Plačevanje študentske prehrane z mobitelom/kartico

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Ima kdo že izkušnje z elektronskim plačevanjem študentskih obrokov. Sistem je na polno zaživel 1.8., predvsem me zanima kakšen sistem so pogruntali z brezkontaktno čip kartico? Kako sploh vseskupaj poteka? Je zadeva podobna kot na parkomatih in ima potem gostinec terminal preko katerega komunicira z mobitelom ali čip kartico al kako?
O sami tehnologiji so na ŠOU precej skopi, vse kar znajo napisat je da je treba izpolnit formular in se jit prijavit.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.125
-8.788
113
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:

O sami tehnologiji so na ŠOU precej skopi, vse kar znajo napisat je da je treba izpolnit formular in se jit prijavit.
Pa tega tudi ne povejo, da ima ta prijavnica par hakeljcev, ki niso obvezni za izpolniti
evil.gif

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Najprej opraviš registracijo na internetu. Dobiš eno številko s katero greš do prodajalne bonov. Tam podpišeš eno izjavo, druga je neobvezna (o prejemanju reklam na mobitel). Potem vpišeš v telefon 1808 in pokličep, prisloniš telefon na terminal in sprobaš če dela. V gostilni pa poteka tako: natakar prinese terminal, pokličeš 1808, prisloniš telefon, na terminalu se izpiše tvoje ime, pokažeš osebni dokument in plačaš.

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Torej sedaj namesto študentske potrebujemo mobitel/kartico + osebni dokument. Ja bravo ni kaj, mogoče še podpis in PIN?
smile-1.gif

lp

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ma kaj se sekiras, sistem je dost bolsi v praksi, kot pa z boni. potrebujes pa telefon/kartico IN studentsko izkaznico. ne pa osebne.

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz si bom kar kartico nabavil, da ne bom telefonaril tam za mizo. Mi je pa ta sistem dosti bolj všeč (oz. mi še bo
smile-1.gif
), ker se mi ne da hodit po bone in vnaprej planirat, kje bom jedel...

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Ne bi rekel, bos videl kaj se bo zgodilo, ko bo 5 studentov za eno mizo placevalo. Vsak najprej idetifikacija z mobitelom, nato vsak posebej placa 3,26 EUR nekateri z bankovci, drugi s konvanci, tretji s placilno kartico...
Ce ze naredijo elektronski sistem placevanja naj bo ta tak v celoti, torej naj bo prepaid kartica ali pa se ti končni znesek obračuna na računu za telefon.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
saj pa gre normalno...

to ni elektronski sistem placevanja, prek telefona samo ID dobi in belezi stevilo obrokov. potem lepo placas, kot si ze sam ugotovil s poljubnim placilnim sredstvom.

zakaj bi bilo potrebno izdajanje prepaid kartic ali pa na poloznici za telefon?
ne vidim potrebe po tem, se mi zdi... oprosti... neumno. da bos na nek nacin na kredo jedu...

ti bi zadevo dodatno zakompliciral
smile-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.606
1.297
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:

Pa tega tudi ne povejo, da ima ta prijavnica par hakeljcev, ki niso obvezni za izpolniti
evil.gif

to sicer ne povejo ampak ekstra vprašajo če želiš da te šou obvešča o dokodkih prek telefona.
in če rečeš ne, potem ne podpišeš ta tretjega dela pogodbe :D

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.066
416
83
Potemtakem je princip monete kompliciran?

