Plačljiva obnova digitalnega certifikata

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kako pa je, če si imel certifikat od POŠTE in ti je poteklo? Na Sparkasse mi pravijo, da stane 39 EUR, če hočem certifikat.
confused-1.gif

Uporabi Sigenco, ki je brezplačna.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Na Sparkasse strani je navedena POŠTA in HALCOM, kot digitalna certifikata, ki naj bi ju lahko uporabil pri spletni banki. Tudi, ko sem jih klical, so mi rekli, da je opcija certifikat, ampak za 39 EUR.

https://www.sparkasse.si/sl-si/prebivalstvo/racuni/sodobne-poti/elektronska-banka-netstik
Citat:
S kvalificiranim digitalnim potrdilom.

POŠTA®CA

HALCOM

Če digitalnega potrdila še nimate izdanega na USB-ključku ali pametni kartici, lahko pri nas naročite potrdilo POŠTA®CA.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zanimivo, ker do decembra 2015 sem bil pri Sparkasse s Sigenca certifikatom.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In na Androidu deluje odlično, na japku se pa včasih usuje aplikacija. Trenutno lahko dostopam tudi s certifkatom od sigence, ko bo cert potekel, pa preko mobilne aplikacije kot generator enkratnih gesel.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Na Sparkasse strani je navedena POŠTA in HALCOM, kot digitalna certifikata, ki naj bi ju lahko uporabil pri spletni banki. Tudi, ko sem jih klical, so mi rekli, da je opcija certifikat, ampak za 39 EUR.

https://www.sparkasse.si/sl-si/prebivalstvo/racuni/sodobne-poti/elektronska-banka-netstik
Citat:
S kvalificiranim digitalnim potrdilom.

POŠTA®CA

HALCOM

Če digitalnega potrdila še nimate izdanega na USB-ključku ali pametni kartici, lahko pri nas naročite potrdilo POŠTA®CA.

Sam imam spletno banko vezano na Sigenco in vse deluje.
Le številko certifikata jim moraš sporočiti.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nič več...ko ti bo certifikat Sigenca potekel. boš moral izbrati plačljivega (Postarca ali Halcom) ali pa preko generatorja enkratnih gesel.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zanimivo, ker do decembra 2015 sem bil pri Sparkasse s Sigenca certifikatom.

No more... Od takrat dalje (takrat se je obnovil moj) ne bo šlo več, samo s certifikarom na USB ključku ali pametni kartici. Ali pač preko "računalniška"

Vse v imenu varnosti.... Bumbarji pač.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A se upaš to reči v živo? Ni daleč, preko proge...
Drugače pa, IMHO, je varnost pomembnejša od komoditete posameznika... Sicer pa je zelo preprosto... my way or highway... nič te ne zadržuje tam... ali pa sprejmi pravila igre.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A se upaš to reči v živo? Ni daleč, preko proge...
Drugače pa, IMHO, je varnost pomembnejša od komoditete posameznika... Sicer pa je zelo preprosto... my way or highway... nič te ne zadržuje tam... ali pa sprejmi pravila igre.

Sem jim napisal preko maila, da so meli črno na belem.

Itaq se zgovarjajo na smernice evropske centralne banke
wink-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Ne razumem: Sparkasse trdi, da je potrebne certifikat Postarca ali Halcom zato, ker je na varnem ključku.
Kaj pa če imaš enako varen ključen in gor naložis Sigenco? Ker osebno (ne na Sparkasse) uporabljam to varianto.