Pobesneli Avstrijec se je zabarikadiral v kmetiji

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Lovci so morilci. Če si sposoben ustrelit žival, si tudi človeka zmožen spucat.

Na tvojem mestu bi se na daleč izogibal mesnicam v Sparu, Mercatorju itd. Ti ljudje, ki ti postrežejo zrezek, so izučeni za ubijanje živali.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zelo redko kdo v evropi pokensla policijo in se potem zabarikadirala, navadno poči kakšnega soseda oz svojca
V sloveniji smo bili dobro leto nazaj le 15 min oddaljeni od takega dogodka. S tem da se je koncalo samo s samomorom. Nacrt pokojnega pa je bil, da vzame dva policista s seboj.

Torej proti enemu pravemu speacialcu nima noben za burek
shocked-1.gif

Če, bi bil pa še ostrostrelec
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zelo redko kdo v evropi pokensla policijo in se potem zabarikadirala, navadno poči kakšnega soseda oz svojca
V sloveniji smo bili dobro leto nazaj le 15 min oddaljeni od takega dogodka. S tem da se je koncalo samo s samomorom. Nacrt pokojnega pa je bil, da vzame dva policista s seboj.

shocked-1.gif

grims-1.gif
Nikakor mi ne uspe tvojega komentarja smiselno povezat z mojim.

V sloveniji je bil clovek, ki je imel namen najprej ubiti policista in nato se sebe. Ker ni slo po nacrtu je na koncu ubil le sebe. Ce bi se policista mimo pripeljala takrat ko je on nacrtoval (in ne sele 15 min po tem ko je bil ze pokojen) bi najprej streljal na njiju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

smeš povedati kaj več?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Včeraj je nekdanji lovec Alois ustrelil 3 policiste (enega od teh vzel kot talca in kasneje ubil) in reševalca, nato se je zabarikadiral na svoji kmetiji. Zaradi ogromne količine streliva in orožja, baje tudi ročnih bomb, je prišla na pomoč vojska z oklepniki, obleganje pa se je danes končalo, saj so domnevnega shizofrenika našli mrtvega, storil naj bi samomor

Klik

Še slovenska 'verzija'

Ne vem, ali se samo meni zdi, ali se ameriški scenarij sicer počasi, ampak vse bolj zanesljivo sidra tudi v našem območju
meni se zdi da so to specialci in ne vojska. imajo tudi pri nas nekaj oklepnikov. tu pa nosijo malo bolj zelene uniforme.

tisti z oklepniki na gosenicah bodo kar vojska

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

shocked-1.gif

grims-1.gif

Odličen ostrostrelec SE se je pred kratkim upokojil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
To je bil kak morilec s premalo potrpljenja al' ni maral zamujanja al' kakšna je bila diagnoza, da ni mogel počakati?

Ne vem ali je bil kdaj zdravljen zaradi kake psihicne bolezni. Je pa rad pil in zivel je v vukoj.ebini kjer je polovica prepricana da veljajo samo njihova pravila.

Nekega dne se mu je policija zamerila. Vedel je kdaj priblizno se bo pripeljala patrulja po doloceni cesti in tako je lepo doma vzel pusko, sel v gostilno, pil in cakal, da pride patrulja mimo. Ampak je ni in ni bilo. Zato je odsel stran do ene ceste, kjer je se malo cakal. Na koncu je bi najden mrtev (samomor). Folk v gostilni pa je povedal, da je tam cakal par ur s prstimano pusko in da je imel plan prvo ustreliti oba policista nato pa bi se sebe.

Da, tudi jaz sem se vprasal kako da ni nihce iz ostarije (ko je izvedel za njegov plan), klical na policijo. Ampak v tistih krajih folk policije ne mara in se jim ideja verjetno niti ni zdela slaba. Po cesti, kjer jih je rpimarno cakal, pa sta se policista (nakljucno) pripelja cca 15 min po tem ko tega mozakarja ni bilo vec tam.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
ampak drži v veæini primeru, sploh če živali kokaš zaradi užitka, kot je to pri večini lovcih recimo.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Včeraj je nekdanji lovec Alois ustrelil 3 policiste (enega od teh vzel kot talca in kasneje ubil) in reševalca, nato se je zabarikadiral na svoji kmetiji. Zaradi ogromne količine streliva in orožja, baje tudi ročnih bomb, je prišla na pomoč vojska z oklepniki, obleganje pa se je danes končalo, saj so domnevnega shizofrenika našli mrtvega, storil naj bi samomor

