Pljuča 2

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
V VSAKI soli imaš en kup elementov. Ne veš tega
confused-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Debata Himalajska sol paše pod homeopatijo, ne sem.

V principu je dejansko vseeno katero sol se jemlje, najbolj pomaga če je raztopina čimbolj podobna fiziološki raztopini,

V fiziološki raztopini je čisti NaCl. Pa ne mešaj vsako bluzenje s homeopatijo, ki je resna zadeva.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Debata Himalajska sol paše pod homeopatijo, ne sem.

V principu je dejansko vseeno katero sol se jemlje, najbolj pomaga če je raztopina čimbolj podobna fiziološki raztopini,

V fiziološki raztopini je čisti NaCl. Pa ne mešaj vsako bluzenje s homeopatijo, ki je resna zadeva .
Uuuu nov hec
hysterical-1.gif

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif
no pa mi naštej en kup elementov v tisti navadni soli ki jo verjetno uporabljaš doma v kuhinji....verjetno bo to kamena fino mleta jodirana sol....lol...me prav zanima....izvoli beseda je tvoja...:D

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif
no pa mi naštej en kup elementov v tisti navadni soli ki jo verjetno uporabljaš doma v kuhinji....verjetno bo to kamena fino mleta jodirana sol....lol...me prav zanima....izvoli beseda je tvoja...:D
Ma ne, da tale resno misli, da je morska sol le NaCl
hysterical-1.gif

V povprečju ima VSAKA sol okoli 98% NaCl, ter okoli 2% drugih soli. Ja, med drugim tudi uranove soli, da te bo malo strah
evil.gif

V raznih kombinacijah je v njej okoli 80 elementov. Ups, madonca, pa to je toliko, kot v himalajski
grin1.gif
Se pa razmerja med elementi malo razlikujejo med nahajališči, ker se pač ni vsa sol odlagala v istem trenutku.

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif
hysterical-1.gif

V povprečju ima VSAKA sol okoli 98% NaCl, ter okoli 2% drugih soli. Ja, med drugim tudi uranove soli, da te bo malo strah
evil.gif

V raznih kombinacijah je v njej okoli 80 elementov. Ups, madonca, pa to je toliko, kot v himalajski
grin1.gif
Se pa razmerja med elementi malo razlikujejo med nahajališči, ker se pač ni vsa sol odlagala v istem trenutku.
daj nauči se brati malo bolj pozorno...morsko sol uporabljam tudi sam...je zakon,..zgoraj pa govoriva o kameni soli ki pa nekak ni iz sedanjega morja...in je poleg tega obrana do konca z namenom ki ga ti ocitno ne vidiš...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif
hysterical-1.gif

evil.gif

grin1.gif
daj nauči se brati malo bolj pozorno...morsko sol uporabljam tudi sam...je zakon,..zgoraj pa govoriva o kameni soli ki pa nekak ni iz sedanjega morja...in je poleg tega obrana do konca z namenom ki ga ti ocitno ne vidiš...
Kamena sol je še vedno sol. Iz morja
wink-1.gif
In ima vse elemente, kot današnja morska sol. Ker pa je bila v določenih obdobjih koncentracija joda v morski vodi nizka, ima določena kamena sol prenizko koncentracilo le tega, zato se ga dodaja. Nič drugega kot to.
Obrana
hysterical-1.gif
zihr boš zdej uletu s kako zaroto