Plačilo z Viso Electron ali Maestro.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Gre za nakup prek spleta, UK trgovina, na voljo imam dve kartici, katero naj uporabim da bodo čim manjši stroški ali je vseeno?

Ali res velja da Visa nima provizije na dvig denarja iz bankomatov v državah izven EU? (Hrvaška)

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Kaj pa glede dviga gotovine v "neEU" državah? Je potem boljše dvigovat keš na dopustu na hrvaškem, da ne ostanejo kune na koncu dopusta?

Nazadnje urejeno:

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
V UK sprejemajo na spletnih trgovinah samo njihove Maestro kartice, z našimi se naj nikjer ne bi dalo kupovati prek spleta (zato tudi ponujajo Viso Electron). Prav tako so z Maestro karticami kar težave v Angliji v navadnih trgovinah, vsaj iz mojih izkušenj slovenski Maestro pri njih ne dela (na bankomatih pa, samo tam je itak provizija).

Kar se provizij tiče, je vsaj pri Abanki tako, da je za Maestro neEvrocona (tam kjer ne uporabljajo evra tudi če so v EU, na Danskem recimo plačaš provizijo isto kot na Hrvaškem) provizija v procentih z določeno minimalno in maksimalno provizijo, za Viso Electron pa je fiksna ne glede na znesek dviga (mislim da 90 centov).

I

Izbrisan uporabnik #488

Z Viso Electron lahko plačaš vsepovsod na spletu, kjer sprejemajo Viso kartico... (ni potrebno da piše še electron)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Maestro itak smrdi, to je samo za po Sloveniji dobro, pa še to ne povsod.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
V UK sprejemajo na spletnih trgovinah samo njihove Maestro kartice, z našimi se naj nikjer ne bi dalo kupovati prek spleta (zato tudi ponujajo Viso Electron). Prav tako so z Maestro karticami kar težave v Angliji v navadnih trgovinah, vsaj iz mojih izkušenj slovenski Maestro pri njih ne dela (na bankomatih pa, samo tam je itak provizija).

Kar se provizij tiče, je vsaj pri Abanki tako, da je za Maestro neEvrocona (tam kjer ne uporabljajo evra tudi če so v EU, na Danskem recimo plačaš provizijo isto kot na Hrvaškem) provizija v procentih z določeno minimalno in maksimalno provizijo, za Viso Electron pa je fiksna ne glede na znesek dviga (mislim da 90 centov).

Če tvoja banka in e-prodajno mesto podpirata SecureCode, potem nebi smelo biti problema. klik

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) V Angliji so neki svoj sistem (Flash?) poimenovali Maestro. Tako da tam imajo "pravi" Measetro ali svoje čudo. Kak je to MasterCard (lastnik Maestra) dovolil, mi ni jasno.

Torej z Maestro v Veliki Britaniji (Anglija je le pokrajina, kot Štajerska v Sloveniji...) je križ.

2.) Plačevanje z Maestro preko interneta ne gre. Sicer so pred leto to resno mislili uvesti (izdajali so nadgrajane kartice za ta namen in nekatere spletne trgovine so jo prejemale), potem pa so verjetno ugotovili, da potem skoraj nihče ne bi MasterCard-a kupil...
wink-1.gif
Pa so ukinili projekt.

3.) hmm, pozabil sem...
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem še povsod plačeval/dvigal denar z njim, kjer je pisala Maestro nalepka, brez težav. Sicer kdaj pa kdaj razmišljam o Visi Electron, samo mislim, da smo pri nam glede tega še preveč zadaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na Hrvaskem jo tudi bankomati brez pripomb sprocesirajo (nisem pa poskusil v trgovinah).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Po mojih izkušnjah jo bankomati brez težav sprocesirajo tudi v Vietnamu, Tanzaniji in Zambiji (v zadnjih dveh sem dobil celo stanje na računu - sicer v lokalni valuti), tako da je gonja proti Maestru, češ da je brezvezna slovenska posebnost, trapasto smešna.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ponavljam, Slovanija pri Maestro nima nič. Približno toliko, kot pri Mac OS-u.

Maestro je izdelek mednarodnega MasterCard-a.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Zanimivo... jaz sem z Maestrom lahko povsod po USA plačeval na POS terminalih. Ponekod je še sistem avtomatsko prepoznal kartico in izpisal obvestila v slovenščini.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ne pretiravaj.
V Barceloni jo lahko uporabljaš brez težav v trgovinah, na bankomatih pa ne vseh.
Tudi VISA, Amex in Diners niso vsepovsod.
ne-ne-1.gif