Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
MrDaco: problem je v tem da si je tisti s 350 evri penzije za casa svojega aktivnega zivljenja ob sobotah in nedeljah postavil hiso s 400 m2, tisti z jurja penzije pa (je) uziva v neprofitnem stanovanju, ob vikendih pa v toplicah, v aktivni letih pa po eksoticnih destinacijah. In zato razmisljam da bi jaz svojih "400"m2 prodal in sel s kupnino v neprofitnega. Naj me drzava zivi od 30 leta dalje, namesto od 70.
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
1.) Vračal boš samo, če boš lahko, nikogar pa ne bojo pustili crknit od lakote in mraza in nikomur ne bojo vzeli, če ne bo nič vzet ALI če bo to komu ogrozilo preživetje. Tak je zakon in ne pretiravajte, da bodo zdaj vsem po spisku vse pobrali.
Prav je, da se pomoč poplača, če se lahko, ker sem tisto pomoč plačal tudi jaz, ki bi si s SVOJIM denarjem raje zgradil npr. svoj bazen, kot pa preživljal leno/nesposobno rit.
2.) Tisti, ki imajo komaj za iz meseca v mesec so si sami krivi. Pa bi iz sebe naredili kaj več, ko je bil še čas. Ni prav, da jaz plačujem tako lenobo/nesposobnost z višjim vrtcem, brez otroških dodatkov, štipendij. Višjih davkov sploh ne bom omenjal, ker se nad tem niti ne pritožujem.
3.) Socialni prejemki se bodo (če) vračali po smrti, tako da s preživetjem ne bo težav. Potomci, če niso sposobni sebe preživeti brez dediščine, bodo pač še naprej na socialni. Jabolko očitno ne pade daleč od drevesa. Tisti, ki imajo "državno penzijo" so si tega verjetno sami krivi. Ne razumem, zakaj bi drugi plačevali za to.
4.) Nisem pameten, ker mi še nihče v življenju ni nič dal. Zato pa vsaj znam poskrbet za sebe.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Žajfa, bo treba seksat in otroke delat. Pa bo manj težav s pokojninami.
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
odpri podjetje, ustvari jih ... karkoli, samo pri ***** mili materni nehaj gušit
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
odpri podjetje, ustvari jih ... karkoli, samo pri ***** mili materni nehaj gušit
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Brgo , ko boš ti enkrat s tistga svojga visokega stola ko ti ga je ata na račun nas naredu , dol na rit padu ....
...a res misliš da bodo večno paradajzarji toto deželo furali ,al ka
Zakaj bi dedičem država kaj pobrala, če ne boš (kot trdiš sam!) nesposobnež, ko boš raje na sociali in čakal, da ti država kaj da????Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Še tole dodam:
zakaj bi mogu jaz, ki sem nekaj s svojimi žulji naredil in se odrekal 20 let, da sem prišel do lasne strehe nad glavo mogu podpirac cigote in nesposobneže, ki so raje na sociali in čakajo, kdaj jim bo država kaj dala...
Mojim dedičem bi po smrti pobral kar sem ustvaril z odrekanjem, cigotom in nesposobnežem bi pa še pogreb plačal. Pa da ne omenim, da sam ne visim cele dneve po gostilnah in se pizdim, da mi država nič ne da.....
Pri prvih moraš prištet še subvencijo stanarine , tudi tistim ki imajo vikende v biši yugovini , .....Citat:
Pri prvih gre pač za humanitarno dejanje, pri drugih pa za posojilo, katerega sami ne bodo rabili vračati.
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Po novem da CSD plombo-zaznamek na premoženje upravičenca da pomoči(če ga kaj ima). Kdor ni prepisal pred novim zakonom je zamudil vlak.