Pobesneli Avstrijec se je zabarikadiral v kmetiji

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Včeraj je nekdanji lovec Alois ustrelil 3 policiste (enega od teh vzel kot talca in kasneje ubil) in reševalca, nato se je zabarikadiral na svoji kmetiji. Zaradi ogromne količine streliva in orožja, baje tudi ročnih bomb, je prišla na pomoč vojska z oklepniki, obleganje pa se je danes končalo, saj so domnevnega shizofrenika našli mrtvega, storil naj bi samomor

Klik

Še slovenska 'verzija'

Ne vem, ali se samo meni zdi, ali se ameriški scenarij sicer počasi, ampak vse bolj zanesljivo sidra tudi v našem območju

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Včeraj je nekdanji lovec Alois ustrelil 3 policiste (enega od teh vzel kot talca in kasneje ubil) in reševalca, nato se je zabarikadiral na svoji kmetiji. Zaradi ogromne količine streliva in orožja, baje tudi ročnih bomb, je prišla na pomoč vojska z oklepniki, obleganje pa se je danes končalo, saj so domnevnega shizofrenika našli mrtvega, storil naj bi samomor

Klik

Še slovenska 'verzija'

Ne vem, ali se samo meni zdi, ali se ameriški scenarij sicer počasi, ampak vse bolj zanesljivo sidra tudi v našem območju

holywood dela svoje
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Na tej strani oceana nismo nič drugačni. Saj kar naprej pop-upajo kaki pokoli po Evropi. Razlog zakaj je tega manj kot v ZDA, gre po moje iskati zgolj v dejstvu, da je vseeno malce težje priti do orožja. Pri nas se tako bolj koljemo (število žrtev seveda bistveno manjše), tam na oni strani se pa streljajo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Ded je očitno bil dober strelec, pa tudi orožje je imel dobro (boljše kot policijska patrulja). Kakor koli gledano, ne podpiram lahkega dostopa do orožja, ker to pomeni več takih primerov in več nedolžnih žrtev. Psihično bolnih ljudi je po mojem povsod po svetu približno enak delež.. Težko je nekomu videti v glavo, kdaj se mu bo strgalo. Če nima pravega "orodja" pri roki, bo nevarnost manjša.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Orožje in psihijatrična bolezen nista kompatibilna med seboj. V Avstriji, v Ameriki ali pa pri nas.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V Ameriki pridejo v kako šolo in potem streljajo naokoli.

No tisti predvčerajšnjim je v varovan vojaški objekt.

Tale jodlarski raubšic je moral bit od hudiča...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zelo redko kdo v evropi pokensla policijo in se potem zabarikadirala, navadno poči kakšnega soseda oz svojca

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dostop do ilegalnega orožja je žal zelo lahek vsaj v naših krajih, tale avstrijski raubšic pa tudi ni imel dovoljenja

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Schizofrenija in pa orožje res ne gresta skupaj. Ko se enkrat odklopi res ne ve kaj počne . Zato ni primerljiva z ostalimi psihjatričnimi boleznimi
wink-1.gif
.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:Dostop do ilegalnega orožja je žal zelo lahek vsaj v naših krajih, tale avstrijski raubšic pa tudi ni imel dovoljenja
MIsliš? Bil je baje zgledni član lovske družine.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Lovc je bil in vsi so ga imeli radi pa noben tega ni pričakoval...čudn je začel postajat po smrti žene...vse orožje-lovsko je imel legalno in je bil izjemno dober strelec

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zelo redko kdo v evropi pokensla policijo in se potem zabarikadirala, navadno poči kakšnega soseda oz svojca
V sloveniji smo bili dobro leto nazaj le 15 min oddaljeni od takega dogodka. S tem da se je koncalo samo s samomorom. Nacrt pokojnega pa je bil, da vzame dva policista s seboj.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Lovci so morilci. Če si sposoben ustrelit žival, si tudi človeka zmožen spucat.
Aha. Jaz sem lovec, pa v SV nosim čin majorja..to pomeni, da v vojni poveljujem večji enoti. A sem potemtakem množični morilec?
bonk.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Klik

Še slovenska 'verzija'

meni se zdi da so to specialci in ne vojska. imajo tudi pri nas nekaj oklepnikov. tu pa nosijo malo bolj zelene uniforme.