Playstation vdor v račun

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.202
8
38
41
Pred kakšnimi 14 dnevi mi je nekdo vdrl račun, in "naložil" 10 iger za cca 400€ in zaklenil račun. Pisal sem na pomoč in so napisal, da naj se obrnem na EU pomoč. O tem pa ne duha in sluha. Naenkrat sem dobil občutek da je ta mogočni Playstation kot nek kripto scam, kjer ti ukradejo denar in noben nič. Obstaja kakšna pomoč v EU, če že v SLO ne? Thx

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.956
828
113
www.jernej.org
Si šel tukaj po korakih? https://www.playstation.com/en-si/support/store/unauthorised-payment-compromised-account/

Če nič ne pomaga, imaš spodaj "Contact Playstation Support". Tam bi morali pomagat...

Sicer pa nasvet za vsakega, ki to bere. Preverite, če je kombinacija vašega e-maila in gesla že znana pri hekerjih. Če uporabljate isto uporabniško ime in geslo na različnih straneh, je verjetnost ZELO visoka. Google ima v account security možnost pregleda pojave vašega e-maila na "dark web"... tam tudi napiše, katere strani (in gesla) so bila v preteklosti pohekana. Prav tako večina modernih password managerjev opozori, če je bilo geslo pohekano.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.313
379
83
Sicer pa nasvet za vsakega, ki to bere. Preverite, če je kombinacija vašega e-maila in gesla že znana pri hekerjih. Če uporabljate isto uporabniško ime in geslo na različnih straneh, je verjetnost ZELO visoka. Google ima v account security možnost pregleda pojave vašega e-maila na "dark web"... tam tudi napiše, katere strani (in gesla) so bila v preteklosti pohekana. Prav tako večina modernih password managerjev opozori, če je bilo geslo pohekano.