Planica 2009

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pa kaj je to zde ratalo z planico al je to tobogan za pussyje da jim ne pustijo leteti tako kot nekateri znajo.nekdo preskoči 22m pa takoj zaletišče nižajo.majter jim cigansko

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
212,5m Kranjec!!! juhu
smile-1.gif

EDIT: No, pa ma stopničke!!! Bravo Kranjec!

Nazadnje urejeno:

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pred zadnjim skokom je gor v čakalnici predskakalcem menda rekel, naj ga počakajo, itak bo verjetno moral še enkrat gor...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Mah problem je bil, ker na koncu preden so prvič nižal je začel ornk veter pihat, en Olli bi šel nenormalno daleč v tistih razmerah..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.565
1.090
113
Titograd
Poleg vsega pa tisto leto ko je Romoren letel u božjo tetko, se je en fant pošteno razbil, pozabil zdaj kateri. Ni problem v teh majstrih, ker če bi samo oni tekmovali bi 250m komot šlo, problem je ko spustiš dol kakega Kazahstanca ali koga podobnega.

To bi moglo biti kao finale kot za smučanje Are, 25 najboljših v skupnem seštevku, plus nacionalni paket naših vrabcev, pike bi pa jih dobilo 15.... tu bi se pa jih dalo malo iz vajeti spustiti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Poleg vsega pa tisto leto ko je Romoren letel u božjo tetko, se je en fant pošteno razbil, pozabil zdaj kateri. Ni problem v teh majstrih, ker če bi samo oni tekmovali bi 250m komot šlo, problem je ko spustiš dol kakega Kazahstanca ali koga podobnega.

To bi moglo biti kao finale kot za smučanje Are, 25 najboljših v skupnem seštevku, plus nacionalni paket naših vrabcev, pike bi pa jih dobilo 15.... tu bi se pa jih dalo malo iz vajeti spustiti.

ja en kazakstanc se je razbil na 240.... Janne Ahonen

tist ko pa ti misliš, pa ni bil problem v dolžini ampak ga je vrtinc zabasal, rusa, takoj po odskoku in je strmoglavil

Viky

1600. registrirani uporabnik
27. okt 2007
747
0
16
42
Čist pravilno da so prekinili, ker razmere so bile res že na meji, poleg tega niso bile enake za vse.
Je pa pri teh dolgih poletih tudi veliko odvisno od posameznika. Če bi v nedeljo Aman potegnil še kakšen meter dlje, bi z lahko pristal. Tako pa je malo cviknil in priletel z višine. Podobno je bilo pri Ahonenu pred leti (Romoren je pri metru manj dokaj lahkotno pristal), s tem da ima Janne že tako zelo načeta kolena, ki ne zdržijo takih pritiskov.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ahonen bi šel takrat na ravno, na cca 245m..
Amman se je pa usral, tako kot vasiljev ,ki z 2m skače v počep
bonk.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dejansko so se nekateri fantje gor bali, ker je spodaj bilo še kar znosno, medtem ko je zgoraj, sploh pa nekje od 120, 130 metrov proti mizi res konkretno pihalo - in to ravno tam, kjer je kritičen moment leta - če ga tam zagrabi, ga obrne in flikne na peso in imamo tiste značilne grde padce.

so pa bili fantje, ko so komaj čakali, da se spustijo. zanimiv je bil Harri Olli, ker smo ga vsi čakali enih 5 metrov nižje, potem je pa priletel vsaj 10 metrov višje kot vsi ostali. če bi imel isto sapo spodaj, bi šel še kak meter dlje, ampak kolikor sem videl, je kar pritisnil na tla, zato je tudi počepnil in podrsal. skratka - ob hrbtišču je zgledalo precej grdo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ta del mi pa ni in mi ne bo nikol jasen:

kaj za vraga imaš od tega, da se ga greš nekam v eno zakotno dolino nažgat, kar te košta kar konkretne denarce? če že, zakaj ne v vaški gostilni, ali celo doma?

sem moral narediti v soboto par fotografij folka na žurki po tekmi, ko so Kingstoni postregli s svojim plastičnim repertoarjem - z enega konca do drugega sem se dobesedno odbil kot kugla ...
grin1.gif