Ni mi jasno, nekdo je delal 30 let nima 40 let delovne dobe, v tem času preživljal muke, da si je postavil hišo, kupil stanovanje, danes dobi pokojnine recimo 350 evrov, ker menda je 500 evrov pokojnine za polno delovno dobo, kot fizični delavec, človek s to penzijo ne bo moral normalno živet, zato zaprosi za varstveni dodatek, naj ga bi dobil recimo 80 evrov, skupaj okol 430 evrov, kar je ravno solidno dovolj za hrano, položnice in kakšno obleko.
Mene pa sedaj bega, ta človek je 30 let delal, kot črna živina in po njegovi smrti bodo dediči moral vračat ta dodatek.
Zakaj je potem vplačeval in sedaj ne dobi dobre penzije. Nekaj smo ap tudi govoril, d aso takrat vplačeval ZELo malo v blagajno, mogoče jih pa sedaj to tepe in hoče država dobit tisto razliko nazaj...te prehodi na nov sistem so ena velika muka za prebivalstvo.
Mene pa sedaj bega, ta človek je 30 let delal, kot črna živina in po njegovi smrti bodo dediči moral vračat ta dodatek.
Zakaj je potem vplačeval in sedaj ne dobi dobre penzije. Nekaj smo ap tudi govoril, d aso takrat vplačeval ZELo malo v blagajno, mogoče jih pa sedaj to tepe in hoče država dobit tisto razliko nazaj...te prehodi na nov sistem so ena velika muka za prebivalstvo.