Pljuča 2

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zdaj je cca 10 dni od začetka uporabe tega spreja za alergije.

Zadeva se je do neke mere popravila, recimo da imam kar proste nosne poti, edina zjutraj se najde kakšen zasušen "šmrkelj".
Jaz imam že tri tedne, pa ni nekih razlik proti prej. Nos še vedno delno zamašen (ena nosnica skoraj vedno "do konca").

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Sporočilo je zbrisal(-a) stein

Brez spemanja, prosim.

Nazadnje uredil moderator:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj to, če si nekajkrat dnevno v nos špricnem "morsko vodico" bi lahko imelo kakšen vpliv na pljuča?
Mogoče, ne vem ugibam, bi lahko par molekul vode vseeno prišlo do pljuč, glede na to, da se to šprica v nos ob globokem vdihu, in bi potem lahko bilo krivec za kakšno manjšo infekcijo ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Slana voda nima veze. Saj se celo priporoča hipertonično fizjološko raztopino za pucanje nosu itd.
Problem je, če ta vodica ni sterilna in še dodatno kaj zanimivega prineseš vase

Nazadnje urejeno:

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Za to bodo krivi verjetno sinusi....sam pa ti lahko svetujem izpiranje nosnice in celotne nosne votline s raztopino iz Himalajske soli...
pripraviš jo tako da: v liter vode daš 3 grame Himalajske soli (kupiš jo v mercatorju ali sanolaborju) tako dobiš 3% slanico za izpiranje nosne votline....potem to zliješ v primerno stekleničko manjše dimenzije (da je bolj priročno) na samem vratu stekleničke pa si narediš neke vrste ''DUC'' ki bo tesnil in nato si skozi eno nosnico spustiš slanico na način da glavo nagneš na eno stran in čakaš tako dolgo dokler slanica ne priteče skozi drugo nosnico, in bolj kot ne je to to...za začetek.priporočam 1dcl raztopine na eno izpiranje....moram pa poudariti da sicer občutek je rahlo pekoč in ni kaj preveč prijeten občutek ko to počneš....pomaga pa...vem ker sem sam imel iste probleme z nosem in zamašenostjo in sem to tudi zaradi frustracije sam poizkusil. In mi je zeeeeloooo pomagalo....
Upam da ti kaj pomaga če boš poizkusil..
lp

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zdaj je cca 10 dni od začetka uporabe tega spreja za alergije.

Zadeva se je do neke mere popravila, recimo da imam kar proste nosne poti, edina zjutraj se najde kakšen zasušen "šmrkelj".
Jaz imam že tri tedne, pa ni nekih razlik proti prej. Nos še vedno delno zamašen (ena nosnica skoraj vedno "do konca").

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ta postopek je v jogi znan kot jala-neti. In dejansko zelo dobro deluje. Uporabim vedno, ko čutim da se mi nekaj začenja delat v grlu ali nosu. Če peče, je morda preveč soli.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
s raztopino iz Himalajske soli...
pripraviš jo tako da: v liter vode daš 3 grame Himalajske soli (kupiš jo v mercatorju ali sanolaborju)
Katerekoli soli! Da ne bi sličajno kdo zapravljal denar za "himalajsko"
hysterical-1.gif

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
No...potem očitno ne veš kakšna je razlika med navadno kameno soljo, morsko soljo in himalajsko soljo....res da je dražja...pa tudi vsak efekt je intenzivnejši zaradi same sestave.....vem iz lastnih izkušenj....:p
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik huhu pravi:
s raztopino iz Himalajske soli...
pripraviš jo tako da: v liter vode daš 3 grame Himalajske soli (kupiš jo v mercatorju ali sanolaborju)
Katerekoli soli! Da ne bi sličajno kdo zapravljal denar za "himalajsko"
hysterical-1.gif

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Po mojem edina bistvena razlika, da je ponavadi himalajska nejodirana in ostale prakitčno vse jodirane:)

Po mojem je to edina prednosti himalajske. Seveda lahko kupiš tudi navadno nejodirano, vendar jih je malo oz. jo ne dobiš v vsaki trgovini...

