdo kupi?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
verjetno bi me veliko kolegov alfistov zarad te izjave umorilo, ampak meni se to zdi dobro
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
alfe so samo preoblečeni fiati..... kaj bo potem VW kupil še poleg znamke
sprasujem se.gif