Po kolikem času odklopijo....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Zanima me po koliko mesecih neplačevanja položnic ti odklopijo elektriko, vodo, telefon, kabelsko...

Sem še kaj pozabil?

Smeti ti tudi verjetno nehajo odvažat če gre za hišo....

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
mislim, da stvari kot voda, elektrika itd kar nekaj mesecev ne...brat je mel redno dvo ali tri mesečne zamude, pa mu nikol niso nič izklopil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
2-3 mesece me ne skrbi.

Bolj 12 ali več mesecev...
crazy1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
elektriko odklopijo po prvem opominu, ki ga dobis ponavadi ze sredi drugega meseca. vsaj pri nas.

Primer; smo 20. septembra, poloznica za štrom pride 21. septembra za mesec september!! Ker pri nas cakamo in placamo vse poloznice skupaj, in pride zadnja okoli 18. oktobra, taisti dan ali dan kasneje pride že prvi opomin za elektriko na katerem piše, da imaš časa 3 dni...
jezen.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
elektriko odklopijo po prvem opominu, ki ga dobis ponavadi ze sredi drugega meseca. vsaj pri nas.

Primer; smo 20. septembra, poloznica za štrom pride 21. septembra za mesec september!! Ker pri nas cakamo in placamo vse poloznice skupaj, in pride zadnja okoli 18. oktobra, taisti dan ali dan kasneje pride že prvi opomin za elektriko na katerem piše, da imaš časa 3 dni...
jezen.gif
Zgolj of topic vprašanje. Zakaj trajnikov ne uporabljate? Sicer pa kolikor vem, vsi zgoraj navedeni zelo konsistentno zaračunavajo zamudne obresti.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Zato, ker kar je na trajniku je plačano avtomatsko, tudi če je znesek na položnici slučajno napačen.. potem se pa slikaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Zato, ker kar je na trajniku je plačano avtomatsko, tudi če je znesek na položnici slučajno napačen.. potem se pa slikaj.
Hm, in kolikokrat je bil znesek na trajniku napačen?
confused-1.gif

Sicer pa na hitro: mesečno imaš recimo 10 položnic, recimo samo 0,5 EUR razlike med trajnikom in položnico. Torej 5 EUR mesečno, torej 60 EUR letno. Brez štetja tvojega časa.

Poleg tega, če bo znesek napačen, mislim da ne bo težav pri ''kompenzaciji'' naslednji mesec.