Klik

Še slovenska 'verzija'

Ne vem, ali se samo meni zdi, ali se ameriški scenarij sicer počasi, ampak vse bolj zanesljivo sidra tudi v našem območju
meni se zdi da so to specialci in ne vojska. imajo tudi pri nas nekaj oklepnikov. tu pa nosijo malo bolj zelene uniforme.

tisti z oklepniki na gosenicah bodo kar vojska
nkjer nisem našel omembe vojske. sem pa našel omembo specialcev v oklepnikih http://www.rp-online.de/panorama/ausland/wilderer-erschiesst-polizisten-und-sanitaeter-1.3682159 . mogoče je pa kriva samo moja nemščina...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
To je bil kak morilec s premalo potrpljenja al' ni maral zamujanja al' kakšna je bila diagnoza, da ni mogel počakati?

Ne vem ali je bil kdaj zdravljen zaradi kake psihicne bolezni. Je pa rad pil in zivel je v vukoj.ebini kjer je polovica prepricana da veljajo samo njihova pravila.

Nekega dne se mu je policija zamerila. Vedel je kdaj priblizno se bo pripeljala patrulja po doloceni cesti in tako je lepo doma vzel pusko, sel v gostilno, pil in cakal, da pride patrulja mimo. Ampak je ni in ni bilo. Zato je odsel stran do ene ceste, kjer je se malo cakal. Na koncu je bi najden mrtev (samomor). Folk v gostilni pa je povedal, da je tam cakal par ur s prstimano pusko in da je imel plan prvo ustreliti oba policista nato pa bi se sebe.

Da, tudi jaz sem se vprasal kako da ni nihce iz ostarije (ko je izvedel za njegov plan), klical na policijo. Ampak v tistih krajih folk policije ne mara in se jim ideja verjetno niti ni zdela slaba. Po cesti, kjer jih je rpimarno cakal, pa sta se policista (nakljucno) pripelja cca 15 min po tem ko tega mozakarja ni bilo vec tam.
Tole je pa še za policaje hudo nelogično
razumem da bi želel nekoga vzet s seboj, če se že odloči za samomor, ampak zakaj bi jih čakal v gostilni, če se vozijo po cesti in če niso prišli pravočasno (kar bi tudi moral predvidevat, ker nikoli ne pridejo) zakaj ni enostavno prestavil na naslednji dan......
in vse te podatke ste izvedeli od mrtvega samomorilca in jih tudi dokazali
shocked-1.gif

ne vem, se mi zdi, da ,,Vučko,, sindrom hara po alterju,.....mater če ni zorgoniziral foruma iz maščevanja, najprej Evrofil, zdaj že ti
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, tukaj piše, da so ga oblegali policisti specialne enote Cobra z oklepnimi vozili.

Ampak očitno gre za napako, kajti gre seveda za vojaške goseničarje (policija vsaj v evropi ima kolesnike, ne poznam drugačnega primera)

Klik slika 9, bili so uporabljeni 3 oklepniki, tip se je drugače zatekel v svoje skrivno jedrsko zaklonišče, kjer se je zažgal...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zakaj? Ko je pobil tiste 4, jih še ni bilo tam, potem so ga pa skušali zajeti živega, zato so oblegali in čakali kaj bo, verjento bi se skušali izpogajati, drugače pa domnevam v kritju oklepnikov akcija, eden od treh je bil itak 'bergepanzer' torej inženirsko vozilo s plugom, primeren za rukniti dol kakšna vhodna vrata, da je imel tip atomsko zaklonišče, pa bi težko vedeli.

dvomim, da bi druge enote kot so GSG-9, GIGN, FBI-jevci ali pa naši kaj dosti drugače reagirali, itak se ni mudilo, talcev ni imel več, brezveze se nekaj zaganjati...

ruski specialci (pojma ne vem kako se imenujejo, mislm da so OMON, specnaz ima pa enoto Alfa, ampak tisto so vojaki, ne policisti) bi ga pa verjetno pognali v zrak skupaj s kmetijo pa še bližnje mesto

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
poraz je zato, ker ga ne bodo mogli peljati na sodišče. torej ljudje ne bodo dobili pravice...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
In zakaj je tu specialna enota kriva? Zakaj bi tvegali življenja v tem primeru, samo zato, da se nekoga pripelje na sodišče? Kot sem razumel, so ga želeli prijeti živega vendar ne za vsako ceno.