Plačilo na roke

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ker smo ljudje pač taki, da bi pač radiimeli več zase in če jeto možno bomo tudi imeli. Torej: Če vem da me država težko odkrije, bom pač utajeval davke.

Kar je pač neumno. Oziroma: glede na to koliko ljudi kar naprej razmišlja kako bi državo prinesli okoli, mi nijasno zakaj taisti stalno jamrajo kako ni in kako nam gre v tej državi slabo.

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Tega bi bilo veliko manj, če ni bili davki nižji. To je velik problem. Pa ko bi bile zaradi davkov vsaj pošlihtane zdravstvo, ceste, šolstvo...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ni res, ker so prispevne stopnje različne. In tisti ki goljufajo državo, je ne goljufajo samo toliko, da bi šli en razred nižje ampak gredo do konca. Ljudje ki nato uveljavjajo recimo še opcijo brezplačnega vrtca pa so navadni lopovi. Ker recimo vrtec nima veze s tem da so davki visoki.

Tako da taka opravičila so brezvezna. Strinjam se, da država tudi ne gospodari najbolje s proračunskim denarjem, še manj z zdravstveno blagajno.

Itak sem za ukinitev zdravstvenih domov in podobnega. Dohtarji naj bodo plačani po učinku. Če nič drugega si bodo med seboj malce konkurenčni in bo kak celo začel bolje delat. Šolstvo res ni pošlihtano. Skoraj vsak se lahkozastonj šola. To je enostavno neracionalno. Na leto diplomira (izmišljeni podatki) recimo 30 kulturologov, ki se nato nimajo kje zaposliti. Zakaj smo jih šolali?! Enostavno naj država participira pri plačevanju šolnin za kadre ki so v deficitu.

To bibilo poštimano šolstvo. In potem bi blo kar naenkrat več denarja v državni blagajni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Točno... Kaj nam bo vsako leto n filozofov, primerjalnih književnikov... pa recimo cela generacija (50, 100) ekonomistov vsako leto... Na koncu bo ta izobrazba tako degradirana, da bo zadostovala samo za poklic tajnice...