Plačevanje prispevkov

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Od računovodje dobim vsak mesec izpisek prispevkov, ki jih moram poravnati (s.p.). Zanima me, če lahko prispevke ki imajo enako referenco in gredo na isti račun združim na en plačilni nalog, ali je nujno plačevati vsakega posebej? (npr: prispevek za star. varstvo in prispevek za zaposl.zavezanca)

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
To je lenoba tvojega računovodje.

Od oktobra naprej, ko so uvedli spremembo in spremenili račune za nakazovanje moraš nakazovati le po 1x na posamezen račun + sklic, le sešteti je potrebno zneske
wink-1.gif

S tem seveda tudi prihraniš (manj nakazil - manjša provizija).

Tako, da ti kar seštej in nakaži glede na račun + sklic. Ali pa še bolje: računovodjo prosi, da ti pošlje že tako pripravljeno. Ali pa ga zamenjaj.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
To je lenoba tvojega računovodje.

Od oktobra naprej, ko so uvedli spremembo in spremenili račune za nakazovanje moraš nakazovati le po 1x na posamezen račun + sklic, le sešteti je potrebno zneske
wink-1.gif

S tem seveda tudi prihraniš (manj nakazil - manjša provizija).

Tako, da ti kar seštej in nakaži glede na račun + sklic. Ali pa še bolje: računovodjo prosi, da ti pošlje že tako pripravljeno. Ali pa ga zamenjaj.
confused-1.gif

Trojni prispevki in trije različni TRR-ji, sklic pa DŠ-konto, prav tako različni...

Kaj to se od DURS urada do urada razlikuje?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Od kdaj lahko nakažeš na isti račun, ko vložiš dokument na edavkih ti avtomatsko ven da tri različne TRR...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vse zneske, ki imajo enako številko računa in enak sklic lahko seštevate.

Citat:

Zanima me, če lahko prispevke ki imajo enako referenco in gredo na isti račun združim na en plačilni nalog, ali je nujno plačevati vsakega posebej?

Pri prispevki za nosilca s.p. se spremembe pri številu nakazil ne poznajo, saj se je že prej nakazovalo na tri račune.
Za zaposlene (plače) pa se je prej drobilo na 10 računov, pa se sedaj nakazuje tudi "le" na pet.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.839
140
63
Samo pazi, tam kjer je sklic 99996 gre znesek na nerazporejena plačila v okviru računa. Na tem računu je tudi DDV in ostale davščine, saj je proračun države. Pol ti pa zapirajo najstarejše obveznosti. Jaz sem imel preplačilo DDV, pa sem ga pustil notri (majhen znesek) Iz DDV so mi plačevali Prispevke za zaposlovanje in st. varstvo, na koncu je bila taka zbrka, da sem imel na enih kontih plus, na drugih pa zamudne obresti. Malo si poglejte kartice v rubriki Vpogledi na Edavkih- cel šmorn. Sem zadevo uredil po parih urgencah na DURS.
Po novem plačujem 4 UPN naloge in imam mir, saj gre vsaka stvar na svoj konto.(pokojninsko,zdravstveno, za zaposlovanje in st. varstvo)

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Od "prenove" IS je ta kartica zaenkrat še res nepregledna. Prej je bila veliko bolj uporabna.
Počasi se bodo zadeve uredile in bo.

Drugače pa, če se pravilno spomnim, je ta koalicija obljubljala le en UPN za davščine. Saj glede a to, da že preko e-davkov "razdelimo" kam gre koliko je to verjetno enostavno izvedljivo. Ne pa, da se komplicira.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Samo pri nama ni takih zneskov, ki bi imeli enak sklic in enak TRR. Vse različno... Že sklic je v obliki DŠ-konto. Konti so pa različni...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
E, dobra ideja, bom tudi sam povprašal računovodja, kako je s tem. Malo mi je butasto vsak mesec nakazovati 2x po malo manj kot 2eur, pri čemer mi banka zaračuna za vsak nalog 0,80€ stroška transakcije.
Prej vem da je bilo to skupaj za plačati "prispevek za star. varstvo in prispevek za zaposl", okrog 3€, sedaj so razbili na dve ločeni plačili.
rolleyes-1.gif

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Kako lahko ZPIZu plačam prispevek za pokojninsko zavarovanje, če mi na položnico niso napisali naslova.
V kliku mi zahteva naslov prejemnika.
Še ena šlamparija pri pošiljanju UPN položnice.
lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jst imam za vsak prispevek svoj trr in svoj sklic, tega ne moreš združevat v en plačilni nalog. Ne vem pa kako imate vi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Saj ne, da bi različne prispevke združeval, ampak da ga v enkratnem znesku plačaš za celo leto vnaprej.