Tole plačevanje se bo izkazalo za polom, boste vidli. Si sploh ne upam predstavlat kako počasi bo vse šlo, ko bo gneča, pregovorno pa se itak vsem zmeraj mudi. Natakarji bojo pa še booolj zoprni. Študentje pa tut. Pripravite drobiž.
smile-1.gif

If it ain't broke, don't fix it. No je pa res, da je(bo) pri vsej stvari marsikdo fino zaslužil.
Kaj čmo. Časi, "ejga prjatu, a maš bon za posodit, vrnem jutri" so mimo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Časi, "ejga prjatu, a maš bon za posodit, vrnem jutri" so mimo.

tega tudi ne boš več potreboval, saj boš vedno imel bon za pravo restavracijo

sicer pa tudi meni gre pošteno na [censored] ta sprememba, pa imam status in lahko "legalno" kupujem bone

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ni kompliciran, vendar raje za hrano placam na licu mesta.
ta sistem samo preverja identiteto in steje bone. se najes, placas in gres.
nic vec tuhtanja, kam bi sel, pa da ja vzames prave bone in pa cakanje v vrstah...

meni je super... sam kaj, ko oktobra ne bom mogel vec koristit tega
crazy1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Potemtakem je princip monete kompliciran?

Tole plačevanje se bo izkazalo za polom, boste vidli. Si sploh ne upam predstavlat kako počasi bo vse šlo, ko bo gneča, pregovorno pa se itak vsem zmeraj mudi. Natakarji bojo pa še booolj zoprni. Študentje pa tut. Pripravite drobiž.
smile-1.gif

If it ain't broke, don't fix it. No je pa res, da je(bo) pri vsej stvari marsikdo fino zaslužil.
Kaj čmo. Časi, "ejga prjatu, a maš bon za posodit, vrnem jutri" so mimo.

Največje sranje je, da je to bil za nekoga dober biznis. Poglej samo mašine za plačevanje. Trak za račune je glih za 1 mm ožji kot tisti iz POS terminala. Vse morajo jemat od tega zalagača teh mašin, ta njihov superduper trak pa baje tudi ni glih poceni.
Za korisitnike je dobro to, da ti ni treba bonov kupit vnaprej in nisi več vkleščen v tiste listke, ki si jih mel. Zdaj greš pač kamorkoli, kjer dajejo na "bone".

Sranje bo gužva, prazne baterije na mobitelih, drobiž in mutenje folka ... Zanimivo bo tudi videt, kako bodo zdaj ravnali inšpektorji. Ko ti poštemplaš prek mobitela, se izpiše ime in priimek imetnika. Če se bo potem še kje našel kak kelnar, ki ga to ne bo spomnilo, da mora pogledat študentske, potem mu naj bog pomaga.
grin1.gif

Zadnjič sem v MB kelnarci šaril po tej mašini, ker ni hotelo sprintat računa, ko si stisnil tipko, pa je ratala ženska že cela bleda pa me spraševala, če sem slučajno inšpektor.
grin1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jah malo dalj casa traja, kot pa prej, ko so pobrali bone, pa ti se zraven zabrusli kaksno. za gostince smrt? zelo pretiravajo.
v nos jim gre, da se ne da vec goljufat tako lahko
smirk-1.gif

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
ob teh spremembah bi bilo tudi fajn, da gostinci tudi nehajo delati razlike med obroki za tiste z boni in tiste z gotovino...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ta nov sistem je čisto v redu, samo gledat moraš da maš nekaj drobiža s sabo in je to to. Dobro slabost je, da se več ne da goljufati z boni, ko si jih recimo dobil še dodatnih 20 od nekoga, ki jih ni koristil in si lahko recimo parkrat na dan jedel na bone brez težav.

Pač namesto, da čakaš pol ure tam v vrsti za bone in živce zgubljaš, tle lepo sede mal dlje počakaš v restavraciji in je to to...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Ksz ...

Kaj pa je plačevanje s kartico namesto s telefonom, baje stane ta kartica 15 eur? Kaj nimamo vsi študenti že ene kartice, beri študentsko izkaznico, pa še en magnetni trak ima gor? A da bi pa s tem bone plačeval se pa ne bi dalo? Verjetno je en spet fajn zaslužil, ker tale nov sistem se meni zdi totalno srednjeveški.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Kartica oz. mobitel služita samo elektronski indentifikaciji. Plačaš potem kak tebi paše. Lahko z kartico, lahko s kešom.