Plazma ali LCD.....

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Lp..
Spet eden ki se neve, nemore, nezna.... odločiti kaj vzeti.
Naj najprej povem da se išče v rangu DO 750€. Na sprejemniku se bo največkrat gledalo poročila. Sem ter tja pa kak film.
Nekako sem gledal za: Panasonic TX-p42u10e ter plazmo Panasonic TX-P42S10E.
Sicer nimam pojma kako se obnesejo Panasonici oz. če ima kdo kako boljšo izbiro kar s predlogi na plan(talam zvezdice,alte....)
Aja pa omenjeni tv mora delati tudi potem ko se bo zadeva digitalizirana..
Hvala

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz osebno sem za plasmo. Posebej, ce gledas v vecini TV programe.. Plus tega preferiram bolj realne, polne barve in dobro crnino...

Ce isces 42ko vzami TX-P42X10 za nekje 550 euru. Ce imas pa visji budget pa vzami TX-P42V10.. vrhunska plasma.. Edino obema malo migeta slika, kar pa pri V10 malo popravi odklop IFC-ja.. Ampak to samo v izjemno svetli sliki.. recimo belo ozadje.

Moras pa vedeti se to, da je treba zadevo nastaviti, v trgovinah Panasonici mogoce malo bedno izgledajo, ker so ponavadi razstelani ali celo na ECO modeu.. in pri visoki svetlobi, ki je v stacunah izgledajo LCDji mogoce malo boljse.. dokler prodajalec ne izklopi demo ali HD videov..

kamerad

Zelenc'
11. jan 2009
26
0
1
dežela cvička
Sam sem bil v enaki dilemi pa sem se po posvetovanju in po intenzivnem brskanju po forumih odločil za TX-P42S10 !!
Jutri napademo mediamarket (660 eur) Imajo pa mislim v teh cajtih že vsi vgrajen DVB-T tak da naj te digitalna oblika ne skrbi!!!
Tak da bo jutri 24 kur že na Panasonicu in dobiš mnenje iz prve roke!!!

LP

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Raje X10 vzami, ima vsepovsod bistveno boljse ocene
wink-1.gif

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Kaj pa resolucija? tv se bo gledal z razdalje 3m oz. tudi manj... X10 ima 1.024x768, S10 pa 1920x1080 ..
Kamarad : če se ti da sporoči
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ni panike
smile-1.gif
Resolucija ti bo prav prisla edino pri HDjih, pri raznih siolTV-jih, bo vse skupaj se slabse.

Pa se pri HDjih se v praksi med 720p pa 1080p pozna razlika le pri 50"+ TVjih..

Klik - Tukaj imas test X10

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Jst sem za plazmo
smirk-1.gif
Ne rečem da je LCD slabši vendar podobna "kvaliteta slike" stane več. Samo to. Cenovno so plazme ratale smešno poceni.

Ker novih modelov ne znam na pamet, glej da ma DVB-C in DVB-T. P42X vidm da ima podoben karakteristike kot moj 3 leta sta Panny PV60E, ki se odlično obnese
zmaga.gif

BTW: Full HD vsaj zame ni pogoj če ne gledaš tolk pravih medijev in z večje razdalje gledanja pr 42 colaži niti ni take omembne razlike. Pravijo celo da za običn signal je skor boljš HD ready

Nazadnje urejeno:

x5x

22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Fajn potem bo plazma..
Važno mi je da zadeva deluje najprej na anteno oz. potem na siol tv(ali alternativo)
smile-1.gif

hvala ... ***** padle
smile-1.gif

re: sem pa tut smotan obe zgornji sta plazmi(sem malo za j..) le da ima en HD ready druga pa HD... razlika v ceni je 10€(gledano v Harvey Norman-u)

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja.. saj razlike v ceni so smesne.. samo HDready je boljsa za klasicno anteno, verjemi
smile-1.gif

kamerad

Zelenc'
11. jan 2009
26
0
1
dežela cvička
x5x zvok in slika kot se šika !!!!!! (TX-P42S10)
Sem ga danes prpelu domu,na prbližn prklopu vse kable (satelitska,dvd in siol škatlo) pa zadevo prklopu na štrom!!
Ko sem ga dal pod štrom ti v štartu ponudi jezik ostalo je pa na moje presenečenje opravil vse sam (nastavitev kanalov)!!!
Da nebom preveč nakladal naj rečem samo,da je tv za ta denar (660 eur media market) špica!!
x5x če boš imel še kakšno vprašanje kar reci drugače pa evre na sonce in v mm!!!

