Plačevanje študentske prehrane z mobitelom/kartico

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Hoče povedati, zakaj niso dali na študentsko izkaznico te identifikacije.
Torque, ti pa očitno nič ne spremljaš dogajanja, da ne veš kdo je tu zaslužil
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ksz

Tudi jaz mislim, da bo to ustvarjalo precejšnjo gnečo v gostilnah. Kot so že imenili... omizje s štirimi ljudmi in kelnar bo samo za plačilo porabil najmanj pet minut. Pri vsakem klic preko telefona in odštevanje denarja.

A bi bilo tako težko narediti sistem, kjer mesečno preko elektronske banke nakažeš denar na ŠOU, vse ostalo pa ostane enako. Ohrani se elektronska verifikacija in po drugi strani ni potrebno plačevati gostincem.

Zakaj sistem ni povezan z Moneto, pa najbrž vedo samo na ŠOU in pri Ultri.
bonk.gif

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
ksz,

Baje da bo kmalu mogoče plačevanje preko monete, plačilo se pa bo izvedlo hkrati z identifikacijo. Plačevanje direktno pri gostincih pa je zaradi tega da študentje nikogar ne kreditiramo v tem času.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jernej, da elektronsko preveri ID in sprinta racun traja cca... 15 sekund max, ponavadi hitreje.

opcijsko placilo preko monete je ok, ampak recimo meni trenutno odgovorja, da placam za kosilo v gotovini oz. po sistemu kot je zdaj in ne vse naenkrat konec meseca.

Nazadnje urejeno:

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Sistem je brezveze. V samopostrežnih restavracijah, ki je že tako vrsta nonstop sem do sedaj potreboval 3 sekunde na blagajni, tokrat pa........
Obstaja mnogo več boljših rešitev kot sta pa to izvedla Ultra in ŠOU.

Organiziranega zlorabljanja pa še vedno niso odpravili:

Recimo, da sem lastnik nekega lokala. Nabavim 20 halo oziroma predplačniških SIM kartic. Imam nekega študenta (po možnosti svojega sina), ki pozna nekaj študentov, ki ne jejo na bone (ali so npr. z ljubljane in jim doma kuhajo, ali si raje samo kuhajo, ker je ceneje...) --> sam osebno poznam vsaj 3 take modele. No in ta sin gre do takega študenta z naslednjo ponudbo: Če greš na ŠOU se prijavit in podpisat pogodbo na to predplačinško SIM kartico in še vedno ne boš jedel na bone, ti plačam npr. 100 EUR. Kaj se zgodi? Študent, ki ne je na bone kasira 100EUR kar tako. Študent, ki dela za lastnika pa SIM kartico dostavi lastniku, ki VSAK DAN <12 MESECEV brez kakršnihkoli težav vleče denar od države. Če dobi 20,50,100,... takih SIM kartic...lalala.

Sem mogoče kje kej spregledal? =)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Rečeš "račun prosim".

V precej gostilnah imajo natakarji printerje že za pasom in samo odtipkajo na dlančniku željeno mizo in sprinta račun. V tem primeru mora najprej do šanka po Ultrin terminal. Pri tem računaj, da imajo povečini samo po dva terminala. Tako da če ravno plačujejo pri dveh mizah hkrati... je treba počakat.

= 30+ sekund

Prinese terminal in vsak od štirih za mizo vzame mobitel in pokliče na tisto telefonsko.

= 15 -30 sekund (nekateri imajo telefon v torbici, skratka raznorazno)

Poteče verifikacija in printanje računa

= 15 sekund (kot praviš)

Študent da bankovec za 5 ali 10 evrov, natakar prosi za drobiž, ampak ga nima. Odšteje mu preostanek.

= 15 sekund

Zadnji tri točke pomnoži s štiri.

Ni ravno pet minut, je pa vsekakor zamudno. In kaj se bo zgodilo, ko bo v gostilni zmanjkalo drobiža? (to bo po mojem zelo zelo pogost pojav)

Ne vem, meni ni najbolj všeč, kako je zadeva rešena.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam, najbolj problematične so samopostrežne restavracije in take-away zadeve.

