Plačilo praznika

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
In potem izračunaj koliko ur moraš za to "dati "državi;samo decembra jih je zame 14;isto maja;in za 1 in 2 januar sem morala oddelati kasneje.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik garbo pravi:
In potem izračunaj koliko ur moraš za to "dati "državi;samo decembra jih je zame 14;isto maja;in za 1 in 2 januar sem morala oddelati kasneje.
Smo šli s temi argumenti na sindikat in tudi oni niso nič dosegli. So rekli tako je v zakonu in če nisi na praznik na razporedu ne dobiš nič. Pravijo, da tudi tisti ki delajo po osem ur in jim pride praznik na soboto in nedeljo tudi ne dobijo nič. Ne vem ali so oni butasti ali jaz, da tukaj nekaj ne razumem. Če pride npr. 1. in 2.maj med tednom moram jaz še vedno oddelati 16 ur več kot ostali in le če sta npr. 1. in 2. maj sobota in nedelja smo na istem.
No, v nadaljnih pogajanjih se je doseglo, da so nam na račun delovnih sobot povečali število dopusta glede na delovno dobo. Pri meni znese za 3 dni in sem še vedno precej na slabšem, kot če bi delal po 8 ur.

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Jp,pri nas je sedaj postalo isto;važno da onim po 8 ur nič ne manjka,ti pa guraj.Me prav zanima,kaj bo ,če bomo dosegli da tudi njim ne bodo več plačevali nadomestil za praznike,ker se gre pri nas sedaj na povprečno število delavcev na dan v službi.Tako da namesto 20 nadomestil plačajo le okoli 15,ostali se brišejo pod nosom.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mah stiskajo nas kjer le morejo. Ravno včeraj sem dobil obvestilo iz kadrovske o nenapredovanju, čeprav me je šef ocenil z zadostnim številom točk za napredovanje. Ugotovili so da je eno potrdilo o dodatnem izobraževanju starejše od treh let in mi ne pripadajo točke iz tega naslova. Niso ga pa upoštevali pred tremi leti, ko tudi nisem napredoval, ker nisem imel drugje dovolj točk. Čez tri leta mi bodo pa sedanja veljavna potrdila pretekla in je začaran krog sklenjen.
Dobili smo tudi dopis, da se moramo z podpisom odpovedati viškom ur (od100-300ur), ker naj bi nas pred leti vodja nepravilno razporejeval. Ampak jaz sem moral vse te ure oddelati oni bi jih pa kar brisali.
Ja, no vsaj plača je pa vsak mesec točna to je pa tudi res.

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Edino to je še ostalo,drugo je pa brez komentarja,da ne govorimo o licencah ,ko si boš moral sam plačevati seminarje za zbiranje točk .
Glede ur imate pa tole res noro,naj vam jih vodja plača,če je on zasral.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
On je za svoje ure takoj podpisal, sedaj pa vsak dan milo gleda če je kakšen nov podpis na seznamu, mi pa vsi naenkrat na koriščenje tiščimo tako, da imamo kar pestro. Nekateri pa imajo še ves letošnji dopust pa ga morajo vsaj 12 dni pokoristit do konca leta drugače tudi to propade. Ja, bo še zanimivo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik garbo pravi:
Edino to je še ostalo,drugo je pa brez komentarja,da ne govorimo o licencah ,ko si boš moral sam plačevati seminarje za zbiranje točk .
Glede ur imate pa tole res noro,naj vam jih vodja plača,če je on zasral.

Pomoje za predavanja nebo problema, itak ce pogledas koliko tock ti nanesejo predavanja je to ful malo. Mislim da eno "veliko" predavanje na pet let. To ti pa itak firma placa. Vsaj nam., Kje pa sta zaposlena vidva? Lahko na PM.

Glede praqznikov je tako, da ce delas sistem 5:2 ali 6:1 ga imas placanega, v primeru da si prost. Pri nas je pa tako, da se dela kot se dela, in res redkokdaj dobis placano ce nisi v sluzbi.

LP