Po kateri poti in kdaj na Pag

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Casovno je enako, voznja pa veliko bolj prijetna in enakomerna, predvsem pa varnejsa. Na AC nastavis tempomat v Domzalah in peljes do Posedarjev. Na jadranski magistrali moras stalno upocasnjevati in pospesevati.

Ce te pa skrbi denar, pa ni taka razlika. Trajekt za nas je 138 kun+ rijeska obvoznica je 8 kun, hrvaska AC je cca. 110 kun. Ce imas ENC, imas na to se 20% popust, tako da je razlike cca. 60kun v prid AC. Ko pristejem se gorivo, me pride voznja po AC 10-15 eur drazje, ampak pri stotinah eurov, kolikor porabim na Pagu, se za teh par 10 eur ne bom sekiral.
Prijetna in varna voznja mi je bolj pomembna.

Mimogrede, avtocesta po hrvaski je zelo kvalitetna, vozis kot po letaliscu, tako da brez problema vozis 145 po stevcu.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak ze samo ce pogledam razdaljo, ki je skoraj se enkrat daljsa... me mine ... Res da je casovno verjetno tam tam... ampak tudi na AC so lahko zastoji... Recimo lani, ko sva sla na Pag, sem tudi nastavil tempomat in sem imel sreco, da sem se "zalepil" enemu na rit, ki je vozil cisto normalno in ni bilo nekih nepricakovanih situacij... Ker imam radarski tempomat, je tudi v tem primeru bila voznja cisto prijetna in brez stresa... ali je bila bolj nevarna, kot voznja po AC pa ne morem komentirati... Zame je tudi voznja po magistralki bila varna ... Ce po pravici povem, mi niti na misel ne pride, da bi sel delat tak velik ovinek zgolj zato, da bi se peljal po AC ...
rolleyes-1.gif
...

Ampak vsak ima pravico do svojega mnenja ... in svojega nacina... Ceprav jaz vcasih priznam, da ne razumem dejanj nekaterih... ampak OK... dokler je samo to, da šac ne razumem, je cisto OK
smile-1.gif
...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Jest te cist razumem....in se velikokrat raje drzim tvojega predloga kot andyjevega. Ce na AC padeš v zamašek ne mores nikamor.
Na običajni cesti obrnes in isces obvoz....
Pa na obicajni cesti se kaj vidis (ce gres v neznane kraje, za voznjo v sluzbo je res bolje imeti AC) imas lahko stik z lokalci (gostilna)....

Nazadnje urejeno:

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Veliko sreče z iskanjem obvozov na jadranski magistrali.

Tudi sem se držim načela, da se mi dopust začne, ko se odpeljem; ampak ko na jadranki naletim na kolono, ki vozi 40-50, ker se nekdo razgleduje - takrat prehitevam

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
To me spominja na turiste ki še vedno rinejo iz šiške na obvoznico, verjetno ker se tako vozijo že od nekdaj
stupid-1.gif

In tako tukaj berem lj ivančna vinica bosiljevo
stupid-1.gif
to moraš biti sado mazo
ali pa lj nm metlika karlovac
uf-1.gif

A na magistralki pa nemoreš obstat v koloni, a ste že pozabili kako smo se včasih vozili čez velebit, vem da smo enkrat iz lj do zadra porabili pol dneva, brez klim v avtomobilu in brez navigacij in nevem še česa.Za obračat ni bilo ker niti ni bilo nekih obvozov.Zanimivo je da če kdo spi v avtomobilu se zbudi ko zapeljemo dol z avtoceste.Tako da zame bo edina opcija avtocesta, seveda ob takšnem dnevu in uri ko se še vsi drugi ne odpravljajo na pot.
In ko je eden napisal kako da smo 100km/h na tempomat. Ker greš na dopust in se ti nikamor ne mudi, spet po želji zaradi mene tudi 150.
In če grem na dopust ne gledam koliko kilometrov naredim in koliko bencina porabi avto ali pa koliko pride cestnina.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz pac se nisem imel nekih slabih izkusenj na jadranski magistrali... Res pa je, da ne rinem na dopust v petek popoldan ali soboto dopoldan, ko vecina po sihtu rine proti obali ... Ce ze moram iti ob takih dnevih, grem bolj zgodaj od doma... In jaz tudi ne gledam na to, koliko kilometrov naredim... ali koliko me stane pot do destinacije... Ampak ce gledam po zemljevidu pot, ki mi je nobena navigacija niti ne ponudi in je ta pot skoraj 100 km daljsa (241 km vs. 455 km)... potem je jasno, zakaj take poti ne izberem
smile-1.gif
...