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Ne vem, no. Tale novica/članek pravi nekoliko drugače: http://www.dnevnik.si/zdravje/1042351851
(to je celo prvi zadetek če v google napišeš "himalajska sol")

Poglej....ne mi zamerit kar bom zdaj napisal....ampak....mediji, dohtarji in ''strokovnjaki'' ki govorijo kar pač govorijo....nimajo podlage za to kar pravijo.....JAZ SEM dokaz ki lahko stoji za svojimi besedami.....poglej......Navadna kamena sol: elementi; Natrij in klor ter umetno dodan jod....Morska sol: naravna sol iz morja bistveno boljša od prve....Himalajska sol: Vsebuje 84 elementov/mineralov ki jih najdemo v našem organizmu in so gradniki našega telesa......Moja Izkušnja: 1. Imel sem težave z žolčem....in sem iskal alternativo skalpelu in dohtarjem ki bi mi enostavno odstranili žolč in me prikrajšali za zelo pomemben presnovni sok ki ga proizvaja žolč......brez njega so same težave....z uživanjem 23% raztopine (dal sem eno čajno žličko slanice v 2dcl vode vsak dan en teden)...so se moji žolčni kamni razbili/raztopili in od takrat nimam več žolčnih napadov
cheer.gif

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
Po mojem edina bistvena razlika, da je ponavadi himalajska nejodirana in ostale prakitčno vse jodirane:)

Po mojem je to edina prednosti himalajske. Seveda lahko kupiš tudi navadno nejodirano, vendar jih je malo oz. jo ne dobiš v vsaki trgovini...

Sploh ni to to..kar praviš....Himalajska sol je jodirana vendar ima naravno vsebnost joda ne pa umetno dodanega....pa tudi nejodirana morska sol se da dobiti v skoraj vsaki trgovini (mercator, tuš, spar) sicer je na voljo grobo mleta vendar tudi za to obstaja rešitev
cheer.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Prvič, tebi ne bi odstranili žolča, ampak ŽOLČNIK. Žolč bi se ti še vedno izločal (vendar enakomerno in ne v "rukerjih" kot z žolčnikom). Podobno kot če bi ti mehur odstranili - urin bi se še vedno izločal (enakomerno in po malem).

Drugič, teh XY mineralov kot omenjaš, so prisotni v zelo majhnih količinah in jih boš prej dobil iz kakšnega drugega vira kot pa iz himalajske soli.

Tretjič, sol je škodljiva za zdravje (ja, prav si prebral). Preden boš ponovno začel uživati sol z žlico, ti priporočam da si prebereš to stran: www.nesoli.si
Imaš lepo razloženo fiziološki pomen soli, kaj se ti zgodi ob prekomernem uživanju, kakšna je funkcija joda ipd.

Četrtič, jod je jod. Ni "naravnega" in "umetnega".

huhu

Pripravnik
20. nov 2012
34
0
6
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Prvič, tebi ne bi odstranili žolča, ampak ŽOLČNIK. Žolč bi se ti še vedno izločal (vendar enakomerno in ne v "rukerjih" kot z žolčnikom). Podobno kot če bi ti mehur odstranili - urin bi se še vedno izločal (enakomerno in po malem).

Drugič, teh XY mineralov kot omenjaš, so prisotni v zelo majhnih količinah in jih boš prej dobil iz kakšnega drugega vira kot pa iz himalajske soli.

Tretjič, sol je škodljiva za zdravje (ja, prav si prebral). Preden boš ponovno začel uživati sol z žlico, ti priporočam da si prebereš to stran: www.nesoli.si
Imaš lepo razloženo fiziološki pomen soli, kaj se ti zgodi ob prekomernem uživanju, kakšna je funkcija joda ipd.

