ksz
Sicer tako kot sem napisal, če kdo vzame na znanje, prav, če ne, tudi prav. O Alplesu namreč krožijo neke govorice o blazno visokih cenah, pa se je potem izkazalo drugače.
Je pa izjemno simpl se oglasit pri njih (saloni po celi Slo.) , izris (vsaj od oka) ti naredijo hitro (če se prav spomnim tudi brezplačno), prav tako okvirni predračun.
Če je kaka posebnost glede prostora, izdajo naročilo direkt v fabrko in naredijo kak kos (korpus, polica, karkoli) po meri in se da vse zmenit.
Pri nas je od prvega obiska do montaže trajalo cca. 2 meseca, lahko bi bilo še kak teden prej, pa sem bil v fazi razkopavanja in flikanja kuhinje in še ostalih prostorov. Omenjena so bila tudi vodila - po dobrem letu je vse tako kot prvi dan ko so monterji odšli, vse v liniji, nič dodatno nastavljali, nič popravljali. Če bi imel npr. za opremit kako vikendico, bi verjetno spet vzel pri njih, če bi se mi šlo samo za ceno, bi lahko predale in tisto odpiranje navzgor odmislil in v večini nametal navadne omarice s panti. Bela tehnika je pa povsod zamenljiva in pravzaprav omejena samo z debelino denarnice. V glanem skuha se bp, napa zauga, pečica peče, voda teče in korito požira. Pa še lepo izgleda.