LP

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ja za 500€ več v isti dimenziji z isto kvaliteto slike. Zdej pa kaj se splača??

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nizja resolucija se boljse obnese pri raznih siolTV crapih.. ali pa pri obicni anteni.. Visja resolucija ze prikaze [za bluraya sicer bomba] vec nekoristnih detajlov (vec pixlov, vec smeti, kind of) in v koncni fazi slika izgleda slabse.. Pa niti ne bi pametoval, ce ne bi videl sidebyside Philips lcd fullHD top 9 serija vs. Philips lcd HDR 9 serija, 5 let stara. Na slednji je slika dosti boljsa.. za blueraye je pa tanova mal boljsa.. samo ne spet wooooooooooow boljsa..

ampak imam obcutek, da ves za razlike in da imas nekaj za bregom?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še moje izkušnje...

Foter ima Viero 106cm in je slika preko analogne kabelske super (zdaj ima digitalno in je enako dobro). Jaz imam 81cm LCD LG in je slika dosti slabša. Sem mislil, da imam slab signal, pa sem nesel enkrat TV v dnevno in priklopil na kabel od plazme in je bilo isto.

Ampak najlepša slika na kabelski je pa še vedno preko CRT - sestra ima 72cm Sony, priklopljeno analogno kabelsko in se mi včasih zdi, da gledam HD.

netko

Guru
25. jul 2007
6.943
2.249
113
nizka resolucija se resnično bolje izkaže pri virih slabega signala oz še več visoka resolucija se v teh primerih izkaže za katastrofo saj se šumi poznajo kot slaba slika in in večji resoluciji je to toliko bolj potencirano

naprej... hišna antena ni nujno vir slabega signala(nažalost sicer največkrat je) se pa ta stvar bistveno spreminja... z digitalizacijo se je nivo slike drastično popravil lahko povem iz prve roke, torej klasična antena ne pade več v kontekst o katerem si govoril

kabelska televizija se je meni največkrat izkazala kot največji ubijalec argumentov visoke ločljivosti saj ima 90% gospodinjstev veliko šuma v zadnjem času je upc sicer z določenimi vmesniki v gospodinjstvih to zadevo popravil vendar je to povezano z dodatno storitvijo ne s standardnim oz minimalnim paketom ki ga ljudje že leta in letai majo

siol in podobni imajo najvišji potencial z nobeno dodatno investicijo imeti dobro sliko problem pa so ponavadi prenosi, ki onemogočajo kvaliteto vendar se ta ne izraža kot šium ampak kot kocke, podobno pa se bo dogajalo tudi z zemeljsko digitalno televizijo saj se slika ne bo slabšala ampak enostavno bo ali pa je ne bo

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Moraš upoštevat razliko v velikosti...

Sam 50" HDrdy pa tud če stara Panasonic plazma 24ur na T2 zgleda vsaj kot 720p....prav neverjetno se mi zid vsakič ko pogledam. Za tankotovo faco gledat se ne bi želel več kot to....nikoli.
hysterical-1.gif

Drugače pa se najdejo tudi plazme, katere delajo antireklamo tehnologiji...naprimer Philips plazme. Se mi zdi da jih proizvajajo samo zato, da slabo zgledajo zraven svojih u pm dragih LCDjev.
uf-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:
treba je vedet, da PAL signal, ki ga dobivamo danes ve veliki večini sestavlja dobrih 550 efektivnih vrstic. Torej ni treba biti hud matematik, da ugotoviš, da se televizor z veliko število vrstic (1080) obnese slabše, kot televizor z manj vrsticami. Preporsto zato, ker taisti televizor dela manj umetnih vrstic...mora pa jih, če želimo gledati PAL (4:3) signal na 16:9 televizorju v 16:9 formatu, torej full screen.
Enako je s HD vsebinami.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Philips ni nikoli imel svoji plazem! To so bile LG jeve s Philipsovim procesorjem slike (pixel plus) in Philipsovo značko. Te plasme se pa pri nas ne prodajajo že par let.
Čeprav niso bile slabe......še posebno zadnja serija s nativno resolucijo 1024*768(ja, se nisem zmotil) in pixel plusom. Vsaj utripale niso, v primerjavi s Panijem, ki še danes....
grin1.gif