Plinska pec tezava

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Imam starejso plinsko pec, mislim da je ze polnoletna. No danes sem hotel pognat ogrevanje in je zatajila.
Ogrevanje sanitarne vode deluje normalno.
Ogrevanje radiatorjev pa starta preko termostata, ki pozene tudi vodno pumpo.
Postopek je bil tak, obrnem knof na voda+ ogrevanje, termostat prizgan, po dolocenem casu, minutka, bi se morala pec prizgat, vendar se ne.
Ko nastavljam temp. sanitarne vode, se slisi klik na meji, medtem ko se na nastavitvi temp. vode ogrevanja ne slisi. Vendar se verjetno ne slisi, ker je itak mrzla. Torej voda cirkulira, le pec se ne prizge, ognja ni. Aja, po plimu ne smrdi. Je tudi reset knof, ne pomaga.
Kaj bi lahko bilo narobe? Lahko kaj sam postorim?

I

Izbrisan uporabnik #488

Daj peč na 1, 2... Ne več na sobni termostat, direkt jo vklopi.

Junkers?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Morda je svečka za vžig? Ali pa senzor temperature? Servis...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Termostat dvomim da je, ker kot sem rekel, da z vklopom termostata se zazene tudi vodna pumpa. Neka italijanska zadeva, mislim da Ferrolli.
Svecka tezko, ker sanitarno vodo ogreva. Senzor temp je verjetno kar realna, ja... Serviser bo ze prisel, ampak v ponedeljek, sej tolk mraz ni.
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.534
113
Ko sem dal jaz to čez, je bil skurjen sobni termostat... Gretje sanitarne vode je delovalo b.p., termostat pa ni dal komande peči za vklop in ni bilo nič.

Odpri termostat in poglej, če je skurjen...

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Al pa stekla baterija v sobnem termostatu, tudi to sem že videl.

Lp,

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.837
2.625
113
Nujno javi!!!
Podobne težave. Ko odprem sanitarno vodo, se peč prižge od nule.
Ker je to delovalo vse pustil češ, vse deluje.
Ko sem aktiviral ogrevanje se vse izklopi!!
Meni sobni termostat dela . BP!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Serviser prisel, zal me ni bilo doma, vendar je bila tezava v termostatu. Ne sobnem, temvec onem za vodo za radiatorje.