Ne mislim, da si kaj spregledal, samo subvencije so okoli 2,5 EUR... če to pomnožiš s 20x12, dobiš okoli 500 EUR profita letno na enega virtualnega študenta. Aja... saj to pa niti ni tako slabo.
smirk-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
saj ko se bo sistem ulaufal, se bodo vsi navadli...
ce ne pa se kaksnega studenta zaposlit, da bo vec osebja, pa se bo ostalim "nestudentskim" strankam hitreje postreglo.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
saj ko se bo sistem ulaufal, se bodo vsi navadli...
ce ne pa se kaksnega studenta zaposlit, da bo vec osebja, pa se bo ostalim "nestudentskim" strankam hitreje postreglo.

Predlagam da zaposlijo tiste, ki so sedaj prodajali bone.

Še malo pa bomo dobili džem namesto marmelade
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Kako pa dostave potem funkcionirajo? Ti dostavljavec prinese terminal skupi z hrano?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Lej.. Zadnjič vdarim na študenta, "Serbus serbus, daj mi 4 mekdonaldse, 3 pica dostave, pa kok še mam fraj mi povej..."

"Ja zdaj mamo plačevanje študentske prehrane z mobitelom, tam na internetu se moraš prijavit bla bla"

Hočeš povedat da ni več papirnatih bonov? Ja.

Torej keširam z mobitelom? Nekako tako ja.

Jaz pa nimam mobitela kaj boma pa zdaj? Ja nemorte jest.

Ker nimam mobitela, bom od zdaj naprej jaz lačen? Gospod nisem si jaz tega zmislila.

Če danes nimaš mobitela si lačen. Sigurno je v tej sloveniji dejasnko en študent (žajfa recimo) ki nima mobitela.

Kako bo ta revež jedel?
confused-1.gif

Da ne omenjam da vklop zadeve stane 15e.

Pičkamaterna, zakaj? Zakaj nekaj spreminjajo kar špila super?

Zakaj nas lupijo s 15imi evri. Evo, jebomater nedam jih. Bo treba granitke spet zmetat nekam očitno. Svinjarija.

Zračunajte si število študentov x 15e. Pa bodo rekli da je Priprava tega sistema stala tolko denarja?

Maršupičkomaterno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ma kaj se sekiras, sistem je dost bolsi v praksi, kot pa z boni.
Nekaj stokajo gostinci, da je počasno:
"Za gostince je to smrt"

Nova je tudi omejitev en obrok na 4 ure.

Ali lahko kdo tu iz prakse napiše, če je res tako zamudno?

Glej jebeni obroki so že tako mali. Jaz sem zadnjič burger-maherco skor potegno prek šanka.

Pridem v bobra po šihtu, lačn ko volk, daj mi dva čiza, solate pa jogurte obdrži. Ja en bon na 3 ure.

Tu bom pojedel, prvo enega pa tačas spečeš drugega, sej bom pri mizi.

En bon na 3 ure.

Pa kaj ti je če bom tu jedo, če se ne najem od enega burgera, kaj naj pojem burger pol pa grem v kantanteja na piadinjo al kaj?

Popizdim s temi boni, lačen ko svinja sem enga boniral enega keširal.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Brezkontaktna kartica, nekaj takega, kot je Urbana. In zanjo se plača 15€ - kar je sicer fuuuul preveč. Kdo pa ima mobitel za vklop storitve ne plača nič.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Še nekaj, si lahko gre študent iz ljubljane naprimer v celje maribor rešit te zadeve ? Oddat številko ipd. ?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A je to prav vezano na telefon ali sim kartico? Ker jaz menjam 2 telefona skozi leto in ne bi rad, da bi kaj zafrkavalo.
smile-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Na telefonsko številko, ni neke teorije, da bi ti na telefon to vezali. Enako kot moneta.