Tole ponudi recimo Google Maps, ce dam pot iz LJ do Novalje:

skitched-20150725-113545.jpg

Ampak kot sem ze napisal... vsak bo zase najbolje vedel kaj in kako
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko i omenil navigacijo... Zanimivo je to, da mi Garmin, glede na moje vozne trende, niti ne ponudi poti preko Vinice ali Metlike pač pa AC preko Zagreba.
Ne ponudi jadranske magstrale, ne Senja preko Žute Lokve, niti smer Reka/Delnice na Bosiljevem...
Tako da...
Glede na to, da imava skoraj enako štartno točko...
Ko bodo pa Hrčki dogradili AC od Reke mimo Senja na razcep Žuta Lokva, potem pa bo ta smer v vseh pogledih ugodnejša...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Lahko obrnes in gres v prvo gostilno se ga napit. Na AC lahko samo..... Cakas da ti vodo prinesejo in potek kasneje doma gledas slike kako si se sprehajal po ac

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ko bodo pa Hrčki dogradili AC od Reke mimo Senja na razcep Žuta Lokva, potem pa bo ta smer v vseh pogledih ugodnejša...

To sem že nekaj let nazaj slišal, da bodo delali AC do Senja, potem pa se je ustavili za bakarskim zalivom. Je to še aktualno oz. mogoče veš, kdaj bodo nadaljevali z gradnjo?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz:

Mi smo šli letos prvič na Pag "okoli" in moram reči da se mi zdi top varianta. Popolnoma nobene gužve, nobenega čakanja niti pred mejo niti na cestninskih. Cenovno in časovno si tam tam, s tem da res narediš nekaj več km, odpade pa čakanje na trajekt itd.
Pri dveh majhnih otrocih se mi to zdi optimalna varianta.
zmaga.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
Tudi jaz jih nimam pa hodim ponavadi v najbolj frekventnem casu torej julijska sobota ob 8 od doma in v nedeljo ob 17 nazaj

Lahko celo recem da je moja edina slaba oz cakalna izkusnja povezana s cakanjem na avtocesti preko zagreba za nazaj pa na mejnem prehodu

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
Guzva se ti lahko zgodi in kot poslusam vsako soboto zjutraj ns sekretu po radiju letos manjse od 10 km v juliju v soboto zjutraj ni bilo, ravno tako za nazaj na mejnem prehodu, ki je dalec najbolj obremenjen. Moznosti zastoja na magistralki so mnogo manjse oz jih z izjemo pred krkom ni ampak temu se lahko izognes.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Seveda se lahko "zgodi", vendar smo šli letos dol na petek 26.6. ob 8h in nazaj prav tako na petek 10.7. ob 14h in gužve ni bilo.
wink-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
V glavni sezoni pa verjamem da je možnost veliko večja, sploh ta vikend in začetek avgusta. Takrat je dobro izbrati primerno uro (sploh če greš na trajekt).

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
V višku sezone moraš pač planirat dopust tako, da greš med tednom ali pa zgodaj zjutraj. Pri vsaki drugi opciji se ti možnost stanja v koloni povečuje. V prvem primeru pa možnosti za kake kolone skoraj ni.

Nazadnje urejeno:

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

za to ni nbene varjante kaj šele potrebe. to bi se mogoče v jugi zgradil med urami fiskulture, dans pa pozabi. reka-senj-karlobag-starigrad je več al manj prazna, razen pač polet, še to se po odcepih za trajekt sprazne. med novim in senjom pa lahko že zdej konkretno žgeš

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva
U 2007. godini dio ovog pravca od Rupe do Rijeke predan je u koncesiju društvu Autocesta
Rijeka – Zagreb d.d.
U 2015. godini su predviÏene aktivnosti projektiranja (izrada studija) za dionice Kriþišæe –
Novi Vinodolski – Senj – Þuta Lokva u iznosu od 800.000 kuna, dok se preostali dio od
300.000 kuna odnosi na otkup zemljišta sa prethodnih dionica koje su puštene u promet.

Vir: hac.hr

Da ne boš preveč pameten...