PLomba ali keramični zob

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Upam, da sem dal v pravi kotiček, oproščam pa se tud, zaradi tega, ker imam svojo temo + odpru sem še eno dodatno na račun zobarstva.

Sem res pred težko odločitvijo, kaj storit v naslednjem primeru, sem bil v ZD in mi je rekel, da bi mi popravili zob, toda šele drugo leto 2009 MArca mesca, enkrat sem že imel na tem mestu plombo, pa mi je padla ven, imam mrtev zob, brez živca, reku sem mu še, kako pa je če mi naredi nov zob in mi je dal predračun 360 evrov uh sem rekel mal velik, zato sem si poiskal privat zobarja, in že seveda sem naročen v Ponedeljek, toda bega me, ali naj dam belo plombo ali naj dam keramično zob.
Če dam plombo dvomim, da mi bo držala 1 leto, ker gre le za dvojko spredaj, če dam keramični zob, vem, da nimam več svojga zoba.
Finance hm ni problema mi dat 200 evrov za en zob, samo, da bom imel zrihtan.

Kaj se mi bolj splača plombo ali keramični zob, kaj bi vi naredili.
Ali bi moral doplačat v ZD, če bi mi naredil plombo an dvojki, ampak šele leta 2009, do takrat pa mislim, da bom že škrbast.

Jest sem ZA, da se da ta zob ven in da druzga keramičnega.

Kakšen nasvet je vedno dobrodošel.

grin1.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Sem imela podoben problem, sam da je ta zob enka, isto mrtev zob. Po nasvetu prijateljice sem se odločila za plombo in jo imam ze eno leto in je OK, ko mi bo pa zob potemnel (zato ker nima živca) se bom pa odločila za keramiko.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Tud jest sem se kar odločil za plombo, mam pa bel zob.

Sedaj pa je nastal problem, ker bi bil anročen šele Marca, do takrat pa jaz ne bom čakal.
Seveda bi mi naredu Marca plombo na zavrovanje, in vedno krije zavarovalnica.

lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
dokler se da zadevo reševat s plombami se poslužujnjih. Potem (ko bo počrnel) če se da (verjetno je tak predlog) obleci mrtvi zob v keramiko (naredi - nelpi se gor 'pero', samo mislim da ti mora zato pobrusiti zob..torej od tega trenutka dalje adijo zob).

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Če je to eden od sprednjih zob, boš moral slej-kot-prej dati keramičnega noter. Kajti zob brez korenine po parih letih potemni - in je to potem grdo za pogledati.

Iz finančnega vidika ti je torej bolje dati delati keramičen zob takoj sedaj.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Ko zobu zdreš ven drobovje ne absorbira več toliko kalcija in zaradi tega postane krhek. "Flikanje" z zalivkami je enoletna rešitev. V takem primeru je najbolje zob obrusiti in nanj narediti keramično prevleko. Privat, brez računa se tako zadevo dobi za okrog 180,00€.
wink-1.gif

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Vmesni predlog je pa ta, da zob zdajle plombiraš, ko potemni ga od znotraj pobeliš, in ponovno plombiraš.
Definitivno te pa čaka ena od vrst prevlek.