Po 1. septembru nič več torrenta

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ja nevem jaz. Glede na to, da je Amis že pošiljal svojim naročnikom e-mail s tako vsebino, je vse možno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Microsoftu pač ni v interesu da bi bila njihova programska oprema tako zaščitena da bi jo lahko uporabljal samo tako da jo kupiš.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
to je vse skupi eno velko sranje. če ti prodajajo hardware ki ima ŽE GOR torrent program, DVDje, CDje, MP3 playerje... kako potem pričakujejo da ne bo piratstva?
bonk.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Neumnost, sistem 1,2,3 and you're out je bedarija. Po tej logiki bi morali po treh malce resnejših prometnih prekrških trajno odvzeti vozniški izpit. Internet je preveč nujen, da bi ga lahko zaradi pohlepa multinacionalk kar takole trajno odvzeli.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
ksz..

Kdo bo pa nadziral? Misliš, da si operaterji želijo nadzirati in odklapljati naročnike? Hehehe.

To se ne more zgodit... Ljudje bodo množično začeli odjavlat hitre pakete...
hysterical-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Ma ni panike. Pride P2P z močno enkripcijo in bo stvar rešena.

Žal ni tako preprosto...
Razne založniške hiše imajo tako imenovane agente (program, ne oseba), ki celo pomagajo razpečevati piratske filme, vmes pa si seveda pridno beležijo IPje komu so poslali kakšen paket. Tako da imaš lahko nevem kako kriptiran prenos, pa te bodo še vedno ti agenti dobli na finto. Je pa res da z enkripcijo preprečiš ISPju da vidi kaj delaš.

Ti agenti že nevemkoliko let sporočajo ISPjem kdo vse je kaj downloadal, potem pa je samo odvisno od zakonov in dobre volje ISPja, ali je kaj javil naprej uporabniku ali ne. Amis bojda to dela, čeprav meni še niso nikoli nič rekli
d055.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
sej to si lahko že po večih torrent straneh prebral da je pisal za kakšn file da se ga naj ne downloada ker je poslan s strani teh založb

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mal so mi hecni, piratstvo obstaja že vsaj 20let še iz časov vhs in audio kaset (takrat so nekateri zlo dobr služl na račun piratstva), zdej ko pa je to praktično zastonj, se pa neki ven mečejo. in kot je nekdo omenu, microsoftu ne gre zato nč slabše in tut madona, če zdej neha, lahko srečno živi do konca svojih dni.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
ksz.

Finta je imajo ti zalozniki fiksno idejo v glavi, da bi nekdo, ki stvar downloada, drugace kupil. Zato pa so tu jaki miljardni zneski neke kao "skode" letno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
vse skupaj je samo bla bla bla. Tudi če jim recimo uspe z to zakonodajo, tako kot se je do zdaj našla še čisto vedno rešitev za razne zaščite, se bo tudi za to. Če ne druga bodo ispji zagnali revolucijo, ker bodo ob 3/4 hitrih paketov. Kdo pa rabi za mail in http 10/10 ipd
stupid-1.gif

Rešitev piratstva je veliko bolj komplicirana, da bi jo lahko izkoreninil samo z neko glupo prepovedjo. Morali bi temeljito spremenit cene, način ponudbe, način distribucije,... Lepi primer so recimo igre. vržeš 50€ za igro, ki jo obrneš v enem tednu. Preveč. Film, ki ga po 2 urah več en rabiš, pa si ga ogromno preplačal. CD, na katerem ti je všeč 1 pesem. SW, ko po prvem poskusu ugotoviš da ni to to,... vse to bi se moralo spremenit

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
v bistvu je problem uploudanje in ne downloudanje...za download naceloma ne morem noben tezit...nadaljna distribucija, ki je pac del p2p je kazniva...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Ja nevem jaz. Glede na to, da je Amis že pošiljal svojim naročnikom e-mail s tako vsebino, je vse možno.

Potem ima pa amis ogromno dela s takimi dopisovanji, saj dvomim, da obstaja kakšen uporabnik amisa, ki ni nikoli nič "vlekel dol".

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
zdaj očitno tega več ne delajo ... ker jaz sem pri Amisu naročnik zdaj že 2 leti in v tem času sem dol potegnil za nekaj 100TB podatkov in še nisem dobil nobenga maila

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sem vzoren uporabnik in tudi gorpotiskam.

Amtud dolpoteg je nedovoljen, ker si pridobivaš robo na nedovoljen način.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Amtud dolpoteg je nedovoljen, ker si pridobivaš robo na nedovoljen način.

Mislim da je EU sprejela da, če dolvlečeš nisi v prekršku, ampak samo če gorpotiskaš...

Drugač pa mislim da te ISP ne bo smel odklopit kar sam od sebe. če se to naredi, te dejansko obtoži kaznivega dejanja, za kar pa je pristojno sodišče in lahko le sodišče odloči ali si kriv ali ne - na podlagi pravilno in legalno zbranih informacij (kar pa vohunjenje za tvojimi privatnimi oz. osebnimi podatki! to vsekakor ni) - in ne kr neko podjetje.
V bistvu, če bi se šel fejst bockat, mislim da bi sodišče moralo celo tak zakon prepovedati, saj krši ustavno pravico glede osebnih podatkov - dejansko bi ISPji lahko pridobili VSE informacije o tebi, tvojih kreditnih karticah, geslih, vsebino elektronskih pisem, in ostalih osebnih informacij na podlagi tega zakona, saj so dolžni vohuniti za vami 24/7.
Da ne govorim o tem, da to tudi ogroža svobodnega pretoka informacij (mislim da je to 39. člen ustave) saj lahko gospodarski subjekti začnejo izvajati cenzuro in na podlagi kakšnih kvazi obtožb lahko celo kaznujejo (beri: odklopijo) kakšnega uporabnika na osnovi izmišljenih dokazov.
hmm....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Da razčistimo:
- dol muzika : OK
- dol filmi: skoraj sigurno OK
- vse ostalo : ne-OK

(pri programih je prepovedano skoraj vse. Celo premik CD-ja iz enega predala v drugi je skoraj prepovedan
wink-1.gif
)

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
varnostno kopijo lahko narediš pri programih in igrah
grin1.gif

aja, pa EULA ni ravno popolnoma legitimna. tudi če se strinjaš z njo, pa če ti zakon dovoli določen poseg, ki ga EULA ne, je zakon nad EULA. (primer: varnostna kopija)