Četrtič, jod je jod. Ni "naravnega" in "umetnega".
Razumem kar si napisal....in ja sol je škodljiva v prekomernih količinah tako kot vse ostalo.....kar pa se tiče umetnega in naravnega joda pa si verjetno narobe razumel ali pa jaz nisem bil dovolj jasen...pa še enkrat: v kameno sol ga DODAJAJO umetno...to pomeni da ga drugače sama izkopana kamena sol sploh ne vsebuje(vsebuje namreč natrij in klor__NaCl ali natrijev klorid)....pa tudi soli ne uživam z žlico...LOL....užival sem samo raztopino po žličkah redčeno z vodo.....kar pa se tiče žolča...pa ima moja mama ko so ji odstranili žolčnik(hvala za pojasnilo) od takrat naprej kup težav.....ne sme jest vsega kar je lahko prej....prebava jo dobesedno ubija....skratka...postaneš omejen glede prehrane....dejstvo pa je da vsak telesni organ igra svojo vlogo in se ga ne sme odstraniti pod nobenim pogojem....ker je zaradi tega potem okrnjena funkcionalnost telesa....aja pa tudi prebral sem malo več kot pa piše samo na linku ki si ga objavil....berem tudi po tujih spletnih straneh kjer so ljudje ki govorijo kar živijo ne kar je kdo drug napisal ko je nekje pač prebral....aja pa še to...glede na to da je vsa zelenjava ki ''raste'' v raznih mercatorjih , tuših, ipd. zelo osiromašena z minerali ki jih naše telo nujno potrebuje....lahko himalajska sol marsikaterega nadomesti...to je mogoče tudi način da se človek izogne raznoraznim ''prehranskim dopolnilom'' ki se prodajajo za med in so pasje draga poleg tega pa so škodljiva za naš organizem(vsaj večina tistih kapsul, šumečih tablet, ipd.)

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Sol se jodira zaradi preprečevanja težav s ščitnico. In če dodaš majhne količine joda v sol, še ne pomeni da si s tem sol uničil. In ni nobene razlike ali je jod že bil v soli ali pa si ga naknadno dodal - končni rezultat je enak.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Sol se jodira zaradi preprečevanja težav s ščitnico. In če dodaš majhne količine joda v sol, še ne pomeni da si s tem sol uničil. In ni nobene razlike ali je jod že bil v soli ali pa si ga naknadno dodal - končni rezultat je enak.

No ja, jaz pravim, da človek zaužije preveč joda, ker je vse preveč soljeno. To, da so datno začeli jodirati sol je bilo pomembno nekaj deseteljih nazaj, ko je človek že tako ali tako zaužil premo pomembnih snovi in je bila ščitna preveč preobremenjena.

Danes pa je ravno nasportno, preobremenjena zaradi preveč joda
smirk-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Preveč joda ne škodi, saj ga višek ledvice izločijo. Je pomemben za tvorbo ščitničnih hormonov (le-ti ga vsebujejo) in ga potrebujemo še danes.

Citat:
Jod sodi med esencialne elemente, ki ga vnašamo v telo in je v obliki jodida nujno potreben za sintezo ščitničnih hormonov. Je nujno potreben za normalno rast in razvoj, tudi že v fazi razvoja ploda, njegovo pomanjkanje pa vpliva predvsem na slabši mentalni razvoj otroka (WHO, 1996; WHO, 2007).

Vir: http://www.nesoli.si/index.php?option=com_content&view=article&id=49

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Preveč joda ne škodi, saj ga višek ledvice izločijo. Je pomemben za tvorbo ščitničnih hormonov (le-ti ga vsebujejo) in ga potrebujemo še danes.

Citat:
Jod sodi med esencialne elemente, ki ga vnašamo v telo in je v obliki jodida nujno potreben za sintezo ščitničnih hormonov. Je nujno potreben za normalno rast in razvoj, tudi že v fazi razvoja ploda, njegovo pomanjkanje pa vpliva predvsem na slabši mentalni razvoj otroka (WHO, 1996; WHO, 2007).

Vir: http://www.nesoli.si/index.php?option=com_content&view=article&id=49

Malo povprašaj na nuklearni medicini pa ti bodo znali hitro na to temo kaj lepega povedati.

Mogoče še slo forum za težave s ščitnico.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Debata Himalajska sol paše pod homeopatijo, ne sem.

V principu je dejansko vseeno katero sol se jemlje, najbolj pomaga če je raztopina čimbolj podobna fiziološki raztopini,